ترشی زغال‌اخته: 2 دستورپخت بی‌نظیر که همه عاشقش می‌شوند!

ترشی زغال‌اخته یکی از ترشی‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است با رنگ جذاب و طعمی ترش و شیرین که می‌تواند انتخابی عالی برای چاشنی غذاهایتان باشد. زغال‌اخته میوه‌ای ریز و قرمز رنگ است که خواص درمانی بسیاری دارد و در تهیه انواع ترشی، مربا و شربت استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، به شما آموزش می‌دهیم که چگونه با ساده‌ترین مواد اولیه، ترشی زغال‌اخته خانگی را به ۲ روش تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه ترشی زغال‌اخته

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۰-۳۰ دقیقه و تهیه نهایی این ترشی ۵-۷ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش با هر دو روش تهیه حدود ۱ کیلوگرم ترشی به شما می‌دهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.

روش اول، مواد لازم تهیه ترشی زغال‌اخته با آب و سرکه

سرکه سفید ۱ پیمانهآب ۱-۲ پیمانهزغال‌اخته ۱ کیلوگرمشکربه مقدار دلخواهنمک به مقدار دلخواهگلپر، زیره، سیر، فلفل قرمز، دانه خردل و برگ بو به دلخواه

مرحله اول: آماده سازی زغال‌اخته

زغال اخته‌ها را درون کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد خوب بشویید.

بهتر است از زغال اخته‌های سفت و سالم برای تهیه ترشی استفاده کنید.

چوب آن‌ها را جدا کنید، اگر زغال‌اخته ای له شده بود آن را از بقیه جدا سازید؛ زیرا موجب خراب شدن ترشی شما می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی آلبالو خوش‌رنگ در کمترین زمان

زغال‌اخته‌های شسته شده را درون آبکش بریزید و کمی زمان دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

مرحله دوم: آماده سازی سس ترشی

آب، سرکه، نمک، شکر و ادویه‌جات را در یک قابلمه بریزید.

محتوای درون قابلمه را در حد مخلوط‌شدن به هم زنید.

قابلمه حاوی سس ترشی را روی حرارت قرار دهید تا مخلوط به جوش آید و شکر کاملاً در آب حل شود.

چنددقیقه‌ای زمان دهید تا سس بجوشد و یک‌دست شود.

مرحله سوم: اضافه کردن زغال‌اخته

زغال اخته‌ها را به شربت در حال جوش اضافه کنید.

به آرامی در حد مخلوط شدن به هم زنید و به مدت ۵ دقیقه زمان دهید تا زغال‌اخته ها در سس بجوشند.

پس از گذشت زمان اعلام شده حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید.

زمان دهید تا ترشی به خوبی خنک شود.

مرحله چهارم: انتقال به ظروف نگهدارنده

شیشه‌های مورد استفاده برای نگهداری ترشی باید کاملا خشک و استریل باشند.

پس از این که ترشی به خوبی خنک شد آن را در شیشه‌های تمیز و استریل بریزید و درب آن‌ها را محکم ببندید.

مرحله پنجم: نگهداری

شیشه‌ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. بهتر است پس از اولین مصرف شیشه‌های ترشی را در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: ۵ روش طرز تهیه ترشی زردآلو

روش دوم، تهیه ترشی زغال‌اخته با آبغوره

ترشی زغال‌اخته با آبغوره، طعمی ترش‌تر از ترشی با سرکه دارد. برای تهیه ترشی زغال‌اخته با آبغوره فقط کافی است سرکه را از دستور قبل حذف و با ½ پیمانه آبغوره جایگزین کنید و مانند مراحل بالا پیش روید.

برای شیرین‌تر شدن طعم ترشی، مقدار شکر را افزایش دهید و برای ترش‌تر شدن، مقدار سرکه یا آبغوره را بیشتر کنید. همچنین برای اینکه ترشی‌ها زودتر جا بیفتند، می‌توانید شیشه‌ها را به مدت یک هفته در جای گرم قرار دهید.

جالب است بدانید که زغال‌اخته سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین C و فیبر است. این میوه خواص ضد التهابی دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است پس با تهیه ترشی زغال‌اخته در خانه، از طعم بی‌نظیر و خواص درمانی این میوه خوشمزه بهره‌مند شوید. امیدواریم که شما نیز طبق یکی از روش‌های فوق این ترشی خوشمزه و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید