چه کسانی باید به زوج درمانی روی بیاورند؟

توانایی تشخیص نشانه‌های روابط ناسالم برای دانستن زمان مراجعه به زوج درمانی کلیدی است. هرچه زودتر به مشکلات رابطه بپردازید، جلوگیری از تبدیل‌شدن آنها به مسائل مهم‌تر آسان‌تر است. ناگفته نماند که می‌توانید از ایجاد رفتارهای مخرب که در نهایت ممکن است منجر به نابودی رابطه شما شود، جلوگیری کنید. زوج درمانی مزایای زیادی دارد، مانند کمک به شما برای غلبه بر چالش‌ها و تعمیق ارتباط خود با همسرتان. در این مقاله از مجله اُکالا می‌خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم که برای چه کسانی زوج درمانی لازم است. با ما همراه باشید.

نشانه‌های ضرورت مراجعه برای زوج درمانی

نشانه‌های ضرورت مراجعه برای زوج درمانی به شرح زیر است:

۱. اگر مشاجره‌های مکرر و شدید دارید.

مشاجره‌های مکرر یا شدید می‌تواند آسیب آشکاری به یک رابطه وارد کند. دانستن زمان مراجعه به مشاوره زوجین به این معنی است که می‌توانید به منشا مشاجره، رسیدگی کنید. برخی از تکنیک‌های زوج‌درمانی می‌توانند به شما کمک کنند تا به روش‌های سالم‌تر حل اختلافات را یا بگیرید. مثل بهبود ارتباطات، شناسایی مشکلات اساسی، اعتماد سازی و تعیین مرزها.

۲. ارتباط مؤثری وجود ندارد.

ارتباط موثر برای یک رابطه سالم بسیار مهم است. الگوهای ارتباطی ضعیف می‌تواند منجر به سوءتفاهم، رنجش و فاصله عاطفی شود که همه اینها ممکن است نشانه‌هایی باشد که شما به زوج درمانی نیاز دارید. تمرین‌های ارتباطی برای بهبود ارتباطات، افزایش درک و افزایش همدلی می‌تواند به شما کمک کند.

۳. اعتماد بین شما خدشه دار شده است.

اعتماد یک عامل مهم در هر رابطه‌ای است که اگر شکسته شود، می‌تواند باعث ناامنی، شک و استرس شود. مشکلات اعتماد می‌تواند ناشی از تجربیات شخصی گذشته یا رفتارهای فعلی در یک رابطه باشد.

بازجویی مداوم، عدم نزدیکی عاطفی و احتمال خیانت از تبعات منفی بی‌اعتمادی هستند. هر چه چالش‌های مربوط به اعتماد طولانی‌تر شود و به درستی مورد توجه قرار نگیرد، بازسازی و حفظ ارتباط قوی با شریک زندگی‌تان دشوارتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: چگونه بدون بحث با همسرمان صحبت کنیم؟

۴. از دست دادن صمیمیت فیزیکی وجود دارد.

صمیمیت جسمی و جنسی بخشی جدایی‌ناپذیر از روابط عاشقانه در زندگی زناشویی است. مشکلات صمیمیت فیزیکی می‌تواند باعث ناامیدی، تنهایی و تنش شود، اما زوج درمانی مکانی عالی برای رسیدگی به این مسائل در یک محیط امن و حمایتی است.

۵. شما در حال جدا شدن هستید.

گاهی اوقات تشخیص اینکه چه زمانی باید مشاوره زوجین دریافت کنید ممکن است سخت باشد، زیرا آنقدر آهسته از هم جدا شده‌اید که حتی ممکن است آن را تشخیص ندهید. با این حال، فاصله در یک رابطه می‌تواند نشان‌دهنده چیز جدی‌تری باشد. زوج‌درمانی می‌تواند فضای سازنده‌ای باشد تا نیازهای خود را آشکارا و صادقانه در میان بگذارید تا راه‌هایی برای برقراری ارتباط مجدد و یافتن راه میانی پیدا کنید.

۶. یکی از شما خیانت کرده است.

خیانت می‌تواند هر دو نفر را در یک رابطه ویران کند و باعث ایجاد احساس خیانت، عصبانیت، غم و اندوه، رنجش و از دست دادن شود. پرداختن به عوارض و چالش‌های عاطفی ضروری است.

زوج درمانی به شما این فرصت را می‌دهد تا افکار و عواطف خود را که مربوط به آن رابطه است، آشکارا بیان کنید. یک درمانگر ماهر به شما کمک می‌کند تا مسائل زیربنایی را که ممکن است در خیانت نقش داشته باشند را کشف کنید تا ارتباط صادقانه و سازنده بین شما تسهیل شود.

درک اینکه چرا خیانت در یک رابطه اتفاق افتاده برای بازسازی اعتماد بسیار مهم است. درمان می‌تواند نیازهای برآورده نشده یا تعارضات حل نشده‌ای را که ممکن است باعث شود یکی از طرفین به دنبال رابطه‌ای خارج از رابطه باشد را آشکار کند.

بازیابی اعتماد پس از خیانت، به زمان، تلاش و تعهد هر دو طرف نیاز دارد. یک زوج درمانگر با اعمال شفافیت، مسئولیت پذیری، همدلی و تفاهم شما را در این فرایند راهنمایی می‌کند.

۷. مسائل حل نشده در گذشته وجود دارد.

شما نمی‌توانید تاثیر مسائل حل نشده گذشته را بر توانایی یک رابطه برای حرکت رو به جلو دست کم بگیرید. زوج درمانی محیطی ساختاریافته و حمایتی برای رسیدگی و التیام زخم‌ها است. این فرایند شما را تشویق می‌کند که دیدگاه‌های یکدیگر را در حین تلاش برای یک راه‌حل درک کنید.

