همه چیزهایی که باید درباره گیاه جمالآفرین بنجامین بدانید!
این روزها با گسترش آپارتمان نشینی، استفاده از گل و گیاه در منازل و آپارتمانها از رونق زیادی برخوردار است. با به کارگیری از انواع گل و گیاه در خانه، علاوه بر خلق زیبایی خاص میتوان شادابی و طراوت را در خانه بیش از پیش افزایش داد. ما نیز در این مقاله از مجله اکالا قصد داریم به معرفی کامل گیاه بنجامین بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
معرفی گیاه بنجامین
پیش از اینکه به توضیحاتی راجع به انواع و همینطور روشهای نگهداری گیاه بنجامین بپردازیم، بهتر است تعریفی از این گونه زیبا و پرطرفدار بیان شود. گیاه بنجامین با نامهای مختلف دیگری از جمله بنژامین، انجیر برگ ریز و فیکوس بنجامین شناخته میشود. اصالت اصلی این گیاه، جنگلهای استوایی به ویژه کشور هندوستان است.
ارتفاع این گیاه زیبا و خارق العاده در فضای باز به حدود ۱۰۰ متر میرسد. برگهای بیضی شکل و رنگ سبز با حالت ارتجاعی از مهمترین ویژگی بنجامین است که طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
بنجامین به دلیل اینکه با مکانهای سرپوشیده سازگار است، علاوه بر استفاده در منازل، در مکانهای دیگری از جمله ادارات، باشگاهها، رستورانها و… کاربرد دارد. انجیر برگ ریز یا همان بنجامین از حساسیت بالایی برخوردار است بنابراین نگهداری این گیاه زیبا، مستلزم رعایت نکات ظریفی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نکات طلایی در نگهداری گیاه بنجامین
پس از اینکه توضیحاتی راجع به گیاه بنجامین داده شد، حال وقت آن رسیده که به مهمترین موارد یعنی روشهای نگهداری از گیاه انجیر برگ ریز بپردازیم. پس مطالعه این بخش را از دست ندهید.
۱- آبیاری
یکی از بخشهای مهم در نگهداری انواع گل و گیاه، آبیاری است. برای آبیاری بنجامین لازم است از آب ولرم استفاده کنید و گیاه را هفتهای ۲ بار در تابستان و ۱۰ روز یکبار در زمستان سیراب کنید. توجه داشته باشید حتما برگهای بنجامین را با آب اسپری کنید و از مواد براق کننده استفاده نکنید؛ بنابراین اسپری کردن برگها را نباید فراموش کرد.
بیشتر بخوانید: ۱۵ گیاه آپارتمانی که خوش شانسی میآورند
۲- نور
بنجامین گیاه بسیار حساسی است و نور زیاد باعث صدمه به برگهای آن میشود. نباید آن را زیاد جابجا کرد زیرا این گیاه فقط به یک منطقه عادت میکند. بنجامین را در معرض مستقیم نور خورشید قرار ندهید و همچنین اگر برگهای آن سالم و سبز است ولی ریزش میکند، لازم است گلدان را به مکان پرنورتر منتقل کنید.
۳- رطوبت
برای به وجود آوردن رطوبت گیاه بنجامین میتوانید زیر گلدان را پر از آب کرده و سنگریزه بریزید و گلدان را روی سنگریزهها قرار دهید، به این صورت رطوبت از زیر گلدان به گیاه میرسد. اگر مشاهده کردید برگها خشک و شکننده است، بدانید که رطوبت محیط کم است.
گلدان گیاه بنجامین حتما باید بزرگ باشد چون ریشههای بزرگی دارد و در نتیجه نیاز به فضای بزرگتری دارد. هر ۸ ماه باید گلدان به همراه خاک آن عوض شود. اگر خاک اضافه نکنید برگهای گیاه، خزان میکند.
۴- خاک
حال ممکن است این سوال مطرح شود که چه خاکی برای گیاه بنجامین مناسب است؟ بهترین خاک برای این گیاه آپارتمانی، مخلوط خاکبرگ، خاک باغچه و ماسه است. از دیگر مزیتهای مهم این گیاه پرطرفدار میتوان به رشد آن مشابه درخت اشاره کرد.
چگونه میتوان از ریزش برگ بنجامین جلوگیری کرد؟
از مهمترین مشکلاتی که اغلب افراد در زمان نگهداری گیاه بنجامین با آن مواجه میشوند میتوان به ریزش برگ آن اشاره کرد. اگر رطوبت و آفتاب به گیاه بنجامین نرسد حتما خزان میکند و برگهای آن میریزد. بنابراین با نگهداریهای ویژه و احیای گل بنجامین میتوانید از ریزش برگهای بنجامین جلوگیری کرده و از این گیاه زیبا، نهایت لذت را ببرید.
بیشتر بخوانید: علت شل شدن برگ گیاهان آپارتمانی چیست؟
انواع گیاه بنجامین
پس از آنکه راجع به شرایط نگهداری گیاه بنجامین و همینطور عواملی که موجب ریزش برگهای آن میشود، توضیح داده شد، حال وقت آن رسیده که به انواع گیاه بنجامین بپردازیم. گیاه بنجامین به چهار دسته تقسیم میشود:
نوع بنجامینرنگ برگبنجامین ابلقسفید و سبزبنجامین سیلورسطح برگ مانند بنجامین ابلق است ولی رنگ تیرهتری داردبنجامین سیاهسبز تیرهبنجامین سبزسبز روشن
نکته: جالب است بدانید که گیاه بنجامین را میتوان به دو صورت پیوندی و قلمهای تکثیر داد که نوع قلمهای از لحاظ قدی، کوچکتر از نوع پیوندی است.
اطلاعات تکمیلی در مورد گیاه بنجامین
در ادامه به اطلاعات تکمیلی مهم از این گیاه پرطرفدار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر گیاه بنجامین، برگهای آن رو به زردی رفت لازم است گلدان تعویض شود، زمان آبیاری مورد بررسی قرار گیرد و از سنگریزه که در بالا توضیح داده شد استفاده شود. موارد ذکر شده میتوانند به احیای گل بنجامین کمک قابل توجهی کنند.جالب است بدانید که گیاه بنجامین نیز دارای میوه است! زمانی که بنجامین به شرایط مطلوب برسد، میوههای کوچکی که اغلب خوراک پرندگان است را میتوان بر روی این درخت مشاهده کرد.گیاه بنجامین خواص و فواید دارویی بیشماری دارد! خاصیت ضد میکروبی، درمان بیماریهای کبدی و غیره از مهمترین مواردی است که از طریق گیاه بنجامین میتوان مورد استفاده و درمان قرار داد.اگر پس از مدتی در گیاه بنجامین، مورچه بود لازم است از سم مناسب این گیاه استفاده کنید.
در این مقاله از مجله دانستنی اکالا به تاریخچه، انواع مختلف گیاه، نحوه نگهداری و همچنین سایر نکات کلیدی گیاه بنجامین پرداخته شد. نظر شما راجع به سایر ترفندهایی که در نگهداری این گیاه آپارتمانی پرطرفدار، موثر است چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.