طرز تهیه خورشت گردو و زردآلو: تجربهای بهشتی در هر لقمه!
خورشت گردو و زردآلو یکی از خوشمزهترین و اصیلترین خورشهای ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، گردو، زردآلو و ادویههای خوش عطر و بو، طعمی بینظیر به غذا میبخشد. این خورش معمولاً در فصل تابستان و پاییز که زردآلو تازه در دسترس است، تهیه می شود. در این مقاله از اکالا بلاگ، طرز تهیه خورشت گردو و زردآلو را برای شما شرح میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه خورشت گردو و زردآلو
مواد لازم جهت تهیه خورشت گردو و زردآلو به شرح زیر است:
گوشت گوسفند یا گوساله (ران یا سردست)۵۰۰ گرمپیاز متوسط۲ عددزردآلو خشک۲۰۰ گرمگردو۱۵۰ گرمزعفران دم کردهبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریدارچین ۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه خورشت گردو و زردآلو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی گوشت
گوشت را بشویید و درون آبکش بگذارید تا آب اضافیاش گرفته شود.
آن را به قطعات متوسط خرد کنید.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویهها
زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش غوره و کشمش
مرحله چهارم: اضافه کردن آب
به گوشت آب اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد و اجازه دهید گوشت به مدت یک ساعت با حرارت ملایم پخته شود.
خورش را با حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا پخته و خورش جا بیفتد.
مرحله پنجم: آماده سازی زردآلو و گردو
زردآلو خشک را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید. سپس زردآلوها را از آب خارج کرده و خرد کنید. گردو را نیز خرد کنید.
مرحله ششم: اضافه کردن زردآلو و گردو
زردآلو و گردو خرد شده را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزید تا گوشت کاملا پخته و خورش جا بیفتد.
برای طعم بهتر، از گردوی تازه استفاده کنید.
مرحله هفتم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی و زعفران
رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده را به خورش اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزید تا خورش جا بیفتد و رنگ آن طلایی شود.
خورش گردو و زردآلو را با پلو زعفرانی یا نان تازه سرو کنید. برای تزیین میتوانید از کشمش، زرشک یا گردو استفاده کنید.
این خورش را میتوانید به همراه سبزیجات پخته شده مانند کدو سبز، بادمجان یا سیب زمینی نیز سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش آلو بخارا با مرغ
نکات طلایی در تهیه خورشت زردآلو و گردو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این خورش تابستانی خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه این خورش میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید. بهترین قسمت برای این خورش ران یا سردست است.میتوانید از زردآلو خشک یا تازه استفاده کنید. اگر از زردآلو تازه استفاده میکنید، آن را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شود.میتوانید به دلخواه خود از ادویههای دیگری مانند زنجبیل، هل یا میخک نیز استفاده کنید.برای تهیه یک خورش غلیظتر، میتوانید در انتهای پخت، مقداری آرد گندم را در کمی آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید یک خورش گردو و زردآلو خوشمزه و اصیل تهیه کنید که از طعم آن لذت ببرید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این خورش متفاوت و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه خورش زردآلو و گردو از فوت و فن هایی استفاده میکنید که موجب خوشمزه تر شدن و بهتر شدن طعم خورش میشود خوشحال میشویم که آن نکات را با ما و سایر دوستان علاقهمند در بخش نظرات به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.