طرز تهیه لیمو عمانی خانگی با دو روش متفاوت؛ شگردهای طلایی به سبک مادربزرگها
تهیه لیمو عمانی در خانه نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه به شما امکان میدهد تا از تازگی و کیفیت آن اطمینان حاصل کنید. لیموعمانی یکی از چاشنیهای بسیار پرکاربرد در آشپزی ایرانی است که طعم و عطر بینظیری به غذاها میبخشد. در این مقاله از مجله اکالا ما به ۲ روش به شما آموزش میدهیم که چگونه لیمو عمانی خانگی در منزل تهیه کنید.
مواد لازم جهت تهیه لیمو عمانی خانگی (روش اول)
مواد لازم جهت تهیه لیموعمانی خانگی (روش اول) به شرح زیر است:
لیمو ترش۱ کیلوگرمسرکه انگور۱/۳ پیمانهآببه مقدار لازمسیخ چوبیبه تعداد لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه لیمو عمانی خانگی (روش اول)
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۰-۳۰ دقیقه و تهیه نهایی لیمو عمانی خانگی ۵-۱۰ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۰۰-۵۵۰گرم لیمو عمانی به شما میدهد.درجه سختی تهیه لیموعمانی خانگی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: انتخاب و آمادهسازی لیمو
لیموهای تازه و با پوست نازک را انتخاب کنید.
لیموها را به خوبی بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
مرحله دوم: ترکیب آب و سرکه
سرکه را درون قابلمه مناسبی بریزید. برای تهیه لیمو عمانی استفاده از سرکه انگور توصیه میشود، اما میتوانید از سرکه سیب یا سرکه بالزامیک نیز
استفاده کنید.
آب را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.
مرحله سوم: افزودن لیموها
لیموها را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای زمان دهید تا لیموها در آب جوش و سرکه بمانند.
درون ظرف مناسبی مقداری آب سرد بریزید و کنار گذارید.
پس از گذشت ۲-۳ دقیقه لیموها را از آب در حال جوش خارج کنید و درون کاسه آب سرد بریزید.
این عمل را باید ۲-۴ مرتبه انجام دهید.
هر چقدر پوست لیموهای شما ضخیم تر و لیمو درشت تر باشد باید بیشتر این کار را تکرار کنید.
مرحله چهارم: سیخ زدن لیموها
لیموها را از آب سرد خارج کنید و با کمک دستمال آشپزخانه ای کاملا خشک کنید.
حال لیموها را به سیخ چوبی بزنید. تمام لیموها را به همین ترتیب با کمی فاصله به سیخ چوبی بزنید.
بیشتر بخوانید: رازهای ماندگاری لیمو ترش به مدت طولانی در یخچال و فریزر
مرحله پنجم: خشک کردن لیموها در آفتاب
سیخ لیموها را روی یک سینی یا توری تمیز پهن کنید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
هر روز لیموها را برگردانید تا همه قسمتهای آنها به طور یکنواخت خشک شود.
مدت زمان خشک شدن لیموها به میزان رطوبت هوا و شدت نور خورشید بستگی دارد و ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد.
در طول فرایند خشک شدن، رنگ لیموها تیره میشود که امری طبیعی است. هر روز لیموها را بررسی کنید و هز زمان که کاملا خشک شده بودند آن ها را از جلو آفتاب بردارید.
مرحله ششم: نگهداری لیمو عمانی
پس از خشک شدن کامل لیموها، آنها را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک قرار دهید و درب شیشه را محکم ببندید.
ظرف را در یک جای خشک و خنک نگهداری کنید.
مواد لازم جهت تهیه لیمو عمانی خانگی اسلایس شده (روش دوم)
مواد لازم جهت تهیه لیموعمانی خانگی اسلایس شده (روش دوم) به شرح زیر است:
لیمو ترش۱ کیلوگرمنمکبه مقدار دلخواهسرکه سفید (اختیاری)به مقدار لازمنخبه مقدار لازم
مراحل تهیه لیمو عمانی خانگی اسلایس شده
مراحل تهیه لیمو عمانی خانگی اسلایس شده به شرح زیر است:
مرحله اول: آماده سازی لیمو
لیموها را مانند مرحله اول از روش قبل آماده کنید.
مرحله دوم: برش حلقهای لیمو
دو سر لیمو را برش زده و هستههای آن را خارج کنید. هسته لیمو عمانی منبع اصلی تلخی است. قبل از خشک کردن، حتما هستههای لیمو را به طور کامل خارج کنید.
لیمو را به صورت حلقههایی با ضخامت یکسان برش دهید. ضخامت حلقهها به سلیقه شما بستگی دارد. ضخامت حلقههای لیمو بر روی مدت زمان خشک شدن تاثیرگذار است. حلقههای نازک سریعتر خشک میشوند.
برخی افراد برای گرفتن تلخی لیمو، قبل از خشک کردن، حلقههای لیمو را به مدت چند ساعت در سرکه میخیسانند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لیمو شکری خوشمزه و خانگی
مرحله سوم: نمک زدن لیموها
هر حلقه لیمو را به خوبی با نمک بپوشانید. میتوانید از هر دو طرف لیمو را نمک بزنید.
مقدار نمک مورد استفاده به سلیقه شما بستگی دارد. هر چه نمک بیشتری استفاده کنید، لیموعمانی شورتر میشود.
مرحله چهارم: خشک کردن لیموها
فرایند خشک کردن لیموها را میتوان با چند روش زیر انجام داد.
خشک کردن با دستگاه خشک کن میوه: اگر دستگاه خشک کن میوه دارید، میتوانید حلقههای لیمو را در آن قرار داده و طبق دستورالعمل دستگاه، آنها را خشک کنید.خشک کردن در فر: فر را با دمای بسیار پایین (حدود ۵۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید. حلقههای لیمو را روی سینی فر بچینید و به مدت چند ساعت در فر قرار دهید. در طول این مدت، چند بار فر را باز کنید تا رطوبت اضافی خارج شود.خشک کردن در آفتاب: حلقههای لیمو را روی یک توری یا سینی تمیز پهن کنید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. خشک کردن لیمو در سایه به جای آفتاب، باعث میشود تا اسیدهای موجود در لیمو کمتر اکسید شوند و تلخی کمتری ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: روشهای رفع تلخی لیمو عمانی در خورشتها
مرحله پنجم: نگهداری لیموعمانی
پس از خشک شدن کامل لیموها، آنها را با نخ یا نخ دندان به صورت رشتهای به هم ببندید و مانند روش قبل نگهداری کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید لیموعمانی خانگی با کیفیت و خوشمزه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در غذاهای خود لذت ببرید. از لیموعمانی خشک شده میتوانید برای طعمدار کردن انواع غذاها مانند خورشها، قورمه سبزی و آبگوشت استفاده کنید.
قبل از استفاده، پوست لیمو را خراش دهید تا عطر آن آزاد شود. لیموعمانی تهیه شده به این روش طعم بسیار خوب و ماندگاری بسیار بالایی دارد و تلخی آن گرفته میشود. با تهیه لیموعمانی در خانه، از سلامت و کیفیت آن اطمینان حاصل میکنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.