اولین دوره رویداد «پرتاب» با تمرکز ویژه بر جذب سرمایهگذاران داخلی – اخبار داغ سینمای ایران و جهان
سینماپرس: جلسه مشترک سرمایهگذاران اولین رویداد ملی ارائه طرح تخصصی سینما مستند «پرتاب» شنبه ۱۰ شهریورماه در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار شد.
به گزارش سینماپرس، در جلسه مشترک سرمایهگذاران اولین رویداد ملی ارائه طرح تخصصی سینمای مستند «پرتاب» که ۱۰ شهریورماه در مرکز گسترش برگزار شد، عبدالحسین بدرلو قائم مقام و معاون مستند مرکز گسترش، روح الله رضایی مدیر اجرایی رویداد «پرتاب»، سیدمهدی دزفولی مدیر بازرگانی مرکز گسترش، یاسر فریادرس از شبکه مستند، اباذر صالحیان شبکه افق، وحید تهامی از شبکه پرس تی وی، سمیه پشندی از معاونت استانها، فرزاد آذریپور مدیر عامل هاشور، ربیعی از سازمان رسانهای اوج، فاطمه بنیادی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حسن اجتماعی از سازمان حفاظت محیط زیست، اتابکی از اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی، فرزاد مولازاده از بنیاد شهید، شاهی از سازمان سینمایی سوره حضور داشتند.
عبدالحسین بدرلو در ابتدای این جلسه گفت: تصمیم ما این بود تا پیچینگ را از دل جشنواره «سینماحقیقت» خارج کنیم تا هم بهتر دیده شود و هم بتوان بهتر آن را پیگیری کرد. در پیچینگهایی که در دل جشنواره برگزار میشد، تمرکز روی سرمایه گذاران خارجی بود، ولی در اولین دوره از رویداد «پرتاب» توجه و تمرکز روی سرمایهگذاران داخلی است.
وی ادامه داد: شاید در دوره بعد با مشورت گرفتن از شما به این نتیجه رسیدیم که بهتر است دوره بعدی را اوایل سال برگزار کنیم. برگزاری چنین رویدادی علاوه بر بالا بردن مشارکت فیلمسازها با سرمایهگذاران، باعث آشنایی و ارتباط گرفتن سرمایه گذار و فیلمساز میشود که اتفاق خوبی است، باید توجه داشت که حضور جدیتر دوستان سرمایه گذار باعث دلگرمی و جدیتر شدن روند فیلمساز و ایجاد امید و انگیزه برای صاحبان آثار میشود.
در بخش دیگر این جلسه، روح الله رضایی مدیر اجرایی این رویداد درباره روند طی شده توضیح داد: از خردادماه جلسات برنامه ریزی آغاز شد و اوایل تیرماه بود که فراخوان را منتشر کردیم، ۱۱۲ طرح به دبیرخانه این رویداد ارسال شد که بعد از بررسی هیات انتخاب در طی جلسات متعدد، درنهایت ۲۲ طرح در موضوعهای مختلف برای حضور در مرحله نهایی انتخاب شدند.
مدیر اجرایی رویداد «پرتاب» ادامه داد: با شکل گرفتن چنین رویدادهایی کارهای باکیفیت تری تولید میشود و با وجود چنین روندی، بحث حمایت هم بیشتر جدی گرفته میشود، نکته مهم این است که اگر قرار به حمایت است، نباید فیلمساز رها شود. معمولا در ایران عادت تولید مشترک وجود ندارد و ترجیح بر کارهای انحصاری است، اگر بتوان شبکهای را شکل داد که نهادها در کنار هم قرار بگیرند، اتفاق مثبتی در تولید و عرضه آثار رخ میدهد.
رضایی درباره جلسه ارائه طرح «پرتاب» بیان کرد: شنبه و یکشنبه (۱۷ و ۱۸ شهریورماه) جلسات ارائه در پردیس چارسو برگزار میشود و هر روز ۱۱ طرح ارائه میشوند، هر شرکت کننده در یک بازه زمانی ۷ دقیقهای فرصت ارائه و نمایش دمو خود را دارند و فرصت پرسش و پاسخ با سرمایهگذاران حاضر در جلسه فراهم است.
سید مهدی دزفولی مدیر بازرگانی مرکز گسترش در بخش دیگری از این جلسه بیان کرد: محدودیتی برای سرمایه گذاران وجود ندارد و آنها میتوانند در هر تعداد اثری که خواستند، مشارکت داشته باشند. به غیر از این ۲۲ طرح، نزدیک به ۲ یا ۳ طرح هم به عنوان ذخیره نگه داشته ایم. اگر هرکدام از شرکت کنندگان به دلیلی نتوانستند در جلسه ارائه حاضر شوند، بتوانیم جابجایی را انجام بدهیم. مثلا اگر کسی نتوانست دمو ۳ دقیقهای که اتفاقا ما روی آن تاکید داشتهایم را آماده کند، فیلمساز دیگری جایگزین او میشود.
در ادامه این جلسه هر کدام از حاضران به بیان پرسشها و نظر خود پرداختند و در پایان جلسه عبدالحسین بدرلو قائم مقام و معاون مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی گفت: به امید خدا بعد از پایان برنامه، میتوانیم چندین جلسه داشته باشیم و بتوانیم درباره نقاط ضعف و قوت صحبت کنیم تا به نتیجه مطلوب برای برگزاری دومین دوره این رویداد برسیم.
در پایان این جلسه، پوستر نخستین دوره رویداد ملی «پرتاب» توسط حاضران امضا شد.
جلسه ارائه طرح «پرتاب» با حضور سرمایهگذاران، نمایندگان پلتفرمها و تهیهکنندگان بخش خصوصی ۱۷ و ۱۸ شهریورماه در پردیس چارسو برگزار میشود.