راهنمای پخت اسفناج پلو: تجربهی طعم دلانگیز غذای ایرانی در آشپزخانه شما!
اسفناج پلو یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و پرخاصیت است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه و سرو کرد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا رسپی این غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه اسفناج پلو
برای تهیه این غذای مقوی با اسفناج به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
اسفناج۸۰۰ گرمبرنج۵ پیمانهگشنیز خرد شده۲۰۰ گرمپیاز۵ عدد متوسطگوشت چرخ کرده۴۰۰ گرمسیر۴-۶ حبهزردچوبه۲ قاشق چایخوریادویه پلویی۱ قاشق چایخورینمک و فلفلبه میزان لازمدارچین۱ قاشق چایخوریزعفران دمکرده به میزان لازمسیب زمینی برای ته دیگ
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه اسفناج پلو
مراحل تهیه اسفناج پلو به شرح زیر است:
مرحله اول: خیساندن برنج
در ابتدای کار برنج را شسته و در مقدار مناسبی آب آن را خیس کنید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت
۳ عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید تا کمی سرخ و طلایی شود.
بعد از اینکه پیاز مقداری سرخ شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید.
گوشت را به صورت مداوم با سر قاشق هم بزنید تا گوشت هنگام سرخ شدن ار هم باز شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شوید پلو با مرغ
مرحله سوم: اضافه کردن ادویهها
بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد و خامی آن گرفته شد، ادویهها را اضافه کرده و مجددا کمی تفت دهید.
برای خوشمزهتر شدن مخلوط گوشت ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده همراه با نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید.
بعد از هم زدن، درب ماهیتابه را گذاشته و اجازه دهید برای مدت حدود ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهارم: آماده سازی اسفناجها
در این فاصله اسفناجها را آماده کنید. برای اینکار ساقهی اسفناجها را به صورت ریز و برگ اسفناجها را کمی درشتتر خرد کنید.
در ماهیتابهای دیگر دو پیاز نگینی شده را تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدند، سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
سپس اسفناجهای خرد شده را اضافه کنید و و فقط در حد حرارت دیدن و حدود ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید.
توجه: زیاد تفت دادن اسفناج باعث تیره شدن و همچنین از دست رفتن خاصیت اسفناج میشود.
بعد از حرارت دادن اسفناجها ماهیتابه را خاموش کنید، گشنیز خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.
زیر حرارت گوشت چرخ کرده را نیز خاموش کنید. مخلوط اسفناج را به آن اضافه کرده، هم بزنید و این مخلوط را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گردو پلو با کشمش و مرغ
مرحله پنجم: پخت برنج
این پلو به صورت کته دم گذاشته میشود اما با روشی متفاوت. برای این کار برنجها را با حدود ۶ الی ۷ پیمانه آب (بسته به نوع برنج) و میزان مناسبی کره یا روغن و نمک روی حرارت بگذارید.
اجازه دهید آب برنج همانند پخت کته کشیده شود و تقریبا به مرحله دم گذاشتن برسد.
در این مرحله وقتی آب برنج کشیده شد برنج را به جای دم گذاشتن از روی حرارت بردارید و مخلوط اسفناج و گوشت را به آن اضافه کنید.
برنج و اسفناج را به آرامی هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم: دم کشیدن برنج
کف قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن، ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و مقداری کنجد به آن اضافه کنید.
سیب زمینیهای اسلایس شده را کف قابلمه بچینید. هر کدام را بعد از گذاشتن کف قابلمه مقداری بچرخانید تا به زعفران آغشته شود و روی آنها مقداری نمک بپاشید.
بعد مخلوط برنج را روی ته دیگهای سیب زمینی بریزید و کته پلو را روی حرارت ملایم دم بگذارید.
میتوانید بعد از دم کشیدن اسفناج پلو، روی آن را با مقداری سس گوشت چرخ کرده و پیاز داغ تزیین و سپس سرو کنید. نوش جان!
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه اسفناج پلو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای خوشمزه را در خانه برای وعده ناهار یا شام تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام خانوم بهار هستم.
مدرس و مربی آشپزی و شیرینی پزی و مدیر مسئول مجموعه bonbon
بعد از چندین سال سابقه ی فعالیت تو زمینه آشپزی و شیرینی پزی بدلیل پیشینه و تجربه و مهارت قبلی تو زمینه ی آموزش و تدریس ، تصمیم گرفتم کارم و به عنوان مدرس و مربی آشپزی و شیرینی پزی ادامه بدم.
و در این راستا با گذروندن دوره های مختلف و اخذ مدرک های گوناگون روز به روز به مهارتم اضافه می کنم. تا به امروز در کلاس های آموزشی حضوری و غیرحضوری افتخار آموزش به تعداد زیادی هنرجوی عزیز رو داشتم ، و برام باعث افتخاره که خیلی از عزیزان وارد دنیای کسب و کار شدند.
در حال حاضر با اپلیکیشن اختصاصی bonbon برای آموزش های غیرحضوری آشپزی و شیرینی پزی در خدمتتون هستیم و تمام تلاش این مجموعه براینست که آموزش های آشپزی و شیرینی پزی بصورت حرفه ای در اختیار شما قرار بگیرد تا شما هم بتوانید این دنیای عطر ، طعم و رنگ به خونتون ببرید.