خواص عجیب و غریب پاپایا برای سلامتی
پاپایا یک میوه گرمسیری غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. برخی از ترکیبات موجود در پاپایا ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد و سلامت قلب را بهبود بخشد.
خوشمزه و پر از مواد مغذی
پاپایا بومی آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک است، اما اکنون در بسیاری از نقاط دیگر جهان رشد می کند. این میوه حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که می تواند زنجیره های پروتئینی سخت موجود در گوشت ماهیچه ها را بشکند. به همین دلیل، هزاران سال است که مردم از پاپایا برای نرم کردن گوشت استفاده میکنند. این میوه شکلی شبیه به گلابی دارد و می تواند تا 51 سانتی متر طول داشته باشد. یک پاپایای کوچک 152 گرمی حاوی:
کالری: 59
کربوهیدرات: 15 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 1 گرم
ویتامین C: 157٪ از RDI (میزان توصیه شده روزانه)
ویتامین E: 33 درصد از RDI
فولات (ویتامین B9) 14 درصد از RDI
پتاسیم: 11 درصد از RDI
مقادیر کمی کلسیم، منیزیم و ویتامین های B1، B3، B5، E و K
اثرات آنتی اکسیدانی قوی
آنتی اکسیدان ها، از جمله کاروتنوئیدهای موجود در پاپایا، می توانند رادیکال های آزاد را خنثی کنند. رادیکال های آزاد مولکول های واکنشی هستند که در طول متابولیسم بدن شما ایجاد می شوند. آنها می توانند استرس اکسیداتیو را افزایش دهند که می تواند منجر به بیماری شود. مطالعات نشان می دهد که پاپایای تخمیر شده می تواند استرس اکسیداتیو را در افراد مسن و افراد مبتلا به پیش دیابت، کم کاری تیروئید خفیف و بیماری کبد کاهش دهد.
خواص ضد سرطانی
تحقیقات نشان می دهد که لیکوپن موجود در پاپایا می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. همچنین ممکن است برای افرادی که تحت درمان سرطان هستند مفید باشد. پاپایا ممکن است با کاهش رادیکال های آزاد که به درمان سرطان کمک می کنند، عمل کند. علاوه بر این، پاپایا ممکن است اثرات منحصر به فردی داشته باشد که در سایر میوه ها مشترک نیست. در میان 14 میوه و سبزی با خواص آنتی اکسیدانی شناخته شده، تنها پاپایا فعالیت ضد سرطانی در سلول های سرطان سینه نشان داد.
بهبود سلامت قلب
افزودن پاپایا بیشتر به رژیم غذایی می تواند سلامت قلب شما را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهد که میوه های غنی از لیکوپن و ویتامین C می توانند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کنند. آنتی اکسیدان های موجود در پاپایا می توانند از قلب شما محافظت کرده و اثرات محافظتی کلسترول خوب HDL را افزایش دهند. در یک مطالعه، افرادی که مکمل پاپایای تخمیر شده را به مدت 14 هفته مصرف کردند، نسبت به افرادی که دارونما دریافت کردند، التهاب کمتر و نسبت کلسترول بد به خوب بهتری داشتند. نسبت بهبود یافته با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
مبارزه با التهاب
التهاب مزمن ریشه بسیاری از بیماری ها است و غذاهای ناسالم و سبک زندگی ناسالم می توانند روند التهابی را تحریک کنند. مطالعات نشان می دهد که میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان مانند پاپایا به کاهش نشانگرهای التهابی کمک می کنند. به عنوان مثال، یک مطالعه اشاره کرد که مردانی که مصرف میوه ها و سبزیجات غنی از کاروتنوئید را افزایش دادند، کاهش قابل توجهی در CRP، یک نشانگر التهابی خاص داشتند.
هضم را بهبود می بخشند
آنزیم پاپائین موجود در پاپایا می تواند جذب پروتئین را تسهیل کند. مردم مناطق گرمسیری پاپایا را دارویی برای یبوست و سایر علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) می دانند. در یک مطالعه، افرادی که به مدت 40 روز از رژیم غذایی مبتنی بر پاپایا استفاده کردند، بهبود قابل توجهی در یبوست و نفخ داشتند. نشان داده شده است که دانه، برگ و ریشه این میوه می تواند در درمان زخم های حیوانات و انسان نیز موثر باشد.
محافظت در برابر آسیب های پوستی
پاپایا جدا از حفظ سلامت بدن شما می تواند پوست شما را شاداب تر و جوان تر نشان دهد. رادیکال های آزاد بیش فعال مسئول بسیاری از چین و چروک ها، افتادگی و سایر آسیب های پوستی هستند که با افزایش سن ایجاد می شود. ویتامین C و لیکوپن موجود در پاپایا از پوست شما محافظت می کند و می تواند به کاهش این علائم پیری کمک کند.