دستور تهیه کرامبل کیک سیب و گردو؛ بافتی نرم و طعمی فراموش‌نشدنی

کرامبل کیک سیب و گردو از جمله کیک‌های خوشمزه و پرطرفدار است که به راحتی می‌توان آن را برای یک عصرانه‌ خانوادگی دلچسب و زیبا تهیه و سرو کرد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی مجلسی را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم برای رویه کرامبل کیک سیب و گردو

مواد لازم برای رویه کرامبل کیک سیب و گردو به شرح زیر است:

گردوی خرد شده۱۰۰ گرمشکر قهوه‌ای۱۰۰ گرمکره۷۰ گرمدارچین۲ قاشق چای‌خوریآرد سفید۶۰ گرمسیب۱ یا ۲ عدد 

مواد لازم جهت تهیه کیک کرامبل

مواد لازم جهت تهیه کیک کرامبل به شرح زیر است:

آرد۲ پیمانهتخم مرغ۳ عددشکر قهوه‌ای نصف پیمانهشکر سفیدنصف پیمانهخامه ترش یا ماست خامه‌ای و شیرین۱۰۰ گرمبکینگ پودر۱ قاشق غذاخوریوانیل۱ چهارم قاشق چای‌خوریشیر یا ترجیحا باترمیلک۸۰ گرم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه کرامبل کیک سیب و گردو

برای تهیه کرامبل کیک سیب و گردو باید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: تهیه رویه کرامبل

در ابتدا برای شروع، رویه کرامبل را تهیه کنید. برای این کار، کره خرد شده را داخل ظرف مناسبی بریزید.

شکر قهوه‌ای را به کره اضافه کنید.

با قاشق کره و شکر قهوه‌ای را با هم مخلوط کنید. سپس گردو خرد شده را به شکر قهوه‌ای و کره اضافه کنید.

بعد آرد را بریزید و در پایان پودر دارچین را به مواد بالا اضافه کنید. 

حالا به کمک قاشق یا هر وسیله دیگری حتی انگشتان دست شروع به هم زدن و مخلوط کردن مواد کنید تا آرد و دارچین کاملا با کره و شکر قهوه‌ای مخلوط شود و ترکیبی یکدست شبیه به خرده نان به دست آید.

مرحله دوم: استراحت دادن به رویه کرامبل

در این مرحله مواد تاپینگ روی کرامبل کیک را در یخچال قرار دهید تا سرد شود. یک ساعت زمان برای استراحت این مواد کافی ست.

مرحله سوم: گرم کردن فر

در این حین که مواد رویه کرامبل کیک در یخچال استراحت می‌کند، کیک کرامبل را تهیه کنید. قبل از آن فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک پای سیب خوشمزه

مرحله چهارم: تهیه کیک کرامبل

برای تهیه کیک کرامبل، داخل کاسه یا ظرف گود و بزرگی کره را بریزید. شکر قهوه‌ای را به کره اضافه کنید.

سپس شکر سفید را به شکر قهوه‌‌ای و کره بیفزایید.

با همزن برقی شروع به هم زدن و مخلوط کردن شکر و کره کنید تا جایی که کاملا کره نرم شده و با شکر مخلوط و یکدست شود.

بعد از آن، سه عدد تخم مرغ را اضافه کنید. وانیل را نیز بیفزایید.

مجددا با همزن برقی یک دقیقه مواد را هم بزنید تا تخم مرغ‌ها هم با شکر و کره مخلوط شود.

سپس خامه‌ی ترش را اضافه کنید. باز هم هم بزنید و خامه ترش را با سایر مواد مخلوط کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن آرد به مواد کیک

حال در ظرفی آرد بریزید. بکینگ پودر را به آرد اضافه کرده و شروع به الک کردن آرد و بکینگ پودر کنید.

بعد از الک کردن، آرد را به مواد کیک اضافه کنید. این کار را کم کم و در سه مرحله انجام دهید.

