طرز تهیه «دل‌دکونه» گیلانی؛ تجربه‌ی طعمی اصیل و به‌یادماندنی شمال ایران

دل دکونه یا بادمجان کباب یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و خاص گیلانی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا رسپی این غذای سنتی را به شما آموزش دهیم. 

مواد لازم جهت تهیه دل دکونه

برای درست کردن دل دکونه گیلانی به مواد زیر نیاز دارید:

بادمجان۴ عددگوجه۲ عددگردو آسیاب شده۱۲۰ گرمسیر۳ حبهسبزی معطر۳ قاشق غذاخوریرب انار یا رب آلوچه۱ قاشق غذاخوریروغنبه میزان لازمپیاز۱ عددنمک، فلفل و گلپربه میزان لازم

مراحل تهیه دل دکونه گیلانی

برای تهیه دل دکونه گیلانی مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: برش بادمجان‌ها

ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بگیرید.

با یک چاقو یک برش به صورت عمودی روی بادمجان‌ها بزنید.

دقت کنید که ۳ سانتی‌متر از ابتدا و انتهای بادمجان برش نخورد.

می‌توانید تا مرحله نهایی پخت، کلاهک بادمجان را جدا نکنید.

نکته: بادمجان‌های قلمی و تازه را انتخاب کنید.

مرحله دوم: نمک‌پاشی بادمجان‌ها

بعد از اینکه بادمجان‌ها را برش دادید، روی آنها نمک بپاشید.

اجازه دهید ۱۵ دقیقه به همان حالت بماند.

این کار باعث میشود تلخی بادمجان‌ها گرفته شود.

بعد از ۱۵ دقیقه بادمجان‌های نمک‌زده را داخل یک کاسه آب بریزید تا ۲۰ دقیقه بادمجان‌های آغشته به نمک، در آب خیس بخورد.

نکته: با قرار دادن بادمجان‌ها در آب نمک، هنگام سرخ کردن، از روغن کمتری استفاده می‌کنید.

مرحله سوم: سرخ کردن بادمجان‌ها

بادمجان‌ها که کاملا خیس خورد، آنها را از کاسه خارج کنید و روی یک پارچه نخی بگذارید تا آب اضافی آن گرفته و خشک شود.

در یک تابه بادمجان‌ها را با روغن سرخ کنید.

بعد از اینکه بادمجان‌ها طلایی شدند، آنها را کنار بگذارید تا سرد شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای بادمجان کبابی

مرحله چهارم: درست کردن مواد میانی

ابتدا گردوها را آسیاب کنید. برای این کار میتوانید هم از آسیاب دستی و هم مخلوط کن برقی استفاده کنید.

رب انار یا رب آلوچه را به گردو اضافه کنید.

سیر و پیاز را رنده کنید و همراه سبزی معطر به مواد اضافه کنید.

نمک، فلفل، گلپر و هر ادویه دیگری که دوست دارید را به مواد اضافه کنید.

مخلوط به دست آمده را به خوبی هم بزنید تا به خورد هم برود.

نکته: سبزی مخصوص دل دکونه چوچاق است، اما اگر دسترسی به این سبزی ندارید، میتوانید از جعفری،پونه، گشنیز، نعنا و ریحان به عنوان جایگزین استفاده کنید.

مرحله چهارم: گوجه را خالی کنید

گوجه‌هایی که برای این غذا انتخاب می‌کنید باید نسبتا درشت و گرد باشند.

کلاهک گوجه را برش دهید و داخل آن را با یک قاشق به آرامی خالی کنید.

این کار را با دقت انجام دهید تا بدنه گوجه آسیب نبیند.

نکته: کلاهک و پوره آن را نگه دارید زیرا بعد از پر کردن مواد داخل گوجه، مجدد از آنها باید استفاده کنید.

مرحله پنجم: پر کردن بادمجان و گوجه

مخلوطی که آماده کردید را با دقت داخل بادمجان‌ها و گوجه‌ها پر کنید.

در یک تابه بادمجان و گوجه شکم پر را بچینید.

پوره گوجه را دور تابه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید.

در تابه را بگذارید و اجازه دهید برای ۴۰ تا ۵۰ دقیقه غذا جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مُدَربَل بادمجان؛ غذای خوشمزه تونسی

مرحله ششم: سرو کردن دل دکونه

از آن جایی که دل دکونه گیلانی یک غذای سبک است، میتوانید آن را به عنوان پیش‌غذا یا میان‌وعده هم در نظر بگیرید.

برای وعده‌های اصلی مانند ناهار و شام، معمولا دل دکونه با کته برنج سرو میشود.

همچنین دل دکونه را با نان هم میتوان سرو کرد.

دل دکونه گیلانی در واقع نوعی دلمه بادمجان است که به نام‌های دیگری مانند بادمجان کباب یا تک دکونه هم شناخته میشود. در این مقاله از مجله آشپزی اکالا سعی کردیم بهترین روش پخت این غذای خوشمزه گیلانی را به شما آموزش دهیم.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

مطالب مفید