آشپزی با طعم خاص: طرز تهیه قیمه با گوشت ریش‌ریش، لذیذترین انتخاب برای ناهار!

خورش قیمه با گوشت ریش ریش یکی از غذاهای محبوب و پرطرف‌دار ایرانی است که طعم بی‌نظیری دارد. این خورش با گوشت ریش ریش شده، لپه، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود. در این مقاله از اکالا بلاگ، طرز تهیه این خورش خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله و همراه با نکات مهم برای شما شرح می‌دهیم.

 

مواد لازم جهت تهیه قیمه با گوشت ریش ریش

مواد لازم جهت تهیه خورش قیمه با گوشت ریش ریش به شرح زیر است:

گوشت گوساله یا گوسفند (راسته یا ران)۶۰۰ گرملپه۲/۳ پیمانهپیاز متوسط۴ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریآب قلم۱ لیوانسیب زمینی متوسط۳ عددگلاب۱/۲ قاشق چای‌خوریگرد لیمو عمانی۱ قاشق مرباخوریزعفران دم کردهبه مقدار کافینمک و زردچوبهبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه خورش قیمه با گوشت ریش ریش

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۵-۴ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی گوشت

گوشت را بشویید و با کمک چاقو  به صورت  مکعبی خرد کنید.

 

مرحله دوم: پخت لپه

لپه را از شب قبل خیس کنید.

خیس کردن حبوبات پیش از پخت موجب گرفتن نفخ آن‌ها و سریع‌تر پخته شدنشان می‌شود.

لپه‌های خیسانده شده را به همراه با گوشت در قابلمه بریزید.

مرحله سوم: تفت دادن پیاز

پیازها را بشویید و پوست بگیرید.

آن‌ها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند و بوی خامی اش گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه نجفی (عراقی)

مرحله چهارم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله پنجم: افزودن پیاز و رب به گوشت و لپه

مخلوط پیاز و رب را به قابلمه گوشت و لپه اضافه کنید.

حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت و لپه بپزد.

پس از پخت اولیه گوشت‌ها را از قابلمه خارج کنید.

 گوشت را در جهت بافت ریش ریش کنید تا نرم‌تر شود. می‌توانید گوشت را با استفاده از چنگال یا گوشت‌کوب ریش ریش کنید.

گوشت‌های ریش ریش شده را به قابلمه برگردانید و به سراغ مرحله بعد روید.

مرحله ششم: اضافه کردن آب قلم، زعفران و ادویه‌ها

آب قلم، زعفران دم کرده، گلاب، گرد لیمو عمانی، نمک و زردچوبه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

مرحله هفتم: پخت خورش

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید خورش به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه دیگر بپزد تا گوشت و لپه کاملا پخته شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه ماسوله

مرحله هشتم: اضافه کردن سیب زمینی

سیب زمینی‌های نگینی شده را به خورش اضافه کرده و اجازه دهید تا پخته شوند.

در این مرحله اجازه دهید خورش قیمه به روغن بیفتد و غلیظ شود. پس از به غلظت رسیدن خورش را در ظرف سرو بریزید.

برای تزیین خورش، می‌توانید از پیاز سرخ شده، کشمش و خلال بادام استفاده کنید.

خورش قیمه با گوشت ریش ریش را می‌توانید با برنج زعفرانی، نان یا کتلت سرو کنید.

نکات طلایی در تهیه قیمه با گوشت ریش ریش

۴ نکته مهمی که در تهیه خورش قیمه با گوشت ریش ریش باید بدانید:

 

برای طعم بهتر، می‌توانید از آب گوشت به جای آب قلم استفاده کنید.برای خوشرنگ شدن خورش، می‌توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.برای طعم ترش‌تر، می‌توانید از آب نارنج یا آب لیمو استفاده کنید.اگر دوست دارید خورش قیمه شما غلیظ‌تر باشد، می‌توانید در انتهای پخت، مقداری آب خورش را تبخیر کنید.با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، می‌توانید یک خورش قیمه با گوشت ریش ریش خوشمزه و مجلسی تهیه کنید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و خوشمزه فوق این خورش را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید