طرز تهیه کرامبل سیبزمینی؛ خوشمزهترین غذای راحت و سریع ایتالیایی!
کرامبل سیب زمینی یک نوع غذای ایتالیایی خوشمزه است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه و سرو کرد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این غذای پنیری و راحت را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کرامبل سیب زمینی
مواد لازم جهت تهیه کرامبل سیب زمینی به شرح زیر است:
فیله مرغ کوچک۱ عددتخم مرغ کوچک۱ عددسیب زمینی۴۰۰ گرم یا ۴ عددپنیر پیتزا۸۰ گرمکره۱ قاشق غذاخوریسیر۱ الی ۲ حبهآرد سفید۸۰ گرمپودر پنیر پارمسان (دلخواه)۱ قاشق غذاخوریپود سوخاریبه مقدار لازمرزماری (دلخواه)چند پرنمک و فلفل و آویشن و پاپریکابه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه کرامبل سیب زمینی
مراحل تهیه کرامبل سیب زمینی به شرح زیر است:
مرحله اول: تهیه مواد میانی
برای آماده کردن این غذای خوشمزه ابتدا مواد میانی آن را آماده میکنیم. برای این کار فیله مرغ را به صورت قطعات کوچک خرد کنید.
فیله مرغ را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن مایع داخل ماهیتابه روی حرارت کم قرار دهید تا تغییر رنگ بدهند، آب بیندازند و آبشان کشیده شود.
مرحله دوم: اضافه کردن حریره سیر
کمی نمک به مرغها اضافه کنید. وقتی آب مرغها کاملا کشیده شد آنها را از تابه خارج کنید و سیر له شده (یا حریره سیر) را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید.
سپس دوباره تکههای مرغ را داخل تابه برگردانید و ادویههای دلخواه را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: افزودن آب مرغ
مرغها را کاملا تفت دهید تا سرخ شوند. سپس یک فنجان آب مرغ به آن اضافه کنید.
اگر آب مرغ در دسترس ندارید یک سوم استاک مرغ را با کمی آب جوش حل کنید و به مرغها اضافه کنید. (اگر از استاک مرغ استفاده میکنید در ابتدا نمک کمتری به مرغها اضافه کنید تا شور نشوند)
در تابه را بگذارید تا مرغها کاملا بپزند و آب آنها کشیده شود و بعد از روی حرارت بردارید و داخل ظرفی بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی
مرحله چهارم: اضافه کردن پنیر پیتزا
اجازه دهید کاملا خنک شوند و بعد پنیر پیتزای رنده شده را به آن اضافه و مخلوط کنید.
توجه کنید که مواد داخلی این غذا کاملا سلیقهای و اختیاری است؛ بنابراین میتوانید به این ترکیب مقداری قارچ پخته و فلفل دلمهای یا ذرت و… هم اضافه کنید. همچنین میتوانید به جای مرغ از سوسیس یا گوشت بوقلمون یا گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
مرحله پنجم: تهیه خمیر غذا
مواد میانی آماده شده را کنار بگذارید و خمیر غذا را آماده کنید.
برای این کار سیب زمینیها را به خوبی شسته و داخل ظرفی با کمی آب روی حرارت بگذارید تا آب پز شوند.
اجازه دهید کمی از دما بیفتند و بعد پوست آنها را جدا کرده و با رنده درشت رنده کنید. (حتما سیب زمینیها را رنده درشت کنید و به هیچ عنوان میکس نکنید؛ چون میکس کردن باعث سفت شدن و انسجام بافت خمیر بعد از پخت میشود)
یک عدد تخم مرغ کوچک را به سیب زمینیهای رنده شده و خنک اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سپس نمک و فلفل سیاه و یا هر ادویه دلخواهی که دوست دارید را اضافه کنید. ( میتوانید از زردچوبه، آویشن یا پودر زیره و… هم استفاده کنید)
آرد را داخل ظرفی الک کرده و مواد را با دست کاملا مخلوط کنید؛ به طوری که کاملا به خورد هم بروند تا به شکل خمیری نرم و یکدست در آیند.
بیشتر بخوانید: لیست انواع غذا با سیب زمینی برای شام و ناهار
مرحله ششم: انتقال خمیر به قالب
برای این غذا میتوانید از قالب کمربندی یا قالب تارت استفاده کنید.
داخل قالب را به خوبی با روغن جدا کننده یا روغن جامد و یا کره نرم شده چرب کنید. (میتوانید کف قالب کاغذ روغنی بیندازید)
بعد روی کف و دیوارههای قالب را با پودر سوخاری یا پودر نان باگت خشک آرد پاشی کنید.
دو سوم از خمیر را داخل قالب قرار دهید و با دست باز کنید.
برای اینکه خمیر به دستتان نچسبد و بتوانید آن را راحت پهن کنید کمی دستتان رو خیس کنید.
با کمک انگشتهای دست خمیر را کاملا داخل قالب پهن کنید و کمی روی دیوارهها بالا بیارید. (ارتفاعی که برای دیواره ایجاد میکنید به دلخواه است؛ میتواند بلند یا کوتاه باشد)
سعی کنید ضخامت خمیر همه جای قالب یک اندازه باشد؛ برای اینکه خمیر به خوبی بپزد ضخامت آن باید نه خیلی زیاد و نه خیلی نازک باشد.
مرحله هفتم: انتقال مواد میانی به قالب
حالا قسمت داخلی قالب را با مواد میانی پر کنید.
سپس یک سوم باقی مانده خمیر را بردارید و با یک دست تکههای کوچکی از خمیر را جدا کنید و به صورت کرامبل مانند روی مواد میانی بریزید. (اگر خمیر به دستتان میچسبید دستتان را کمی مرطوب کنید)
سطح مواد میانی را کاملا با تکههای خمیر پوشش دهید تا به صورت یکدست پر شود.
یک قاشق کره را به صورت بن ماری آب کنید یا داخل مایکروفر قرار دهید تا ذوب شود.
بعد با قلممو از کره روی سطح کرامبل بزنید.
مقداری پودر سوخاری یا پودر نان باگت خشک روی کرامبل بپاشید و روی آن را به دلخواه پودر پنیر پارمسان و رزماری بریزید. (یا میتوانید کمی آویشن یا پول بیبر بریزید)
در آخر برای اینکه دیوارههای کرامبل حالت هلالی داشته باشد با یک چاقو به فاصله یک سانت دیوارهها را به پایین فشار دهید. (این کار اختیاری است)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی
مرحله هشتم: پخت کرامبل
حال قالب را داخل فر ۲۰۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده در طبقه وسط و به مدت تقریبی ۴۰ دقیقه قرار دهید تا خمیر کاملا بپزد و طلایی شود.
اگه فر شما گازی است، میتوانید در آخر گریل را روشن کنید تا روی کرامبل سیب زمینی طلایی و خوش رنگ شود.
زمان گفته شده بسته به نوع فر تقریبی و حدودی است؛ پس مرتب کرامبل سیب زمینی را چک کنید.
کرامبل سیب زمینی را به صورت گرم یا نیمه گرم به همراه سس دلخواه سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه کرامبل سیب زمینی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کرامبل سیب زمینی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در صورت دلخواه میتوانید روی مواد میانی و قبل از ریختن تکههای خمیر از یک لایه پنیر گودا استفاده کنید.به جای پخت مرغ با این روش میتوانید آن را به روش دلخواه آبپز و تکه تکه کنید.میتوانید داخل خمیر سیب زمینی به دلخواه ۳۰ گرم پودر پنیر پارمسان استفاده کنید و آن را به همراه آرد به مواد اضافه کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه کرامبل سیب زمینی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین