راز تهیه یک موس کیک شکلاتی؛ تجربهای شیرین و ابریشمی با بافتی نرم و لطیف!
موس کیک شکلاتی یک دسر جذاب، خوشمزه و پرطرفدار است که از ترکیب کیک و دسر تشکیل میشود. این دسر برای مهمانیها و عصرانه گزینه بسیار مناسبی است و طعم فوق العادهای دارد. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه موس کیک شکلاتی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کیک شکلاتی
مواد لازم جهت تهیه کیک شکلاتی به شرح زیر است:
تخم مرغ۳ عددشکرنصف پیمانهآرد سفید قنادینصف پیمانهبکینگ پودر۱ قاشق چایخوریوانیل۱ چهارم قاشق چایخوریپودر کاکائو۲ و نیم قاشق غذاخوری
مواد لازم برای مرطوب کردن کیک
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی به شرح زیر است:
شیرنصف لیوانپودر کاکائونصف قاشق غذاخوریپودر قهوه۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم جهت تهیه موس
برای تهیه موس به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
خامه شیرین شده قنادی۴۰۰ گرمشکلات تلخ۱۰۰ گرمشکلات شیری۵۰ گرمپودر قند۱ قاشق غذاخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه موس کیک شکلاتی
برای تهیه موس کیک شکلاتی مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه مایه کیک
برای تهیه موس کیک اول باید کیک را آماده کنید. برای تهیه کیک تخم مرغها و شکر را داخل ظرفی بریزید و با همزن برقی بزنید تا کاملا کرم رنگ شود و پف کند. (حداقل پنج دقیقه با همزن بزنید)
آرد سفید الک شده را همراه با بکینگ پودر به مخلوط تخم مرغها اضافه کنید.
وانیل را هم همراه آرد به مخلوط اضافه کنید و با دور کند همزن هم بزنید تا یکدست شود.
سپس پودر کاکائو را روی مایه الک کرده و با لیسک مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله دوم: پخت کیک
کف قالب کمربندی را با کاغذ روغنی بپوشانید. (نیازی به چرب کردن دیوارهها نیست)
از قالبی با قطر ۲۰ الی ۲۵ سانت میتوانید برای این دسر استفاده کنید.
مایه کیک را داخل قالب بریزید. (موقع ریختن مایه کیک داخل قالب بهتر است ظرف را حرکت دهید تا مایه کیک فقط از یک نقطه داخل قالب نریزد؛ چون باعث میشود به صورت قلهای پف کند و روی سطح کیک بعد از پخت صاف نباشد)
قالب را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت حدودی ۲۵ الی ۳۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا بپزد. (زمان در فرهای مختلف متفاوت است. پس بهتر است با یک خلال دندان کیک را از قسمت مرکز تست کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید داخل قالب خنک شود.)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر موس لیمو
مرحله سوم: جدا کردن کیک از قالب
در این مرحله بعد از خنک شدن با یک چاقوی تیز کنارههای کیک را از قالب جدا کنید.
سپس کمربند قالب را باز کرده و کیک را از قالب خارج کنید.
کاغذ روغنی پشت کیک را به آرامی جدا کنید و کیک را مجددا داخل قالب کمربندی برگردانید.
مرحله چهارم: مرطوب کردن کیک
اکنون داخل ظرفی شیر، پودر کاکائوی الک شده و پودر قهوه را با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شود.
در ادامه ترکیب فوق را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا زمانی که به جوش آید.
حال حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سس کاملا خنک شود.
بعد از سس خنک شده با قلممو روی کیک بزنید تا کیک مرطوب شود. (نیازی نیست همه سس مصرف شود.)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت لیمو با مرنگ
مرحله پنجم: تهیه موس
خامه شیرین شده را از فریزر خارج کنید و اجازه دهید یخ خامه کمی باز شود.
سپس پودر قند الک شده را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید تا کاملا فرم بگیرد. (بسته به قدرت همزن ممکن است ۷ الی ۱۰ دقیقه طول بکشد؛ وقتی رد پرههای همزن روی خامه ماند و کاملا سفت شد، کافی است.)
شکلات تلخ و شکلات شیری را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم بخار آب (بن ماری) قرار دهید تا شکلات کاملا آب شود.
بعد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. سپس به خامه اضافه کرده و با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود.
در این مرحله باید کاملا سرعت عمل داشته باشید. بلافاصله بعد از اضافه کردن شکلات شروع به مخلوط کردن مواد کنید؛ چون ممکن است سردی خامه باعث بستن فوری شکلات شود.
مخلوط حاصل را روی کیک بریزن و با لیسک یا کاردک پهن و کاملا صاف کنید.
سپس به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسلایس موس توت فرنگی
مرحله ششم: تزیین و سرو
حال به آرامی کمربند قالب را باز کرده و از قالب جدا کنید.
موس کیک شکلاتی را داخل ظرف سرو قرار دهید و روی آن را به دلخواه تزئین کنید.
میتوانید از انواع میوهها یا پودر نارگیل یا شکلات سفید یا پودر پسته و… برای تزئین استفاده کنید. نوش جان!
نکات کلیدی در تهیه موس کیک شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این دسر خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در صورت دلخواه میتوانید از ژلاتین هم داخل لایه موس استفاده کنید تا حالت منسجمتری داشته باشد؛ برای این کار یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را با یک هشتم پیمانه آب سرد مخلوط کرده و به روش بن ماری حل کنید تا کاملا شفاف و صاف شود. سپس اجازه دهید کمی از دما بیفتد و بعد به مخلوط خامه و شکلات اضافه کنید.وجود شکلات تلخ باعث تلخی لایه موس نمیشود، بلکه بین شیرینی خامه و شکلات شیری تعادل ایجاد میکند تا این لایه خیلی شیرین نباشد.اگر دوست دارید لایه کیک شیرینتر باشد، میتوانید موقع مخلوط کردن مواد سس ۲ قاشق شکر هم اضافه کنید تا سس شیرین شود.داخل کیک این دستور از روغن و شیر استفاده نشده است، اما با کمک سسی که آماده میکنیم کمی حالت مرطوب پیدا میکند.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه موس کیک شکلاتی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این دسر جذاب را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.