طرز تهیه کیک تارت شکلاتی؛ طعمی که عاشقش خواهید شد!
تارت کیک شکلاتی از جمله دسرهای خوشمزه بینالمللی است که از یک لایه کراست بیسکویتی و فیلینگ شکلات تشکیل میشود و سپس روی فیلینگ یک لایه کیک ساده قرار میگیرد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این کیک تارت خوشمزه و مناسب برای عصرانه و دورهمی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کراست
مواد لازم جهت تهیه کراست به شرح زیر است:
کره۱۵۰ گرمپودر قند۶۰ گرمآرد سفید قنادی (سه صفر)۲۰۰ گرمزرده تخم مرغ۱ عددوانیل۱ چهارم قاشق چایخوریشکلات صبحانهبه مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه کیک
برای تهیه کیک به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
تخم مرغ۳ عددشکر۱۵۰ گرمآرد سفید قنادی (سه صفر)۱۵۰ گرمبکینگ پودر۱ قاشق چایخوریوانیل۱ چهارم قاشق چایخوریروغن مایع۱ هشتم پیمانه
مراحل تهیه تارت کیک شکلاتی
برای تهیه تارت کیک شکلاتی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه کراست
در مرحله اول باید کراست را آماده کنید. برای تهیه کراست کره را به صورت تکههای خرد شده داخل ظرفی بریزید. (کره را چند دقیقه زودتر از یخچال خارج کنید تا کمی نرم شود).
سپس پودر قند الک شده را به آن اضافه کنید و با چنگال پودر قند را کاملا به خورد کره بدهید.
بعد یک دقیقه با دور کند همزن بزنید تا مواد کاملا باز و یکدست شود.
زرده تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید، با دور کند همزن در حد مخلوط و یکدست شدن هم بزنید و همزن برقی را کنار بگذارید.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد
آرد را روی مواد الک کنید و با نوک انگشتها مواد را مخلوط کنید و به خورد هم بدهید تا به شکل خرده نان در بیاید.
سپس کم کم خمیر را جمع کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید که به دست تمیز نمیچسبد.
توجه: نکته مهم در تهیه خمیر تارت استفاده از نوک انگشتها برای مخلوط کردن مواد است. به هیچ عنوان نباید از کف دست برای جمع کردن خمیر استفاده کنید؛ چون حرارت کف دست باعث گرم شدن خمیر و به روغن افتادن آن میشود.
همچنین نباید خمیر تارت را بیش اندازه ورز بدهید وگرنه به روغن میافتد. اگر خمیر به روغن بیفتد تارت بعد از پخت سفت و خشک میشود و ممکن است داخل قالب شکل خود را از دست بدهد و کوچکتر شود.
خمیر بدست آمده را داخل نایلون فریزر قرار دهید و حدود نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت کیک کاراملی
مرحله سوم: پهن کردن خمیر داخل قالب
برای این کیک بهتر است از قالب پای استفاده کنید که دیوارههای بلندی دارد؛ قالب تارت مناسب این دسر نیست چون دیوارههای کوتاهی دارد و مایه کیک نمیتواند داخل قالب قرار بگیرد. اگر قالب پای ندارید میتوانید از قالب ساده استفاده کنید.
به دو صورت میتوانید خمیر را داخل قالب پهن کنید.
اول اینکه خمیر را داخل قالب قرار دهید و با نوک انگشتها خمیر را داخل قالب پهن کنید و اضافات خمیر را در قسمت کنارهها کاملا با دست صاف کنید. دقت کنید که ضخامت خمیر در همه جای قالب یکسان باشد.
در روش دوم خمیر استراحت کرده را ما بین دو نایلون با وردنه به ضخامت چند میلی باز کنید و بعد به کمک نایلون داخل قالب انتقال دهید. سپس با نوک انگشتها کاملا داخل قالب فیکس کنید و کنارههای خمیر را در قسمت دیوارهها کاملا صاف کنید.
بعد از فیکس شدن خمیر داخل قالب با یک چنگال سطح خمیر را سوراخ کنید و قالب را داخل یخچال بگذارید.
