راز تهیه پلوی زغال اخته؛ جواهر پلو باشکوه برای ناهاری لذیذ

آیا به دنبال یک غذای سنتی و اصیل ایرانی هستید؟ پلو زغال اخته، با طعم بی‌نظیر و رنگ جذابش، یک انتخاب عالی برای شماست. این پلو با ترکیبی از برنج، زغال اخته و زعفران، هر میزی را آراسته می‌کند. در این مقاله از اکالا بلاگ ما به شما طرز تهیه پلو زغال اخته را به صورت مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم. 

مواد لازم تهیه پلو زغال اخته

مواد لازم تهیه پلو زغال اخته به شرح زیر است:

پیاز۱ عدد بزرگبرنج۳ پیمانهزغال اخته۱ پیمانهکره۵۰ گرمچوب دارچین۱ عددهل۳ عددنمک و فلفل به مقدار لازمروغنبه مقدار لازمزعفران دم کردهبه مقدار لازمزیرهبه مقدار لازمکشمش پلویی (اختیاری)به مقدار دلخواهبادام و پسته خرد شده برای تزیین (اختیاری)به مقدار دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه پلو زغال اخته

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۳۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را با کمک چاقو ریز خرد کنید. تابه مناسبی را روی حرارت گذارید و کمی روغن در آن بریزید.

پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.

مرحله دوم: افزودن ادویه‌ها

چوب دارچین، هل، زیره، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

شما می‌توانید مقدار ادویه‌ها را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیسی پلو شیرازی

مرحله سوم: آماده سازی برنج

برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفوذپذیر شود. سپس آن را آبکش کنید.

برنج آبکش شده را به همراه ترکیب پیاز و ادویه‌ها در قابلمه مناسب بریزید.

حال مقداری آب جوش به آن اضافه کنید به طوری که حدود ۲ بند انگشت روی برنج آب باشد. برای طعم دارتر شدن پلو، می‌توانید به جای آب معمولی از آب گوشت استفاده کنید.

برای رنگ بهتر برنج، می‌توانید مقداری زردچوبه در این مرحله به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید.

حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.

پس از این که آب قابلمه کامل تبخیر شد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا برنج بپزد.

در اواسط پخت برای طعم و رنگ بهتر، مقداری زعفران دم کرده را به برنج اضافه کنید.

مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن زغال اخته

برای پخت این غذا از زغال اخته خشک استفاده می‌شود. زغال اخته را قبل از استفاده چند ساعت در آب خیس کنید.

زغال اخته های خیس شده را روی برنج بریزید و ۲۰-۳۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا زغال اخته ها بپزند و نرم شوند.

برای طعم بهتر، در همین مرحله مقداری از ترکیب روغن زیتون و روغن مایع روی برنج بریزید.

اضافه کردن کره به برنج در انتهای پخت نیز باعث خوش‌طعم‌تر شدن آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گردو پلو

مرحله پنجم: تزیین و سرو غذا

پس از پخت کامل برنج، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با کشمش، بادام و پسته تزیین کنید.

شما برای تزیین پلو می‌توانید از انواع مغزها، میوه‌های خشک و سبزیجات معطر استفاده کنید.

با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، شما می‌توانید یک پلو زغال اخته خوشمزه و مجلسی را تهیه کنید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر علاقه‌مند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان‌ کردن این غذای جذاب غافل نشوید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید