۱۰ نباید مهم در دوران بارداری
مراقبت از سلامتی در دوران بارداری بسیار مهمتر می شود. زیرا یک زن باردار نه تنها مسئول خود، بلکه در قبال سلامت جنین خود نیز هست.
به گزارش سرگرمی روز، در صورت بی دقتی نکات مراقبتی، آسیب های باورنکردنی به جنین وارد می شود. زایمان زودرس، وزن کم، سقط جنین، نقایص مادرزادی و مشکلات عصبی تنها بخشی از این آسیب ها هستند.
10 در دوران بارداری نباید
در دوران بارداری، سلامت جنین 100% به سلامت شما و کارهایی که باید و نباید انجام دهید بستگی دارد. طبیعتاً در این دوران باید سبک زندگی خود را کمی تغییر دهید تا به خود و جنین آسیب نرسانید. اگر پزشک توصیه های مراقبتی به شما می دهد، آنها را به دقت دنبال کنید تا هم به شما و هم به کودکتان کمک کند و یک نوزاد سالم به دنیا بیاورید. برخی از این مراقبت ها باید قبل از بارداری شروع شوند و جدی گرفته شوند. در این گزارش می توانید با 10 رفتار پرخطر در دوران بارداری آشنا شوید که می تواند به جنین آسیب برساند.
سیگار کشیدن
سیگار و سایر محصولات تنباکو در دوران بارداری می تواند منجر به کاهش اکسیژن رسانی به جنین، افزایش خطر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و عدم رشد جنین در رحم شود. این موارد با افزایش احتمال مشکلاتی مانند نقص مادرزادی و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد همراه است. یک مطالعه جدید هشدار می دهد که کشیدن فقط یک یا دو نخ سیگار در روز قبل یا در طول بارداری، سلامت نوزاد را به خطر می اندازد و این خطر با میزان سیگار کشیدن مادر باردار افزایش می یابد. نتایج این مطالعه نشان داد که احتمال بستری شدن نوزادان این مادران در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نیز 13 درصد است. بر اساس این مطالعه علمی جهانی، سیگار کشیدن – قبل یا در طول بارداری – خطر ابتلا به مشکلات بالقوه کشنده سلامت را در نوزادان افزایش می دهد.
مصرف الکل
مصرف الکل در دوران بارداری می تواند منجر به اختلالات رشد جنین، ناهنجاری های صورت، مشکلات قلبی و مغزی و مشکلات یادگیری در آینده شود. سندرم جنین الکل (FAS) یکی از عوارض اصلی مصرف الکل در دوران بارداری است. به گفته متخصصان، حتی مقدار کمی الکل برای جنین مشکل ساز است.
مصرف غذاهای خام و نیمه آماده
مصرف گوشت خام، گوشت نیم پز، تخم مرغ خام و شیر غیرپاستوریزه می تواند خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی را افزایش دهد که می تواند منجر به عفونت های جدی، زایمان زودرس و حتی سقط جنین شود. بنابراین مطمئن شوید که تخم مرغ و گوشتی که در دوران بارداری می خورید به خوبی پخته شده باشد. مصرف طولانی مدت غذاهای آماده نیز می تواند منجر به افزایش بیش از حد وزن شود که زن باردار و جنین او را در معرض عوارض مختلفی از جمله بزرگ شدن نوزاد و زایمان زودرس قرار می دهد.
مصرف بیش از حد کافئین
مصرف بیش از حد کافئین ممکن است با افزایش خطر سقط جنین و زایمان زودرس همراه باشد. کافئین می تواند از جفت عبور کند و ضربان قلب جنین را افزایش دهد. توصیه می شود در مورد مقدار کافئینی که باید مصرف کنید از پزشک خود سوال کنید.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
تماس با مواد شیمیایی مانند حشرهکشها، رنگهای صنعتی، تینرها، ضدعفونیکنندهها و پاککنندههای خانگی میتواند تأثیر منفی بر رشد جنین و خطر نقایص مادرزادی و مشکلات عصبی داشته باشد.
فعالیت بدنی شدید
ورزش های شدید یا فعالیت های بدنی شدید می تواند به شکم مادر آسیب برساند و منجر به زایمان زودرس شود. ورزش های سبک برای خانم های باردار زیر نظر و نظر پزشک توصیه می شود.
استرس و اضطراب شدید
استرس و اضطراب مزمن می تواند بر سلامت جنین تأثیر بگذارد و با تأثیر بر سطح هورمون ها و سیستم ایمنی، خطر زایمان زودرس را افزایش دهد.
عدم رعایت بهداشت فردی
عدم رعایت بهداشت به خصوص در مناطق مربوط به بهداشت دستگاه تناسلی و مصرف آب و غذای آلوده می تواند خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی را افزایش دهد که می تواند بر سلامت جنین تأثیر بگذارد. بهداشت فردی را در دوران بارداری رعایت کنید. شستن مرتب دست ها با آب و صابون و غذا خوردن با دست تمیز از دیگر نکات مهم در این دوران است.
مصرف بی رویه مواد مخدر
مصرف داروهایی که به صورت تصادفی و بدون تجویز پزشک مصرف می شوند می تواند به جنین آسیب برساند. برخی از داروها می توانند باعث نقص مادرزادی یا مشکلات رشد شوند. همیشه قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
نشستن در جکوزی یا جکوزی
نشستن در جکوزی، جکوزی، جکوزی و سونا می تواند در دوران بارداری بسیار خطرناک باشد. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از یکی از این محصولات به خصوص در 3 ماه اول بارداری می تواند خطر سقط جنین را دو برابر کند. افزایش دمای بدن نیز احتمال نقایص مادرزادی را در کودک افزایش می دهد.