چرا باید همه گوشی ها دو پورت USB-C داشته باشند؟ این امکان را از دست ندهید!
ارسال شده توسط: معین کریمی 14 مرداد 1403 ساعت 20:44
دلایل قانعکنندهای برای تجهیز تمام گوشی ها به دو پورت USB-C وجود دارد. از شارژ و اتصال همزمان لوازم جانبی گرفته تا افزایش طول عمر دستگاه؛ در ادامه به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت.
از زمانی که گوشیهای هوشمند بزرگ بازار جک هدفون را حذف کردند، مدام به این فکر میکنم که چقدر خوب میشد اگر به جای آن یک پورت USB-C دیگر اضافه میکردند. برخی از دستگاههای دستی جدید مانند کنسول دستی گیمینگ ASUS ROG Ally X به دو پورت USB-C ارتقا یافتهاند و بهنظر من باید دیگر گوشیها نیز از این روند پیروی کنند. به اعتقاد شخصی من بهعنوان کسی که سالها در حوزه فناوری فعالیت داشته، ترجیح میدانم به دلایل زیر، تمام گوشیها به دو درگاه تایپ سی مجهز میشدند.
۱. شارژ و گوش دادن به موسیقی همزمان
یکی از دغدغههای اصلی کاربران گوشیهای هوشمند در عصر حاضر، استفاده همزمان از گوشی برای شارژ و گوش دادن به موسیقی است. حذف جک ۳.۵ میلیمتری هدفون از گوشیهای هوشمند، این نیاز را پیچیدهتر کرده است. در حال حاضر، کاربران برای برطرف کردن این مشکل، ناگزیر به استفاده از آداپتورهای USB-C به جک هدفون یا هدفونهای USB-C هستند.
اگرچه هدفونهای بیسیم به عنوان راهکاری برای این مشکل ارائه شدهاند، اما برای همه کاربران مناسب نیستند. به ویژه در هنگام انجام بازیهای موبایلی، تأخیر قابل توجه بین صدا و تصویر در هدفونهای بیسیم، تجربه کاربری را به شدت کاهش میدهد. این تأخیر در بازیهایی که به هماهنگی دقیق بین صدا و تصویر نیاز دارند، مانند بازیهای ریتمیک، بسیار آزاردهنده است.
داشتن یک پورت USB-C اضافی در گوشیهای هوشمند، این امکان را به کاربران میدهد تا به طور همزمان گوشی خود را شارژ کرده و از هدفون سیمی با کمترین تأخیر استفاده کنند. این امر به ویژه برای گیمرهای موبایل و افرادی که به کیفیت صدای بالا اهمیت میدهند، بسیار مفید خواهد بود.
۲. اتصال دو وسیله جانبی باهم
داشتن دو پورت USB-C در گوشیهای هوشمند، گامی رو به جلو در جهت افزایش کارایی و انعطافپذیری این دستگاهها است. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا به طور همزمان از طیف وسیعی از لوازم جانبی استفاده کرده و عملکرد چند وظیفهای دستگاه خود را بهبود بخشند.
یکی از مزایای اصلی داشتن دو پورت USB-C، امکان شارژ همزمان گوشی و انتقال داده به یا از دستگاه دیگری است. این ویژگی به ویژه برای افرادی که به صورت مداوم در حال انتقال فایلها بین دستگاههای مختلف هستند، بسیار مفید است. با استفاده از آداپتور OTG، میتوان انواع مختلفی از دستگاههای جانبی مانند فلش مموری، هارد دیسک، کیبورد، موس و حتی کنترلر بازی را به گوشی متصل کرد. این امر به کاربران اجازه میدهد تا از گوشی خود به عنوان یک کامپیوتر کوچک و همه کاره استفاده کنند.
ضمنا، پورتهای USB-C به طور معمول سرعت انتقال داده بالاتری نسبت به سایر پورتها دارند. داشتن دو پورت USB-C، امکان انتقال سریعتر فایلها و دادهها را نیز فراهم میکند.
۳. اهمیت داشتن پورت اضافی USB-C برای افزایش طول عمر دستگاه
یکی از دلایل مهم برای تجهیز گوشی های هوشمند به دو پورت USB-C، افزایش طول عمر دستگاه است. در صورت آسیب دیدن تنها پورت موجود، امکان شارژ دستگاه و اتصال لوازم جانبی به آن از بین میرود. تعمیر این مشکل معمولاً مستلزم تعویض پورت و در نتیجه، باز شدن دستگاه و از دست رفتن گارانتی آببندی آن است.
داشتن یک پورت اضافی، این اطمینان را به کاربر میدهد که در صورت بروز مشکل در یک پورت، همچنان میتواند از دستگاه خود استفاده کند. حتی اگر پورت اضافه از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی نکند، باز هم یک راهحل جایگزین مناسب برای شارژ دستگاه خواهد بود.
این ویژگی به ویژه برای کاربرانی که از گوشی خود به عنوان یک ابزار چندکاره استفاده میکنند، اهمیت دارد. گیمرها و کاربران حرفهای که به دنبال حداکثر بهرهوری از دستگاه خود هستند، قطعا از وجود یک پورت اضافی استقبال خواهند کرد.
جمعبندی
اگرچه تمام کاربران به یک پورت USB-C اضافی نیاز ندارند، اما این ویژگی میتواند به طور قابل توجهی طول عمر و کارایی دستگاه را افزایش دهد. تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند با اضافه کردن این قابلیت، میتوانند تجربه کاربری بهتری را برای کاربران خود فراهم کنند.
در گجت نیوز بخوانید: استفاده از کابل USB-C اندرویدی، باعث آتش گرفتن آیفون ۱۵ پرو مکس شد تفاوت کابل های یو اس بی سی (USB-C) ارزان قیمت و بی کیفیت با نمونه های گرانقیمت چیست؟ پورت USB 3.0 با USB 3.1 و USB 3.2 چه تفاوتی با هم دارند؟ 5 استفاده کاربردی از پورت USB تلویزیون هوشمند