فرار از پیری با چهار روش ساده
پیری یک فرآیند طبیعی و اجتناب ناپذیر است. اگرچه تبلیغات سعی می کنند پیری را متوقف کنند، اما هیچ راه واقعی برای انجام آن وجود ندارد. اما خوشبختانه با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی می توان سرعت پیری را کاهش داد و سلامت کلی را بهبود بخشید. عادات غذایی خاصی وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد و روند پیری را کند کند.
تمرکز بر کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف در هر سنی مهم است، اما مواردی وجود دارد که به ما می گوید چرا 50 سالگی سن مهمی برای اتخاذ عادات غذایی سالم است. به طور کلی، افزایش سن یک عامل خطر برای بیماری های مختلف است. به عنوان مثال، احتمال حمله قلبی در مردان بعد از 45 سالگی و در زنان بعد از 55 سالگی افزایش می یابد. سن عاملی است که مستقیماً بر خطر بیماری قلبی تأثیر می گذارد.
علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که داشتن قلب سالم در سن 50 سالگی می تواند به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در زندگی کمک کند. واضح است که تمرکز بر خطر بیماری بخش مهمی از کند کردن روند پیری در 50 سالگی است و خبر خوب این است که حفظ عادات غذایی سالم راهی عالی برای انجام این کار است.
برای اینکه بدانید کدام عادات غذایی برای کند کردن روند پیری بعد از 50 سال مفید است، این مقاله را تا انتها بخوانید.
1) دریافت فیبر کافی
دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی روزانه بسیار مهم است، به خصوص با افزایش سن، زیرا می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع 2، فشار خون بالا و حتی سرطان کمک کند. فیبر ممکن است این اثر را با کاهش استرس اکسیداتیو و نشانگرهای التهابی در بدن داشته باشد (هر دو نشانگر که به طور طبیعی با افزایش سن ایجاد می شوند).
برای دریافت فیبر کافی، سعی کنید غلات کامل، عدس، سبزیجات و میوه ها را در وعده های غذایی روزانه خود بگنجانید.
2) مصرف مقدار زیادی پروتئین
به طور کلی توده عضلانی بدن بعد از 30 سالگی کاهش می یابد و به احتمال زیاد درصد بسیار کمی از ماهیچه ها تا 60 سالگی در بدن باقی می مانند. برای جلوگیری از از دست دادن عضلات مرتبط با افزایش سن، مهم است که از سنین پایین روی عضله سازی تمرکز کنید. رژیم غذایی غنی از پروتئین همراه با تمرینات مقاومتی برای حفظ و رشد عضلات سالم مفید است. به دلیل کاهش بالقوه توده عضلانی، نیاز به پروتئین با افزایش سن افزایش می یابد. برای دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی خود، از منابع کم چرب مانند مرغ، تخم مرغ، آجیل و ماست یونانی استفاده کنید.
3) دریافت چربی های سالم
همانطور که گفته شد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در سنین 45 تا 55 سالگی افزایش می یابد. با در نظر گرفتن این موضوع، یکی از سودمندترین جنبه های سالم ماندن در دهه 50 زندگی، اطمینان از داشتن قلب سالم است. یکی از راه های انجام این کار این است که چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا 3 را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
مصرف مکمل های امگا 3 نیز ممکن است به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب کمک کند. علاوه بر این، اسیدهای چرب موجود در ماهی، آجیل و برخی روغن های گیاهی نقش موثری در کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر و خطر ابتلا به فشار خون بالا دارند.
4) مصرف بیشتر غذاهای گیاهی
چندین مطالعه نشان داده اند که پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی در طول زندگی روند پیری را برای چندین دوره کند می کند. از مزایای رژیم غذایی گیاهی می توان به افزایش طول عمر، کاهش التهاب، کاهش وزن، تثبیت فشار خون و غیره اشاره کرد. کند کردن روند پیری پوست نیز از دیگر مزایای رژیم های گیاهخواری است.