طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی؛ سالم، تازه و بدون افزودنی‌های مضر

برای درست کردن پیراشکی، بهتر است خمیر آن را در منزل درست کنید! اگر این کار را طبق دستور زیر انجام دهید، بسیار آسان خواهد بود. همچنین درست کردن خمیر پیراشکی در خانه سالم‌تر است؛ چون از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه خمیر پیراشکی را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه خمیر پیراشکی

مواد لازم جهت تهیه خمیر پیراشکی به شرح زیر است:

آرد۲ لیوان (میزان آرد به علت تفاوت جنس آرد تقریبی است)شکر۱ قاشق غذاخورینمک۱/۲ قاشق غذاخوریخمیرمایه ( لوازم قنادی فروشی و سوپرمارکت ها)۱ قاشق غذاخوری سرصافتخم مرغ۱ عددماست۵ قاشق غذاخوریروغن مایعنصف لیوانآب ولرم۱ لیوان

مراحل تهیه خمیر پیراشکی خانگی

برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: ترکیب آرد و خمیر مایه

در مرحله اول ۲ لیوان آرد، شکر، نمک و خمیر مایه را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید. قبل از این کار با چک کردن تاریخ انقضا از سالم بودن خمیر مایه اطمینان حاصل کنید.

اگر خمیر مایه را به صورت فله‌ای خریده‌اید، یک قاشق چای‌خوری خمیر مایه و یک قاشق چای‌خوری شکر را داخل ظرفی با آب ولرم که دست را نسوزاند اما حرارتش حس شود مخلوط کنید.

کمی صبر کنید؛ اگر پف کرد و حباب زد، یعنی خمیر مایه شما سالم است و با خیال راحت می‌توانید استفاده کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن مواد خیس

حال وسط آرد را گود کنید و یک عدد تخم مرغ و ماست را به آن اضافه کنید.

روغن و آب ولرم را هم به ترتیب اضافه کنید. دمای آب باید به گونه‌ای باشد که وقتی به آب دست می‌زنید، دستتان نسوزد و بتوانید دستتان را داخل آب نگه دارید اما گرما و حرارت آب را کاملا حس کنید.

با لیسک یا قاشق چوبی ترکیب فوق را مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

مرحله سوم: اضافه کردن آرد

اکنون شروع به اضافه کردن آرد کنید. (حالا خمیر شلی به دست آمده است و مجدد باید آرد اضافه کنید تا خمیر نچسبی حاصل شود.)

نکته: از آنجایی که کیفیت آردها متفاوت است، میزان آرد مشخص نیست.

آرد را کم کم اضافه کرده و با دست مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.

اگر خمیر کمی چسبندگی داشت، آرد زیادی اضافه نکنید؛ چون کیفیت کارتان پایین می‌آید.

با زدن کف دست به آرد و ورز دادن، چسبندگی خمیر را بگیرید و حدود ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید. 

اگر خمیر در نهایت کمی چسبندگی داشت، دستتان را چرب کنید و خمیر را به داخل ظرف مناسبی انتقال دهید.

روی ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس روی سلفون را با دستمال بپوشانید و حدود یک ساعت داخل فضای محیط استراحت دهید؛ تا حجم آن دو برابر شود و پف کند.

مرحله چهارم: باز کردن خمیر

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، سلفون را بردارید، پف خمیر را با دست بگیرید و روی میز کار ورز دهید تا هوای داخل خمیر خارج شود.

خمیر را چند قسمت کرده و تخته را کمی آرد پاشی کنید.

هر قسمت خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت (ضخامت خمیر دلخواه است) باز کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی سوسیس

مرحله پنجم: قالب زدن خمیر

اکنون با یک قالب گرد خمیرهایی که با وردنه باز کرده‌ای را قالب بزنید.

خمیر پیراشکی شما آماده است و می‌توانید با مواد دلخواه آن را کنید.

نحوه پیچاندن خمیر پیراشکی

نحوه پیچاندن خمیر پیراشکی به شرح زیر است:

ابتدا مواد میانی پیراشکی را روی خمیر قالب زده شده بریزید و طرف دیگر خمیر را روی مواد میانی برگردانید.کناره‌های خمیر را کمی فشار دهید تا بهم بچسبند.بعد یا با دست کناره‌های خمیر را شکل دهید و بپیچید و یا با چنگال کناره‌ها را به هم وصل کنید.توجه کنید که اگر خمیرتان را خیلی چرب کرده باشید، یا زیاد آرد پاشی کرده باشید، ممکن است داخل فر کناره‌های خمیر از هم جدا شوند.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه خمیر پیراشکی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این خمیر را در خانه تهیه کنید و غذای مورد علاقه خود را در سالم‌ترین حالت ممکن سرو کنید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

مطالب مفید