طراحی لیمو پلو: راز تهیه یک غذای خوشمزه و عطرافشان برای ناهار

لیمو پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با ترکیب برنج، لیمو و دیگر مواد خوشمزه تهیه می‌شود. طعم ترش و دلپذیر لیمو در کنار عطر برنج، این غذا را به یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است. در این مقاله از اکالا بلاگ، طرز تهیه لیمو پلو را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح می‌دهیم.

مواد لازم جهت تهیه لیمو پلو

مواد لازم جهت تهیه لیمو پلو به شرح زیر است:

برنج۴ پیمانهنخود۱ پیمانهپیاز۲ عددهویج۲ عددکشمش۱ پیمانهلیمو ترش۲ عددپوست لیمو رنده شدهاز یک عدد لیموزردچوبه۱ قاشق چای‌خوریزعفران دم کردهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمخلال پسته و بادام برای تزیین (اختیاری)به مقدار دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه لیمو پلو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی مواد

نخود را از شب قبل خیس کنید. برنج را بشویید و به مدت ۲ ساعت خیس کنید.

پیاز و هویج را بشویید، پوست بگیرید و آن‌ها را نگینی خرد کنید.

کشمش را بشویید و کنار بگذارید. لیموها را بشویید و پوست یکی از آن‌ها را رنده کنید. سپس آب لیموها را بگیرید.

مرحله دوم: پخت نخود

نخود خیس خورده را با مقداری آب در قابلمه‌ای جداگانه بپزید تا نرم شود.

مرحله سوم: تفت دادن مواد

در یک تابه روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.

سپس زردچوبه، کشمش و هویج را اضافه کرده و با حرارت کم تفت دهید تا رنگ مواد یکدست شود.

در نهایت نخود پخته شده را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

مرحله چهارم: پخت برنج

برنج خیس خورده را آبکش کنید. در قابلمه مناسب، روغن بریزید و ته دیگ دلخواه (مانند سیب زمینی، نان یا سیب) را کف قابلمه قرار دهید.

سپس یک لایه برنج، یک لایه مواد تفت داده شده و به همین ترتیب تا تمام شدن مواد ادامه دهید.

در لایه آخر برنج، زعفران دم کرده و پوست لیمو رنده شده را بپاشید.

مرحله پنجم: دم کشیدن

روی قابلمه دم کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد.

مرحله ششم: سرو

لیمو پلو را در ظرف سرو بکشید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید.

برای تزیین لیمو پلو می‌توانید از زرشک، خلال نارگیل یا سبزیجات معطر نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گیلاس پلو

نکات طلایی در تهیه لیمو پلو

۷ نکته مهمی که برای خوشمزه تر شدن لیمو پلو باید بدانید:

برای طعم بهتر، می‌توانید از لیمو سنگی استفاده کنید.برای خوشرنگ‌تر شدن برنج، می‌توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.اگر دوست دارید لیمو پلو شما ترش‌تر باشد، می‌توانید مقدار آب لیمو را بیشتر کنید.برای تهیه ته دیگ، می‌توانید از نان تست، سیب زمینی، بادمجان یا انواع دیگر سبزیجات استفاده کنید.برای یک لیمو پلو مجلسی‌تر، می‌توانید از گوشت مرغ یا گوشت قرمز نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید لیمو پلو شما رویه طلایی داشته باشد، در انتهای پخت، کمی زعفران دم کرده روی برنج بپاشید و چند دقیقه دیگر دم کنید.برای یک طعم متفاوت، می‌توانید به مواد تفت داده شده کمی دارچین یا زنجبیل اضافه کنید.

با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، شما می‌توانید یک لیمو پلو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که مورد پسند همه اعضای خانواده باشد. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.

اگر شما در تهیه این غذا از فوت و فن‌هایی استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید