تارت گلابی؛ دسر تابستانی جذاب و وسوسهانگیز
فرارو نوشت: تارت گلابی یکی از انواع تارتهای میو های است که خمیر نرم و خوشبافتی دارد و به دلیل داشتن میوه گلابی دارای عطر و طعم فوقالعاده ای است.
درگذشته وقتی به شیرینیفروشی میرفتیم، با چند نوع شیرینی مثل دانمارکی، خامهای و… مواجه میشدیم؛ اما این روزها تنوع شیرینیها بیشتر از سابق شده و در کافهها یا شیرینیفروشیها انواع کیک و دسر مثل وافل، چیزکیک، کاپکیک، تارت و سایر شیرینیها موجود است. تارت یک شیرینی بینالمللی بسیار خوشمزه و جذاب است که طرفداران بسیار زیادی دارد و معمولاً به عنوان دسر در مهمانیها و مجالس از آن استفاده میشود. درصورتیکه در خمیر تارت شکر وجود نداشته باشد، میتوان داخل آن را با مواد غیرشیرین مانند مرغ یا میگو پر کرد و یا غذاهایی مانند سالاد الویه، سالاد اندونزی، کشک بادمجان و… را با آن سرو کرد. خمیر تارت از ترکیب آرد، کره، شکر، نمک، وانیل و تخم مرغ و ریختن آن در قالب تارت تهیه میشود. تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف به عمل میآید. تارت گلابی یکی ازا نواع تارتهای خوشمزه میوهای است که به صورت برگردان تهیه میشود و به دلیل داشتن میوه تازه بسیار خوشمزه و خوش طعم است. اگر دوست دارید این تارت خوشمزه و خاص را همراه با ما در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر تارت
کره سرد: ۱۰۰ گرم
آرد سفید گندم: ۲۰۰ گرم
ماست یونانی: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
نمک: ۱ پنس
مواد میانی تارت
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۵۰ گرم
گلابی سفت: ۵ عدد
دارچین: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این تارت خوشمزه ابتدا کره سرد را خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید، سپس آرد را روی کره سرد بریزید و با نوک انگشت ورز بدهید تا مانند خرده نان شود. در مرحله بعد ماست یونانی، تخم مرغ، بکینگ پودر، شکر و نمک را اضافه کنید. با دست ورز بدهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاید. روی ظرف خمیر سلفون بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. در این فاصله گلابیها را پوست کنید و از وسط به صورت قرینه نصف کنید. هسته وسط گلابی را خارج کنید. شکر را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید. اصلا شکر را هم نزنید و اجازه بدهید شکر کم کم کاراملی شود. هرازگاهی ماهی تابه را تکان بدهید تا شکر به این صورت هم بخورد. وقتی شکر به رنگ کارامل درآمد و آب شد، کره را به آن اضافه کنید. کف یک قالب گرد، کاغذ روغنی پهن کنید و کارامل داغ را روی کاغذ روغنی داخل قالب بریزید و بلافاصله تا داغ است، تکههای گلابی را دورتادور قالب و روی کارامل بچینید و روی گلابیها دارچین بپاشید.
خمیر تارت را از یخچال خارج کنید و دو دقیقه دیگر ورز بدهید، سپس خمیر را به اندازه قالب باز کنید و روی گلابیها قرار بدهید. لبههای خمیر را به سمت داخل قالب و دورتادور گلابیها فشار بدهید تا جمع شود. حالا قالب تارت را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه تارت پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کمی خنک شود، سپس داخل ظرف سرو برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید. تارت خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با خامه قنادی یا بستنی وانیلی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ حتما مواد خمیر را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
۲ـ به جای ماست یونانی میتوانید از ۱ قاشق غذاخوری خامه ترش استفاده کنید.
۳ـ به جای گلابی میتوانید از سیب یا شلیل هم استفاده کنید.
۴ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، این است که کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی و کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
راضیه میرزاحیدری