مرحله چهارم: تهیه مایه کیک
برای تهیه مایه کیک، بکینگ پودر را به آرد سفید اضافه کرده، کاملا مخلوط و سه بار الک کنید و کنار بگذارید.
تخم مرغها و شکر را داخل ظرفی بریزید و با دور تند همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و کشدار شود. (حدود چهار الی پنج دقیقه زدن کافی است)
سپس وانیل را به مواد اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. بعد روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد یکدست و مخلوط شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را به مواد اضافه کنید و با لیسک و به آرامی و به حالت دورانی مواد را مخلوط کنید تا در نهایت یکدست شود و هیچ گلوله آردی داخل مواد باقی نماند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر تارت زردآلو
مرحله ششم: اضافه کردن مایه کیک به لایه شکلاتی
قالب را از یخچال خارج کنید و یک لایه شکلات صبحانه کف خمیر بمالید. به جای شکلات صبحانه میتوانید از مارمالاد دلخواه یا کرم کاسترد هم استفاده کنید.
مایه کیک را روی لایه شکلات بریزید و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی ۴۵ الی ۶۰ دقیقه بپزید.
زمان گفته شده حدودی و در فرهای مختلف متغیر است. در آخر کیک را با یک سیخ چوبی تست کنید. اگر سیخ تمیز بیرون آمد میتوانید قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود و بعد از قالب خارج کنید.
به هیچ وجه تارت را قبل از اینکه خنک شود از قالب خارج نکنید؛ چون گرم بودن تارت باعث میشود که بشکند و زحمتتان هدر رود.
مرحله هفتم: تزیین و سرو
بعد از خارج کردن از قالب روی کیک پودر قند الک کنید. میتوانید از انواع میوهها و سس شکلاتی نیز برای تزیین کیک تارت استفاده کنید.
سپس کیک خوشمزهتان را برش بزنید و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت لیمو با مرنگ
نکات طلایی در تهیه تارت کیک شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه تارت کیک شکلاتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
بسته به اینکه خمیر تارت را در فصل گرم یا سرد آماده میکنید باید کارهای متفاوتی انجام دهید. در فصل گرم بهتر است کره را مستقیما از یخچال خارج کنید و داخل مواد استفاده کنید؛ ولی در فصل سرد کره را کمی زودتر از یخچال خارج کنید تا نرم شود.همچنین بعد از آماده شدن خمیر تارت، در فصل سرد، میتوانید بلافاصله آن را داخل قالب باز کنید؛ اما در فصل گرم بهتر است خمیر را سی دقیقه داخل کیسه فریزر در یخچال استراحت دهید و بعد داخل قالب باز کنید.اگر خمیر شما موقع پخت داخل فر آب رفت و کوچک شد، یعنی موقع تهیه خمیر حرارت دستتان یا ورز دادن باعث به روغن افتادن خمیر شده است.خمیرهایی که در آنها مقدار قابل توجهی کره استفاده میشود نسبت به حرارت حساس هستند. اگر به روغن بیفتند داخل فر تغییر شکل میدهند و بعد از پخت سفت میشوند و خشکی آزاردهندهای پیدا میکنند.خمیر تارت آماده شده را تا چند روز در یخچال داخل زیپ کیپ میتوانید نگهداری کنید و کمی قبل از استفاده از یخچال خارج کنید تا نرم شود.اگر پودر قند نداشتید، میتوانید شکر را آسیاب و الک کرده و داخل مواد استفاده کنید.به جای استفاده از شکلات صبحانه میتوانید از مارمالاد با طعم دلخواه یا کرم کاسترد و… نیز استفاده کنید که کاملا سلیقهای است.درجه فر در فرهای برقی ۲۰ درجه پایینتر از دمای ذکر شده باید باشد.برای تزئین به جای استفاده از پودر قند میتوانید از سس شکلات یا انواع میوه هم استفاده کنید.داخل کیک میتوانید به اختیار ۱۰۰ گرم آجیل خرد شده هم استفاده کنید؛ مثل گردو، فندق و…
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه تارت کیک شکلاتی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این کیک خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در کنار یک فنجان چای داغ لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین