دستور پخت قیسی پلوی شیرازی (لذیذ و اصیل برای یک ناهار دلپذیر)
قیسی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهر شیراز است که با ترکیبی از برنج، قیسی، گوشت مرغ یا گوسفند و ادویههای خوش عطر و طعم تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم شیرین و ترش قیسی و عطر دلپذیر ادویهها، طرفداران زیادی دارد.
در این مقاله از اکالابلاگ، طرز تهیه قیسی پلو شیرازی را به صورت مرحله به مرحله و همراه با تمام نکات مهم برای شما شرح میدهیم.
طرز تهیه قیسی پلو شیرازی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۵-۵۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مواد لازم جهت تهیه قیسی پلو شیرازی
برنج۲ پیمانهگوشت مرغ یا گوسفند۵۰۰ گرمقیسی۲۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطزعفران دم کردهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچینبه میزان لازمکشمش (اختیاری)به مقدار دلخواهبادام و پسته برای تزیین (اختیاری)به مقدار دلخواه
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مرحله اول: آماده سازی مواد
برنج را از شب قبل خیس کنید.
گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید.
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
قیسی را شسته و هسته آن را جدا کنید.
کشمش را شسته و در آب گرم خیس کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ و قیسی؛ خوشطعم و مخصوص
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله سوم: اضافه کردن آب و برنج
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید به طوری که روی مواد را بگیرد.
برنج خیس خورده را آبکش کرده و به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.
اجازه دهید برنج با حرارت ملایم به مدت حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد تا آب آن کشیده شود.
میتوانید برای طعم بهتر، کمی زعفران به آب پخت برنج اضافه کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن قیسی و کشمش
حدود ۱۵ دقیقه مانده به پایان پخت، قیسی و کشمش خیس خورده را به برنج اضافه کنید.
اگر دوست دارید قیصیپلو شما رنگ طلایی داشته باشد، میتوانید از زعفران بیشتر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آلو با قیسی زردآلو و آلو خورشتی
مرحله پنجم: دم کشیدن برنج
پس از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد، دم کنی را روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله ششم: سرو
قیصیپلو را در ظرف مورد نظر بریزید.
برای تزیین، میتوانید از خلال بادام یا پسته نیز استفاده کنید.
۴ نکته مهمی که در تهیه قیسی پلو باید بدانید
برای طعم بهتر، میتوانید از گوشت گوسفند یا گوشت قلقلی استفاده کنید.اگر از برنج ایرانی استفاده میکنید، زمان پخت آن ممکن است کمی بیشتر شود. حرارت پخت برنج باید ملایم باشد تا برنج مغزپخت شود و ته دیگ نسوزد.برای شیرینتر شدن غذا، میتوانید مقدار قیسی را بیشتر کنید.میتوانید از انواع ادویههای دیگر مانند زنجبیل یا هل نیز استفاده کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید یک قیصیپلو شیرازی خوشمزه و اصیل تهیه کنید که از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این غذای متفاوت و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.