خوراکیهایی که نباید این روزها بخورید
از دیدگاه متخصصان طب سنتی توجه به تعادل مزاج بدن در روزهای گرم سال و تابستان بسیار مهم است. تابستان در طب سنتی ایران دارای مزاج گرم و خشک است. بنابراین تا حد امکان باید از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که دمای بدن را بالا می برند و باعث خشکی پوست می شوند خودداری کنید.
به گزارش سرگرمی روز، مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم و خشک در تابستان و روزهای گرم سال می تواند اثرات منفی بر سلامت بدن و تعادل مزاج داشته باشد. افزایش گرما و خشکی پوست، تعریق زیاد، اختلالات گوارشی، تشنگی مداوم، مشکلات پوستی، خواب ناآرام و بی کیفیت و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی از جمله پیامدهای عدم رعایت رژیم غذایی در فصل گرما است.
چه بخوریم، چه نخوریم؟
در این گزارش انواع غذاهایی که در فصل گرما بهتر است نخورید یا کمتر بخورید را به شما معرفی کرده ایم.
غذاهای گرم و خشک: مصرف زیاد گوشت قرمز به دلیل مزاج گرم و خشک می تواند باعث افزایش گرما و خشکی بدن شود. همچنین غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده، فلافل و … توصیه نمی شود. به دلیل طبیعت گرمشان تخم مرغ و املت نیمرو تخم مرغ و املت نیمرو به دلیل طبع گرم و خشکی که دارند باید به مقدار کم مصرف شوند.
ادویه های خوش طعم و ادویه های تند: مصرف ادویه های تند مانند فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین، زعفران و سس های تند می تواند حرارت بدن را افزایش دهد. مصرف زیاد شیرینی ها و دسرها به خصوص آنهایی که قند زیادی دارند نیز می تواند حرارت بدن را افزایش دهد. حتی مصرف شکلات، عسل و کشمش نیز باید محدود شود یا کمتر مصرف شود. خیلی ها دوست دارند صبحانه عسل بخورند، آن را در لیوان بریزند و بنوشند، اما باید بدانیم که عسل طبع گرم و خشکی دارد و مصرف آن در فصل تابستان که فصل گرم و خشک است باعث گرما می شود. و افزایش خشکی در بدن
شربت ها و نوشیدنی های صنعتی شیرین نیز طبیعتی تند دارند و بهتر است از مصرف آنها پرهیز شود. همچنین غذاهایی مانند سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، تره، نعناع، شاهی و شوید که طبع گرمی دارند مناسب نبوده و مصرف آنها در روزهای گرم سال توصیه نمی شود.
نوشیدنی های گرم: مصرف زیاد چای و قهوه به دلیل طبع گرم و خشکی که دارند باعث افزایش گرما و خشکی بدن می شود. همچنین الکل به شدت گرم و خشک است و مصرف آن در تابستان مشکلات زیادی را ایجاد می کند.