چاشنی جادویی با رب فلفل دلمه‌ای، طعمی نوین برای املت، ماکارونی، پیتزا و بیشتر!

رب فلفل دلمه‌ای یکی از خوش عطر و طعم‌ترین چاشنی‌هایی است که نه تنها رنگ فوق‌العاده‌ای به غذا می‌بخشد، بلکه عطر فوق العاده آن موجب می‌شود تا غذای شما چندین برابر لذیذتر شود. در این مقاله از اکالا بلاگ می‌توانید با طرز تهیه رب فلفل دلمه‌ای آشنا شوید.

طرز تهیه رب فلفل دلمه‌ای قرمز و فلفل کاپی

آماده کردن مواد اولیه این رب فلفل حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد و برای پخت آن باید حدود ۱ ساعت زمان صرف کنید.

مواد لازم برای تهیه رب فلفل دلمه‌ای

مواد لازم برای تهیه رب فلفل دلمه‌ای به شرح زیر است:

فلفل دلمه‌ای قرمز۲ کیلوگرمفلفل کاپی قرمز۵ عددنمک۱ قاشق غذاخوریسرکه۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه رب فلفل دلمه برای غذا

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن رب فلفل دلمه آشنا شوید.

مرحله اول: فلفل‌ها را بشویید و خرد کنید

برای شروع باید فلفل دلمه‌ای و فلفل کاپی‌ها را به دقت بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه فلفل‌ها را خرد کنید و تخم فلفل‌ها را جدا کنید و دور بریزید. به خاطر داشته باشید که مهم‌ترین دلیل تلخ شدن مزه رب فلفل دلمه‌ای، جدا نکردن تخم‌های فلفل است.

مرحله دوم: فلفل‌ها را پوره کنید

در این مرحله باید فلفل‌های خرد شده را در دستگاه خردکن، غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و خوب میکس کنید تا کاملا له شوند و اثری از پوست فلفل باقی نماند.

مرحله سوم: پور فلفل را بجوشانید

پوره فلفل را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید فلفل‌ها آب بیندازند. هر ۱۵ دقیقه یک بار درب قابلمه را بردارید و فلفل‌ها را هم بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ فلفل دلمه‌ای با گردو و رب انار

مرحله چهارم: اجازه دهید رب فلفل غلیظ شود

زمانی که آب فلفل کمی کشیده شد، می‌توانید درب قابلمه را بردارید و هر ۵ دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله پنجم: سرکه، نمک و زعفران را اضافه کنید

زمانی که رب فلفل غلیظ شد و با کشیدن قاشق در رب، رد قاشق روی آن باقی ماند، می‌توانید نمک، سرکه و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. مواد را برای ۵ دقیقه دیگر روی حرارت متوسط بجوشانید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله ششم: رب فلفل را در شیشه بریزید

اجازه دهید رب فلفل کاملا خنک شود، سپس آن را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید. می‌توانید از این رب تا یک سال در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه فلفل دلمه‌ای قرمز

آماده کردن این رب حدود ۱ ساعت طول می‌کشد.

مواد لازم برای تهیه رب فلفل دلمه قرمز

مواد لازم برای تهیه رب فلفل دلمه قرمز به شرح زیر است:

فلفل دلمه قرمز۱ کیلوگرمسرکه۴ قاشق غذاخوریروغن مایع۲ قاشق غذاخوریفلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوریآویشن۱ قاشق چای‌خورینمک۲ قاشق مرباخوری

مراحل تهیه رب فلفل دلمه قرمز ساده

مراحل تهیه رب فلفل دلمه قرمز ساده به شرح زیر است:

برای درست کردن این رب ابتدا باید فلفل‌ها را بشویید و بعد به ۲ نیم تقسیم کنید. تخم فلفل‌ها را جدا کنید و آن‌ها را در یک قابلمه بریزید.حدود ۱/۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. حالا صبر کنید تا فلفل‌ها بجوشند و نرم شوند.در این مرحله می‌توانید سرکه، روغن مایع، فلفل سیاه، آویشن و نمک را اضافه کنید.زمانی که فلفل‌ها نرم شدند، می‌توانید رب را در غذاساز بریزید یا همراه با گوشت کوب برقی به طور کامل پوره کنید.مواد رب را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بجوشانید تا به غلظت مناسب برسند.زمانی که رب آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود.در ادامه رب را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس پستو برای انواع غذاها

نکات و فوت و فن‌های تهیه رب فلفل دلمه‌ای

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه رب فلفل دلمه‌ای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اضافه کردن زعفران موجب خوش رنگ شدن و خوش عطر شدن این رب می‌شود، اما در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.برای نگهداری رب فلفل حتما از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید.به هیچ عنوان برای برداشتن رب فلفل از قاشق خیس یا کثیف استفاده نکنید، زیرا این کار موجب کپک زدن رب می‌شود.برای تهیه این رب می‌توانید فلفل کاپی را حذف کنید و رب را تنها با فلفل دلمه‌ای قرمز درست کنید.در برخی رسپی‌ها برای خوش عطر شدن این رب از مقداری فلفل سیاه نیز استفاده می‌شود.برای تهیه این رب بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید.می‌توانید از چند عدد گوجه فرنگی میکس شده نیز برای تهیه این رب استفاده کنید.بعد از باز کردن درب شیشه، ماندگاری این رب کمتر می‌شود و باید در یخچال نگهداری شود.می‌توانید از این رب برای تهیه انواع خورش، ماکارونی، املت، مرغ، پیتزا و سوپ استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این رب از هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.برخی افرادی برای جلوگیری از ورود هوا به داخل رب فلفل مقداری روغن مایع روی آن می‌ریزند.برای درست کردن این رب بهتر است از فلفل دلمه‌‌هایی که ته آن‌ها ۳ برجستگی دارد استفاده کنید، زیرا این فلفل‌ها تخم کمتری دارند و خوش عطرتر هستند.برای تهیه این رب می‌توانید بعد از این که فلفل‌ها پختید و نرم شدند، پوست فلفل‌ها را تا حد امکان جدا کنید تا کیفیت رب شما بیشتر شود.برخی افراد برای خوش عطر شدن این رب فلفل‌ها را روی حرارت گاز دودی می‌کنند و بعد آن را میکس می‌کنند و با سایر مواد در قابلمه می‌پزند. این کار عطر دودی منحصر به فردی به رب شما می‌بخشد.برای درست کردن این رب خانگی بهتر است از روغن زیتون یا یک روغن گیاهی استفاده کنید.به خاطر داشته باشید که برای گرفتن تلخی رب فلفل دلمه‌ای باید قبل از میکس کردن یا پخت فلفل‌ها حتما دانه‌ها و رگه‌های سفید فلفل را به طور کامل جدا کنید.می‌توانید از این رب به مدت ۶ ماه در فریزر و به مدت ۲ ماه در یخچال نگهداری کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۲ روش طرز تهیه رب فلفل دلمه برای چاشنی انواع غذاها اشاره شد. این فلفل عطر و رنگ بی نظیری دارد و حتی می‌توانید از آن به جای رب گوجه نیز استفاده کنید. اگر تجربه درست کردن این رب را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید