۵ عادتی که شما را سحرخیز میکند
با درک بهتری از سلامت کلی خود و عادات قبل از خواب، می توانید یاد بگیرید که چگونه صبح ها زودتر از خواب بیدار شوید بدون اینکه احساس بدی نسبت به این روند داشته باشید.
به گزارش سرگرمی روز، تلاش برای زود بیدار شدن به نحوه خواب شبانه شما بستگی دارد. علاوه بر این، عوامل سبک زندگی مانند روال اجتماعی یا روتین کاری، داروها و شرایط پزشکی و سلامتی کیفیت خواب شما را تعیین می کنند.
برخی از دلایلی که زود بیدار شدن را برای شما دشوار می کند عبارتند از:
اختلالات خواب، کمبود خواب، مشکلات روانی مانند افسردگی، استرس و اضطراب، استفاده از داروها و برخی شل کننده های عضلانی، اختلال در ریتم شبانه روزی بدن، استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی قبل از خواب و قرار گرفتن در معرض نور آبی کامپیوتر)، موبایل و غیره).
زود بیدار شدن کار سختی نیست، اما ممکن است مدتی طول بکشد تا به یک روال عادی تبدیل شود. برای رسیدن به این هدف راه حل های زیر را امتحان کنید.
1. تلفن همراه و کامپیوتر را در شب رها کنید
سعی کنید یک تا دو ساعت قبل از خواب از تلفن همراه و رایانه خود استفاده نکنید و قرار گرفتن در معرض نور آبی صفحه نمایش (مانند تلویزیون، لپ تاپ و تلفن همراه) را به حداقل برسانید. زیرا نور مصنوعی به ویژه نور آبی می تواند تولید ملاتونین (هورمون خواب) را در بدن کاهش دهد.
2. شام را سر وقت بخورید
سوء هاضمه یا سوزش سر دل می تواند خواب شبانه را مختل کند. برای جلوگیری از رفلاکس اسید، ترجیحا آخرین وعده غذایی خود (شام) را زودتر بخورید تا بدن زمان کافی برای هضم قبل از رفتن به رختخواب داشته باشد. همچنین، نوشیدن بیش از حد در اواخر شب می تواند شما را برای رفتن به دستشویی بیدار کند و در نهایت به خواب بد شبانه منجر شود. اینها موانعی هستند که شما را از زود بیدار شدن باز می دارند.
3. از زنگ صبحگاهی خودداری کنید
اگر از زنگ ساعت یا زنگ موبایل برای بیدار شدن استفاده می کنید و هر بار که زنگ را می شنوید آن را خاموش می کنید و به خواب می روید، بهتر است زنگ ساعت را بیرون از اتاق خواب تنظیم کنید تا مجبور شوید آن را از روی تخت خاموش کنید. این یک راه تضمینی برای زود بیدار شدن است.
4. خواب کافی داشته باشید
یکی از دلایلی که برخی افراد زود از خواب بیدار می شوند، خواب کافی است. توصیه می شود بزرگسالان برای مراقبت از بدن خود و حفظ انرژی لازم برای روز بعد، هر شب 7 تا 9 ساعت بخوابند.
5. مکمل ملاتونین مصرف کنید
ملاتونین هورمونی است که بدن به طور طبیعی برای تنظیم چرخه خواب تولید می کند. سطح ملاتونین در هنگام عصر در پاسخ به تاریکی افزایش می یابد. تولید ملاتونین به حفظ ریتم شبانه روزی بدن کمک می کند و به شما می گوید چه زمانی از خواب بیدار شوید و چه زمانی بخوابید. اگر در به خواب رفتن در شب مشکل دارید، سطح تولید هورمون خواب در بدن شما احتمالاً پایین است و باعث می شود صبح بخوابید یا دیرتر از خواب بیدار شوید. مصرف قرص ملاتونین چند ساعت قبل از خواب برای تکمیل چرخه خواب شبانه و صبح زود بیدار شدن توصیه می شود.