راز تهیه کته لوبیا چشم بلبلی: غذای خوشمزه و اقتصادی برای ناهار!

کته لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای محبوب و پرطرف‌دار ایرانی است که با ترکیبی ساده از برنج و لوبیا چشم بلبلی تهیه می‌شود. این غذا علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از فیبر و پروتئین است. در این مقاله از اکالا بلاگ، طرز تهیه کته لوبیا چشم بلبلی را به صورت مرحله به مرحله و همراه با تمام نکات مهم به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم جهت تهیه کته لوبیا چشم بلبلی

مواد لازم جهت تهیه این غذای خوشمزه به شرح زیر است:

برنج۲ پیمانهلوبیا چشم بلبلی۱/۲ پیمانهپیاز متوسط۱ عددروغنبه مقدار لازمنمک و زردچوبهبه مقدار دلخواهزعفران دم کرده (اختیاری)به مقدار دلخواه

مراحل تهیه کته لوبیا چشم بلبلی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذای ساده ۳۵-۴۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این کته جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی آسان قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی لوبیا

لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

سپس آن را همراه با کمی نمک و زردچوبه و مقداری آب درون قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت گذارید.

۱۵-۲۰ دقیقه ای زمان دهید تا لوبیاها بپزند و نرم شوند.

مرحله دوم: آماده‌سازی برنج

برنج را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب ولرم خیس کنید.

برای کته لوبیا چشم بلبلی بهتر است از برنج‌هایی استفاده کنید که دانه‌هایشان جدا از هم می‌پزند؛ مانند برنج ایرانی.

مرحله سوم: تفت دادن پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمی ماش به روش سنتی

مرحله چهارم: پخت برنج

برنج خیس خورده را به همراه لوبیای پخته شده و پیاز تفت داده شده به قابلمه منتقل کنید.

آب به اندازه دو بند انگشت روی برنج بریزید.

کمی نمک و زردچوبه اضافه کرده و اجازه دهید برنج به جوش آید.

مرحله پنجم: دم کشیدن برنج

حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد تا برنج به آرامی دم بکشد و ته نگیرد.

دم‌کنی باعث می‌شود رطوبت برنج حفظ شود و برنج پف کند و خوشمزه شود.

زمان دم کشیدن برنج به نوع برنج و میزان آب اضافه شده بستگی دارد. اما به طور معمول ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان کافی است.

مرحله ششم: تزیین و سرو غذا

در صورت تمایل، زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر دم بکشد.

پس از پخت غذا را در ظرف سرو بریزید.

برای تزیین، می‌توانید از کشمش، زرشک یا خلال بادام استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه استانبولی پلو (دمی گوجه)

نکات طلایی در تهیه کته لوبیا چشم بلبلی

۵ نکته مهمی که در خوشمزه تر شدن این غذای پرطرفدار به شما کمک می‌کند:

برای طعم بهتر، می‌توانید از کمی زعفران دم کرده در آب برنج استفاده کنید.اگر دوست دارید کته لوبیا چشم بلبلی شما کمی روغنی‌تر باشد، می‌توانید در هنگام پخت برنج، کمی روغن بیشتر اضافه کنید.برای یک طعم متفاوت‌تر، می‌توانید از کمی دارچین یا زنجبیل در هنگام پخت استفاده کنید.برای مجلسی‌تر شدن غذا، می‌توانید کته لوبیا چشم بلبلی را با مرغ یا گوشت سرخ شده تزیین کنید.می‌توانید از مقداری شوید تازه ساطوری شده یا خشک نیز در این غذا استفاده کنید.

با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، می‌توانید کته لوبیا چشم بلبلی خوشمزه و مجلسی را در منزل تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. اگر شما در تهیه این کته از فوت و فن‌هایی استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید