مصرف گاز ایران به پای چین میرسد؛ کشوری که زیر بار چالشها خم نمیشود
به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران بیان کرد: دولت و فعالان اقتصادی از دو طرف تحت فشار هستند، از یک طرف تحریم های ظالمانه و از طرف دیگر چالش ها و ناترازی های مختلف قرار دارند و متاسفانه هم دولت و هم بازرگانان بازنده آن هستند.
پورمحمدی افزود: یکی از چالش هایی که فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند ناترازی برق است، دولت سالانه ۳۵ میلیارد دلار یارانه به حوزه برق می دهد و ۷۰ هزار میلیارد تومان هم بابت مابه التفاوت سوخت پرداخت می کند؛ با این حال برق تولیدکننده قطع و آسیب جدی و فراوان به تولید وارد می شود، این وضعیت دو سر باخت است.
وی افزود: دولت سالانه فقط ۵ درصد از گاز تولیدشده را صادر می کند و بقیه گاز در کشور مصرف می شود. میزان مصرف گاز در ایران با این حجم اقتصاد کوچک
و جمعیت ۸۰ میلیونی برابر میزان گازی است که در کشور چین با آن همه جمعیت و آن رشد اقتصادی و همچنین برابر ۵۰ درصد کشورهای اروپایی یعنی معادل ۲۵ کشور اروپایی است. درآمد ۵ درصد گازی که صادر می شود، دو برابر کل گازی است که در کشور مصرف می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: ناترازی دیگر کشور ناترازی نظام پولی و مالی کشور است، از یک طرف بار بودجه ای دولت به خاطر تورم بالا می رود و کسری بودجه افزایش پیدا می کند و از طرف دیگر تولیدکننده در این نظام مالی با تنگنای نقدینگی مواجه می شود.
پورمحمدی گفت: با چالشهای مواجه هستیم که برنده ندارد و دولت و تولیدکننده بازنده آن است. این چالش ها را به رسمیت می شناسیم، قابل انکار نیست و باید کاری انجام دهیم. هیچ راهی غیر از این وجود ندارد که تولیدکننده و سازمان برنامه حرفشان را یکی کنند و سر این کلاف سردرگم را باز کنند.
معاون رئیس جمهور گفت: درست است که چالش داریم، اما هیچ گاه کشور زیر چالش ها کمر خم نکرد بلکه نگاهی به فرصت ها انداخت. یکی از فرصت های کشور همین وجود بازرگانان، صنعتگران و مهندسان است.