بخشی از مغز افراد مبتلا به افسردگی بسیار بزرگ‌تر از دیگران است

اکنون محققان شبکه مغزی خاصی را در افراد مبتلا به افسردگی شناسایی کرده اند که بسیار بزرگتر از افراد سالم است. این می تواند به شناسایی و درمان این بیماری کمک کند.

به گفته دیجیاتو، اگرچه برخی از علائم آشکار افسردگی (مانند کمبود انرژی یا از دست دادن علاقه به زندگی) وجود دارد، اما مشخص نیست که وقتی فردی افسرده می شود دقیقاً چه اتفاقی در مغز می افتد.

اکنون محققان شبکه مغزی خاصی را در افراد مبتلا به افسردگی شناسایی کرده اند که بسیار بزرگتر از افراد سالم است. این می تواند به شناسایی و درمان این بیماری کمک کند.

محققان دانشگاه کرنل با تصویربرداری از مغز 141 فرد مبتلا به افسردگی و 37 فرد سالم، اندازه شبکه های مغزی هر شرکت کننده را دقیقا اندازه گیری کردند. آنها دریافتند که یک شبکه مغزی معروف به “شبکه برجسته پیشانی” در افراد افسرده 73 درصد بیشتر گسترش یافته است. این شبکه نواحی مختلف مغز مانند قشر جلوی مغز را که با استدلال مرتبط است، با مناطق عمیق تر مرتبط با تنظیم خلق و خو یا پردازش اطلاعات مرتبط می کند.

یافته های جدید محققان که در Nature منتشر شده است، با مقایسه اسکن مغز 932 فرد سالم و 299 فرد مبتلا که قبلا جمع آوری شده بود، تایید شد. محققان می گویند اندازه این شبکه مغزی در افراد مبتلا به افسردگی با گذشت زمان، نوسانات خلقی یا درمان با تحریک مغناطیسی تغییر نکرده است.

محققان بر این باورند که تجزیه و تحلیل اسکن مغز 57 کودکی که در نوجوانی از افسردگی رنج می بردند نشان می دهد که این شبکه مغزی سال ها قبل از شروع علائم گسترش یافته است. به گفته محققان، این نشان می دهد که شبکه گسترده مغز ممکن است عامل افسردگی باشد نه پیامد این بیماری.

با این حال، مشخص نیست که این شبکه گسترش یافته تا چه اندازه نتیجه ژنتیک یا تجربیات زندگی فرد است و آیا ارتباط این شبکه با افسردگی ناشی از گسترش آن است یا اینکه شبکه های دیگر در مغز به دلیل این گسترش کوچکتر شده اند. به طور کلی، یافته‌های این تحقیق می‌تواند راهی برای آزمایش این باشد که آیا افراد خاصی ممکن است به افسردگی مبتلا شوند یا خیر، و شاید بتواند به توسعه درمان‌های مختلف کمک کند.

مطالب مفید