مرگ دلخراش بیش از ۱۲۰۰ بیمار تالاسمی پس از بازگشت تحریمها
بعد از کاهش کیفیت داروهای داخلی، تعداد مرگومیر کودکان مبتلا به تالاسمی افزایش پیدا کرد و بسیاری از موارد مرگومیر مربوط به این بیماری، کودکان زیر 18 سال بودند و دلیل بخش بزرگی از آنها داروهای بدون کیفیت بودند؛ آماری که از سوی مریم اخوانتوکلی، از اعضای هیئتمدیره انجمن تالاسمی مطرح شد.
به گزارش تجارت نیوز،
روزنامه هم میهن نوشت: یونس عرب، مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی میگوید: بیش از هزار و 120 بیمار تالاسمی بعد از بازگشت تحریمها فوت کردهاند. این آمار نشان میدهد، بیش از پنج درصد جامعه تالاسمی را از دست دادهایم که دلیل آن هم فقط مشکلاتی است که در چرخه دارویی و دسترسی نداشتن به دارو در طول سالهای اخیر رخ داده است.
رنج نداشتن دارو، مدتهاست به رنجهای کودکان مبتلا به بیماریهای خاص و دیردرمان اضافهشده و آنها را بیدفاعتر از قبل کرده است؛ بیدفاع در میانه طوفان. خانوادههای آنها بارها تجمع کردهاند، صدایشان را بالا بردهاند، با رسانهها مصاحبه کردهاند و… و درنهایت با باری سنگینتر به خانههایشان برگشتهاند؛ اینطور که پیداست طرحهای مختلف دولتها برای رفع کمبود دارو نتیجه خاصی نداده و مشکل بیماران، بهویژه بیماران خاص هنوز بجاست؛ بیمارانی که کودکان، بخش قابل توجهی از آنها هستند. حالا فعالان حقوق کودکان و انجمنهای مربوط به بیماریهای خاص میگویند، کمبود دارو بر سلامت این کودکان بیشازپیش اثر گذاشته و آنها را به مرز بحران رسانده است.
آذرماه ۱۴۰۰ است و روبهروی ساختمان مجلس شورای اسلامی، جمعیت بزرگی از کودکان و خانواده بیماران مبتلا به اس.ام.ای (نوعی بیماری ژنتیکی) تجمع کردهاند. تصویر کودکان از دست رفته با این بیماری، درخواست برای واردات داروی اسپینرازا روی بنرها بالا رفته و جمعیت منتظر واکنشی از سوی نمایندگان مجلس است؛ اتفاقی که دو ماه پیش هم درست در همین نقطه رخ داد، اما اینبار متفاوتتر؛ ابراهیم رئیسی بعد از نشست مشترک دولت و مجلس با این جمعیت ملاقات کرد و وعده واردات داروی اسپینرازا مطرح شد؛ وعدهای که بعد از چهار سال تجمع و نامهنگاری انجمن اس.ام.ای و خانواده بیماران به نتیجه نرسید.
منبع :
هم میهن
به اشتراک گذاری
اخبار مرتبط