طرز تهیه موس سیب و کارامل؛ ترکیبی وسوسه‌انگیز از طعم‌های شیرین و تازه!

به دنبال یک دسر خوشمزه و آسان برای تهیه هستید؟ موس سیب و کارامل، ترکیبی بی‌نظیر از طراوت سیب و شیرینی کارامل، بهترین انتخاب برای شماست. در این آموزش ساده از مجله اکالا، طرز تهیه موس سیب و کارامل را به شما یاد می‌دهیم تا بتوانید این دسر خوشمزه را در خانه خود تهیه و سرو کنید.

مواد لازم جهت تهیه کیک

مواد لازم جهت تهیه کیک به شرح زیر است:

تخم مرغ۴ عددآرد سفید۱ پیمانهشکر۲ سوم پیمانهروغن مایع۱ سوم پیمانهقهوه فوری یا اسپرسو ۲ قاشق غذاخوریپودر کاکائو ۱ قاشق سوپ‌خوریبکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوریوانیل نصف قاشق چای‌خورینمک۱ چهارم قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه کیک

برای تهیه کیک کافیست مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: همزدن سفیده‌ها

برای تهیه دسر ابتدا کیک را آماده کنید. برای این منظور مواد کیک را نیم ساعت قبل از شروع کار، در محیط قرار دهید و از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شود.

سفیده و زرده‌های تخم مرغ را جدا کنید. سفیده‌ها را با همزن تمیز و خشک هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد و وقتی ظرف را برمی‌گردانید از ظرف برنگردد و نریزد.

سفیده‌های همزده را تا زمان آماده کردن سایر مواد کیک، در یخچال نگهداری کنید.

مرحله دوم: تهیه مایه کیک

در ظرف دیگری زرده‌های تخم مرغ را بریزید و وانیل را به آن اضافه کنید و شکر را به زرده‌ها اضافه کنید. 

به مدت سه تا چهار دقیقه هم بزنید تا مخلوط شکر و زرده حالتی کرم‌دار و حجیم و کشدار پیدا کند.

سپس روغن مایع را به آن اضافه کنید. قهوه فوری یا اسپرسو را نیز بیفزایید.

مرحله سوم: اضافه کردن مواد پودری

آرد را در ظرف دیگری به همراه بکینگ پودر، پودر کاکائو و نمک مخلوط کرده و سپس الک کنید.

مخلوط آرد را کم کم به مخلوط زرده اضافه کنید. هم بزنید تا مواد یکدست شود.

حالا سفیده‌های فرم گرفته را از یخچال خارج کنید و به مخلوط کیک اضافه کنید؛ با لیسک به آرامی مواد را زیر و رو و یا فولد کنید.

از هم زدن سریع مواد بپرهیزید باید به آرامی سفیده را با سایر مواد مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس کیک شکلاتی

مرحله چهارم: ریختن مواد در قالب

داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و روی آن را چرب کنید.

مواد کیک را داخل قالب یا سینی فر و روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید و کاملا در تمام سطح سینی کیک را پخش کنید تا صاف و یکدست شود.

سینی را به سطح بکوبید تا حباب‌های ایجاد شده در مایع کیک از بین برود.

مرحله پنجم: پخت کیک

سینی را در فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و ١۵دقیقه زمان دهید تا کیک کاملا بپزد.

دمای فر را در نظر داشته باشید ممکن است پخت کیک کمتر یا بیشتر طول بکشد.

کیک را می‌توانید داخل قالب کوچک‌تر مستطیل هم تهیه کنید؛ فقط دقت کنید که زمان پخت کیک بیشتر از نیم ساعت خواهد شد.

مواد لازم جهت تهیه موس

مواد لازم جهت تهیه موس به شرح زیر است:

خامه شیرین شده۲۵۰ گرمپنیر ماسکارپونه۴ قاشق غذاخوریپودر ژلاتین۱ و نیم قاشق غذاخوریشکلات نوتلا یا صبحانه۲ قاشق غذاخوریپودر قند یا شکر۳ قاشق غذاخوریسیب۲ تا ۳ عددگردو خرد شده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوریکره ۲۵ گرمآب سرد ۳ قاشق غذاخوریشیر۱ سوم پیمانهشکر ۲ قاشق غذاخوریدارچین۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه موس

برای تهیه موس کافیست مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: آماده سازی سیب‌ها

برای شروع این مرحله، سیب‌ها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. 

سیب‌های خرد شده را داخل تابه‌ای بریزید. کره را به سیب‌ها اضافه کنید.

سپس پودر دارچین را هم بیفزایید. دو تا سه قاشق شکر سفید و ترجیحا شکر قهوه‌ای را به سیب‌ها اضافه کرده و مخلوط کنید.

مخلوط را روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا سیب‌ها کمی پخته و نرم شوند. سپس سس کارامل را تهیه کنید.

مرحله دوم: تهیه سس کارامل

برای تهیه سس کارامل خانگی یک پیمانه شکر را داخل تابه یا قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حرارت یکدست باشد تا شکر بر اثر گرما ذوب شود.

وقتی شکر کاملا براثر حرارت ذوب شد باید کره را اضافه کنید. خامه را که هم دمای محیط بوده را به شکر و کره اضافه کنید.

مراقب باشید چون بعد از اضافه کردن کره و خامه مخلوط شروع به جوشیدن می‌کند و بهتر است ظرف دیواره‌دار و بلندی را برای تهیه کارامل انتخاب کنید.

بعد از اضافه کردن خامه، مرتب و سریع هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شود و سس کارامل آماده شود. سس را داخل ظرفی بریزید. 

