چگونه با تغذیهای هوشمندانه تا ۱۰۰ سالگی زندگی کنیم؟
«دن بوتنر» -Dan Buettner- دهها سال است که روی ۱۰۰سالههای مناطق آبی جهان مطالعه میکند تا به اسرار طول عمر آنها پی ببرد. مناطق آبی جهان، به مناطقی، مانند اوکیناوا (ژاپن)، استان نیورو (ایتالیا)، شبهجزیره نیکویا (کاستاریکا) و ایکاریا (یونان) گفته میشود که افراد در آنجا دارای طول عمر ۸۰ سال به بالا هستند و معمولا بیشترین ۱۰۰ سالهها را دارند.
دن بوتنر به دو ماده غذایی ساده که در همه جای دنیا پیدا میشود، یعنی لوبیای سیاه و گردو، رسید. بهگفته این محقق، مصرف روزانه یک قوطی لوبیای سیاه و یک مشت گردو در روز میتواند طول عمر فرد را افزایش دهد.
لوبیا و گردو، هر دو حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که از التهاب روده کاسته و جلوی ابتلای فرد به بیماریهای مهلک همچون سرطانها میگیرد.
درضمن این دو ماده غذایی سرشار از پروتئیناند و جلوی پرخوری افراد و ابتلا به چاقی را میگیرند. چاقی موجب بیماریهای دیابت و ناراحتیهای قلبی که معمولا از عمر انسان کوتاه میکنند میشوند.
گردو، منبعی عالی از اسید لینولئیک و اسیدهای چرب امگا۳ است که این اسیدها از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میکاهند. سایر آجیلها این اسیدها را بهاندازه کافی ندارند.
از طرفی با بررسی ۱۰۰سالههای ژاپن، سوئد و یونان مشخص شده که این افراد بیش از دیگران لوبیا میخورند و تحقیقات نشان داده هرچه فردی لوبیا را بیشتر در رژیم غذایی خود گنجانده، بیش از دیگران عمر کرده است. درواقع مصرف هر ۲۰ گرم لوبیا در روز، ۷درصد از خطر مرگومیر میکاهد.
در برخی مناطق مانند نیکویای کاستاریکا، که در آنجا ۹۰ سالههای متعددی دارد، مصرف لوبیای سیاه چشمگیر است.
درضمن بررسیها نشان میدهد، افرادی که بیش از ۵ بار در هفته گردو مصرف میکنند، حداقل ۱٫۳ سال به عمرشان اضافه میشود.
محققان دیگر در بررسیهای جدید خود روی ۱۰۰سالهها دریافتند، افرادی که روزانه، در کمتر از ۴ دقیقه، یکونیم کیلومتر میدوند، ۵ سال به عمرشان اضافه میشود.
بنابراین اگر میخواهید مانند افراد مناطق آبی طول عمر بالایی داشته باشید به رژیم غذایی و تحرکتان بیشتر توجه کنید.