مرحله ششم: اضافه کردن شیر یا باترمیلک 

بعد از اضافه کردن آرد، کاملا مواد غلظت پیدا می‌کند و به حالت خمیری می‌رسد. بعد از این مرحله شیر یا ترجیحا باترمیلک یا ماست را به مواد اضافه کنید. 

ترکیب فوق را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود. در این مرحله غلظت مواد کیک حالتی لطیف، کرمی و غلیظ پیدا می‌کند.

این کیک را بدون سیب هم می‌توانید تهیه کنید و کیک گردو و دارچین داشته باشید؛ ولی در صورتی که مایل به استفاده از سیب در کیک هستید و می‌خواهید کیک کرامبل سیب و گردو داشته باشید یک یا دو عدد سیب را نگینی خرد کنید یا به صورت اسلایس نازک برش دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک سیب و دارچین

مرحله هفتم: انتقال مواد مواد به قالب

اکنون قالب مناسبی را انتخاب کنید. قالب می‌تواند با سایز بیست، یا کمتر باشد. کف قالب کاغذ روغنی بیندازید.

نیمی از مواد کیک را داخل قالب بریزید و سطح روی آن را صاف کنید.

نیم دیگر آن را نگه دارید! حالا سیب خرد شده یا اسلایسی را روی مواد کیک بچینید و روی آن دارچین بریزید.

سپس مواد رویه کرامبل را که در ابتدا آماده کرده و در یخچال گذاشتید را خارج کرده و نیمی از مواد کرامبل را داخل قالب و روی لایه‌ کیک و سیب‌ها، بریزید. 

دوباره باقیمانده ی مواد کیک را روی لایه دوم بریزید.

روی سطح آن را صاف کنید و در نهایت نیم دیگر موادی که از کرامبل نگه داشته بودید را روی کیک بریزید. می‌توانید سیب هم بریزید.

مرحله هشتم: پخت و سرو کرامبل

حالا قالب را در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید و بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا کیک بپزد.

بعد از این مدت زمان، وقتی کیک کاملا پخت از فر خارج کنید و اجازه دهید سرد شود.

کیک را روی توری قرار دهید تا سرد شود و بعد روی ظرف سرو منتقل کنید.

حالا وقت‌ این رسیده تا یک فنجان قهوه یا چای تازه دم آماده کنید و در کنار یک برش از کیک کرامبل فوق العاده خوش عطر و خوش طعم لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی مغزدار خانگی

نکات طلایی در تهیه کرامبل کیک سیب و گردو

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کرامبل کیک سیب و گردو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه کرامبل کیک به خامه ترش نیاز دارید که می‌توانید از فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها تهیه کنید. در صورت عدم دسترسی به خامه ترش، می‌توانید ماست غلیظ خامه‌ای شیرین یا پر چرب را جایگزین خامه ترش کنید.در تهیه این کیک به جای شیر می‌توانید فقط از خامه ترش استفاده کنید که میزان دویست گرم نیاز است.این دستور تهیه کیک کرامبل را هم می‌توانید با سیب تهیه کنید و کیک کرامبل سیب داشته باشید و هم بدون سیب و فقط با گردو و دارچین تهیه کنید.برای لایه میانی نیازی نیست حتما مواد بریزید می‌توانید مواد کرامبل را فقط روی سطح کیک بریزید.دقت کنید با توجه به سایز قالبی که انتخاب می‌کنید و همچنین دمای فر، ممکن است مدت زمان پخت این کیک کمتر یا بیشتر شود.کیک کرامبل را می‌توانید با قهوه تهیه کنید که بسیار خوش عطر و طعم است.برای تزیین کرامبل می‌توانید از هر میوه‌ای که دوست دارید، استفاده کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه کرامبل کیک سیب و گردو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این کیک خوش‌بافت و لذیذ را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت می‌بینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!

مطالب مفید