«غفلت نهادهای انقلابی از تولید فیلم و سریال با محوریت جنایات آمریکاییها: غربگرایی مدیران، مانعی بر سر راه آثار استراتژیک» – تازهترین اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: غلامرضا منتظمی پژوهش گر، فعال سیاسی و فرهنگی همزمان با سالروز بمباران اتمی هیروشیما در خصوص دلایل کم رغبتی سینمای ایران نسبت به جنایات جهانی آمریکا با سینماپرس گفتگو کرد.
یکی از بنیان گذاران کنفرانس بین المللی افق نو در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: بنده قبل از هر چیز از رسانه وزین شما قدردانی می کنم که در خصوص این موضوع بسیار مهم ورود کرده اید. بی توجهی به مقوله مهم جنایات جهانی آمریکا در حوزه فرهنگی و هنری کشور و بالاخص حوزه سینما مسأله بسیار مهمی است چرا که امروزه آمریکا عنادش با کشور و مردم ما آشکار است. کشور ما با تهدیدات امنیتی بزرگی روبرو است که این تهدیدات در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری است.
وی در همین راستا ادامه داد: در بحث سخت افزاری ما درگیر جنگ طولانی با آمریکا در منطقه هستیم. مخوف ترین این جنگ ها جریان تروریستی داعش بود که با هدایت آمریکایی ها و اسرائیلی ها به وجود آمد. بحمدالله ما در آنجا بسیار خوب ظاهر شدیم و طرح های آن ها را شکست دادیم و آسیب های زیادی به آن ها وارد کردیم اما متأسفانه در نقطه مقابل یعنی در بحث نرم افزاری ما به شدت آسیب دیدیم.
منتظمی در همین خصوص خاطرنشان کرد: ما در سینما و رسانه و به طور کلی حوزه فرهنگی و هنری به شدت آسیب دیدیم چرا که دست روی دست گذاشته ایم و هیچ کاری نکرده ایم اما آن ها مرتب با مانور دادن در رسانه ها و به خصوص سینما با استفاده از خواص جنگ نرم علیه ما فعالیت کرده اند.
دیپلمات سابق ایران در فرانسه با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری و عدم حضور نیمی از اقشار جامعه در این انتخابات تصریح کرد: امروزه آمریکایی ها در رسانه های شان روی عدم شرکت مردم در انتخابات مانور رسانه ای می دهند و می گویند مردم ایران از انتخابات روی گردان شده اند. این اتفاق باید مدیران ما را به این سو سوق بدهد که تدبیر جدی داشته باشند و به مقابله با این دشمنی ها و لجن پراکنی های آمریکایی ها برخیزند.
مدیر بخش بین الملل جشنواره فیلم ایثار تأکید کرد: هرچه با همت سرداران بزرگی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی ما در حوزه نظامی عملکرد بی نظیری داشتیم در حوزه جنگ نرم کاری نکرده ایم. آمریکایی ها به کرات در این حوزه سرمایه گذاری می کنند اما مدیران ما جز بی توجهی و غفلت کار دیگری نکرده اند. تکه پازل های زیادی وجود دارد که وقتی آن ها را گرد هم جمع می کنیم می توانیم به دلایل اهمال کاری مدیران فرهنگی پی ببریم.
مدیرعامل موسسه افق نو سپس با بیان اینکه غرب گرایی برخی مدیران مانع از تولید کارهای استراتژیک شده است متذکر شد: گویا برخی مسئولان ما نگاه به آمریکا دارند و این نگاه شان در ساختار کارشناسی نهادهای فرهنگی نهادینه شده و باعث شده تا مانع جدی برای تولید آثار ضد آمریکایی به وجود بیاید. این اتفاق در حالی است که دولت ها باید قطعاً ورود جدی به این حوزه داشته باشند.
وی افزود: این اتفاق بسیار تلخ است که برخی مدیران ما بر این باورند که در این مقوله نهادهای نظامی باید فعال باشند و به حوزه فرهنگ و هنر ربطی ندارد که به این مسائل استراتژیک ورود کند. مسأله جنایات جهانی آمریکا از غزه گرفته تا هیروشیما و ناکازاکی بسیار مهم است و ما باید ورود جدی برای تولیدات سینمایی و مستند در این زمینه داشته باشیم.
منتظمی ادامه داد: ترامپ چندی پیش در یکی از مناظرات خود با وقاحت تمام اعلام کرد که حاج قاسم را ما کشتیم و من اگر رئیس جمهور شوم ایران را بدل به بیابان خواهم کرد! واقعاً آیا سکوت در قبال چنین وقاحت هایی درست است؟ آمریکایی ها چاه های نفت ما را زدند، از برجام خارج شدند، هواپیمای مسافری ما را سرنگون کردند و همه این ها موضوعات بسیار مهمی است که در سینما باید دستمایه تولید آثار متعدد قرار گیرد و دنیا را با جنایات این وحشی ها آشنا کند.
این کارشناس فرهنگی در خاتمه این گفتگو تأکید کرد: این همه جشنواره ریز و درشت در کشور برگزار می شود اما چه فایده دارد؟ چرا نباید در این جشنواره ها روی جنایات جهانی آمریکا کار شود؟ بنده با صدای بلند می گویم که باید فکری کرد در غیر این صورت آسیب می بینیم. باید دستگاه های فرهنگی کاری که حاج قاسم در حوزه نظامی کرد را انجام دهند در غیر این صورت اگر هر خدشه و آسیبی به کشور وارد شود مقصر اصلی آن ها هستند.