بیشتر بخوانید: کارهایی که باعث دلسردی همسرتان می‌شود

۸. درگیری‌های مالی دارید.

تحقیقات نشان می‌دهد که درگیری‌های مالی یکی از رایج‌ترین چالش‌های روابط هستند که بر اعتماد، ارتباطات و رضایت کلی تأثیر می‌گذارند. در واقع، مشکلات مالی یکی از رایج‌ترین موضوعات زوج درمانی است که با متخصصان صحبت می‌شود.

درمان می‌تواند با بهبود مهارت‌های ارتباط مالی و کار گروهی به شما کمک کند تا مشکلات مالی را حل کنید. با بحث‌های باز درباره ارزش‌ها، باورها و انتظارات پیرامون امور مالی، گذر از این چالش تسهیل می‌شود.

در جلسه درمان شما یاد می‌گیرید که یک چشم‌انداز مشترک ایجاد کنید. در ایجاد اهداف مالی بر اساس درک متقابل و احترام به یکدیگر رفتار کنید.

۹. شما با چالش‌های والدین شدن روبرو هستید.

چالش‌های منحصر به فرد والدین اغلب منجر به تعارض در یک رابطه می‌شود. با کمک گرفتن از زوج‌درمانی، می‌توانید پویایی رابطه را بهبود ببخشید، اختلافات را حل کنید و رویکردی واحد برای فرزندپروری ایجاد کنید.

درمان به شما کمک می‌کند بیاموزید افکار و احساسات خود را آشکارا و بدون ترس از قضاوت یا انتقاد بیان کنید. درک یکدیگر در حل تعارضات مربوط به فرزندپروری ضروری است. باید یاد بگیرید که چگونه به‌جای تدافعی یا جنگی به مشکلات به صورت مشارکتی برخورد کنید.

همچنین ثبات و هماهنگ بودن والدین در تربیت فرزندان حیاتی است. کار با هم به عنوان یک تیم شما را در مورد انتظارات و مرزها در یک جبهه نگه می‌دارد.

۱۰. یکی یا هر دوی شما خواهان جدایی یا طلاق هستید.

اگر گزینه جدایی یا طلاق روی میز باشد، درمان می‌تواند معیاری ارزشمند باشد برای تعیین اینکه آیا پتانسیلی برای نجات ازدواج یا رابطه شما وجود دارد یا خیر. هر اتفاقی که بیفتد، اگر تصمیم به جدایی دارید، یک درمانگر می‌تواند راهنمایی و پشتیبانی خوبی را برای اطمینان از روند جدایی سالم‌تر ارائه دهد. زوج درمانی می‌تواند به شما در یافتن پذیرش در آینده کمک کند.

شما این شانس را خواهید داشت که دلایل جدایی یا طلاق را بررسی کنید. این فرایند به شما کمک می‌کند تا بینش خود را نسبت به احساسات یکدیگر به دست آورید.

همچنین زوج درمانی چیزی فراتر از شناسایی مسائل است. درمانگر شما با شما و شریک زندگی‌تان برای ایجاد برنامه‌هایی برای رسیدگی به نگرانی‌ها، بهبود ارتباطات و بازسازی اعتماد همکاری خواهد کرد.

اگر پس از بررسی رابطه، به این نتیجه رسیدید که طلاق بهترین گزینه است، داشتن راهنمایی حرفه‌ای می‌تواند انتقال سالم‌تری را برای همه تضمین کند. آشفتگی عاطفی مرتبط با پایان دادن به یک شراکت طولانی‌مدت می‌تواند طاقت فرسا باشد، اما کار با یک درمانگر ماهر می‌تواند به شما در عبور از این زمان دشوار کمک کند.

بیشتر بخوانید: چرا همسرم من را درک نمی‌کند؟

۱۱. شما یک رابطه سالم‌تر می‌خواهید.

زوج درمانی فقط برای افرادی نیست که مشکلات مهمی را در رابطه خود تجربه می‌کنند. همچنین می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند ارتباط خود را حفظ یا تقویت کنند یا برای رسیدن به اهداف رابطه تلاش کنند عالی باشد.

آنچه گفته شد تنها بخشی از مواردِ بسیاری بود که ممکن است نیاز به زوج درمانگر داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهد که حدود ۷۰ درصد از زوج‌ها درمان را موثر می‌دانند. شاید در سال‌های دور کمک گرفتن از روانشناسان یا درمانگران کمی ناخوشایند به نظر می‌رسید، اما امروز همه می‌دانیم که این کار در زمان بروز چالش‌ها ارزشمند و حیاتی است.

همانطور که در این مقاله از مجله سبک زندگی اُکالا خواندیم، کمک گرفتن از یک زوج درمانگر حرفه‌ای، می‌تواند یکی از مهمترین بخش‌های زندگی ما، یعنی خانواده را از چالش‌ها عبور داده و حفظ آن را امکان پذیر کند. آیا شما یا اطرافیانتان تا به حال به زوج درمانگر مراجعه داشته‌اید؟ تجربه و دیدگاه خود را برای ما بنویسید.

منبع: talkspace

من هستی دفتری هستم، دانش آموخته روزنامه‌نگاری، روانشناسی و علوم اعصاب شناختی. بزرگترین دغدغه من در حوزه کاری، شناخت انسان‌ها و کمک بهشون برای داشتن ذهن و روانی سالم و تواناست. در مسیرم چیزهای زیادی هم از کتاب‌ها و نظریه‌ها و هم از تجربه‌های دیگران یاد گرفتم و اینجا سعی دارم دریافت خودم از بعضی مسائل رو به زبان ساده برای شما بنویسم. امیدوارم که نوشته‌هام بتونه اندکی راهنما و کارگشا باشه.

مطالب مفید