حالا گردوها را به سس کارامل اضافه کنید و هم بزنید. سس آماده شده را کنار بگذارید. 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسلایس موس توت فرنگی

مرحله سوم: تهیه موس

برای تهیه موس ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد بریزید و مخلوط کنید.

سپس چند دقیقه زمان بدهید تا مخلوط به حالت اسفنجی برسد.

ژلاتین را به روش بن‌ماری حل کنید. روی بخار کتری یا داخل مایکروفر قرار دهید تا ژلاتین کاملا حل شود و حالتی شفاف پیدا کند.

خامه شیرین شده را با همزن مخلوط کنید و هم بزنید تا کمی فرم بگیرد اصلا نیازی به هم زدن زیاد خامه و فرم دادن کامل آن نیست.

سپس پنیر ماسکارپونه یا خامه‌ای را به خامه اضافه کنید.

شیر را بریزید و سپس پودر قند را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و مواد با هم مخلوط شوند.

حالا ژلاتین کاملا شفاف و حل شده را به مخلوط خامه اضافه کنید.

مخلوط مواد خامه‌ای را نصف کنید. به نیمی از آن نوتلا یا شکلات صبحانه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. مواد موس آماده است.

مرحله چهارم: انتقال مواد به قالب

حالا قالب را آماده کنید. اگر قالب سیلیکونی دارید به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید.

کف و دیواره‌های قالب را کاملا با سلفون بپوشانید.

حالا نیمی از مواد موس شکلاتی را به عنوان لایه اول داخل قالب بریزید. 

سپس سیب‌های نرم شده را در مرکز طوری که کمی از دیواره‌ی قالب فاصله داشته باشد، بریزید.

دوباره روی سیب‌ها را با باقیمانده‌ی موس شکلاتی پر کنید.

بعد از این مرحله کیک آماده شده را به اندازه قالب با کمی فاصله از دیواره قالب برش دهید و داخل قالب و روی موس شکلاتی قرار دهید.

بعد موس سفید را بریزید و کاملا روی کیک را با موس بپوشانید. روی موس سفید و در مرکز آن، سس کارامل گردویی را قرار دهید.

مجددا کمی موس سفید روی آن بریزید و کارامل را بپوشانید.

در آخر یک لایه کیک را طوری برش دهید و روی دسر به عنوان لایه آخر قرار دهید که سطح روی آن را کامل بپوشاند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر موس لیمو

مرحله پنجم: انتقال قالب به یخچال

حالا روی دسر را بپوشانید و برای مدت حداقل ۶ ساعت یا ترجیحا یک شب در یخچال قرار دهید تا دسر کاملا آماده شود.

بعد از این مدت و آماده شدن دسر، آن را از یخچال خارج کنید و قالب را روی ظرفی برگردانید و سلفون را به آرامی از آن جدا کنید.

اگر می‌خواهید دسر را با شکلات کاور کنید بهتر است روی توری برگردانید.

شکلات ذوب شده را روی تمام سطح دسر بریزید تا دسر کاملا با شکلات پوشانده و کاور شود.

مرحله ششم: سرو کردن

دسر را به آرامی و با دقت به ظرف سرو منتقل کنید و برای چند دقیقه دوباره در یخچال قرار دهید تا کاور شکلات هم ببندد و سفت شود.

حالا دسر را با پایپ کردن خامه، برش‌های سیب، شکلات و یا به هر طریقی مایلید تزیین کنید.

دسر فوق‌العاده خوشمزه و زیبای شما آماده است.

حالا فقط باید آن را با یک کارد یا چاقوی تیز برش بزنید و از دیدن لایه‌های زیبای آن با عطر دلپذیر سیب و دارچین و کارامل لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس طالبی

نکات طلایی در تهیه دسر موس سیب و کارامل

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این دسر خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه کیک می‌توانید از نیمی از مواد کیک استفاده کنید و کیک را در قالب کوچک‌تری تهیه کنید. اگر کیک را در قالب کوچک‌تر یا با مواد کمتر تهیه می‌کنید زمان پخت کیک را حتما در نظر داشته باشید.قهوه در تهیه کیک اختیاری است و می‌توانید حذف کنید.از کیک اسفنجی یا شیفون هم می‌توانید برای تهیه این دسر استفاده کنید.لایه بندی دسر بعد از ریختن اولین لایه که همان موس است، اختیاری است و می‌توانید به هر ترتیبی که مایلید، دسر را لایه‌بندی کنید فقط به خاطر داشته باشید بهتر است اولین لایه‌ آن، موس باشد.دو رنگ کردن دسر هم سلیقه‌ای است. موس را می‌توانید کاملا شکلاتی کنید یا بدون اینکه مواد را نصف کنید فقط یک رنگ در دسر به کار ببرید.به جای گردو در سس کارامل می‌توانید از فندق بو داده یا بادام زمینی استفاده کنید.کمی نمک به اندازه یک چهارم قاشق چای‌خوری بهتر است در سس کارامل استفاده کنید. طعم بهتر و قوی‌تری به سس می‌دهد.سس کارامل را به تنهایی و بدون استفاده از گردو هم می‌توانید به کار ببرید. اما بخاطر داشته باشید طعم گردو و بادام  و… و ترکیب آن با سیب طعمی دلپذیر و خاص ایجاد می‌کند.این دسر جزو دسرهای بوتیکی و خاص است و اغلب برای زیبا سازی مجالس و مراسم تهیه می‌شود.ترکیب موسی لطیف و خوشمزه با کیک و تناسب طعم سیب و کارامل، در نهایت دسری فوق‌العاده خوشمزه و لذیذ ایجاد می‌کند.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه موس سیب و کارامل را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت می‌بینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!

مطالب مفید