شیوه تهیه دسر سه لایهی ژلهای: پایه بسکوییتی، پودینگ مخملی و ژله رنگی!
دسر سه لایه ژلهای، یک دسر خوشمزه و در عین حال بسیار ساده است که حتی افراد مبتدی هم میتوانند آن را تهیه کنند. با چند ماده ساده و کمی خلاقیت، میتوانید یک دسر زیبا و لذیذ داشته باشید. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این دسر مجلسی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه پودینگ یا کرم وانیلی دسر
مواد لازم جهت تهیه پودینگ یا کرم وانیلی دسر به شرح زیر است:
شیر۳ پیمانهشکرنصف پیمانهنشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوریآرد سفید۱ و نیم قاشق غذاخوریزرده تخم مرغ ۲ عددوانیلنصف قاشق چایخوریکره۵۰ گرمخامه صبحانه۱۰۰ میلیگرم
مواد لازم برای تهیه لایه ژلهای
مواد لازم برای تهیه لایه ژلهای به شرح زیر است:
ژله آلوئه ورا۱ بستهآب داغ ۱ و نیم تا ۲ پیمانهمیوه به دلخواه و میزان لازم
مواد لازم برای لایه سوم دسر
مواد لازم برای لایه سوم دسر به شرح زیر است:
بیسکوئیت دایجستیو یا پتی بور۲۰۰ تا ۲۵۰ گرمکره ۱۰۰ گرم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه دسر سه لایه ژلهای
برای تهیه دسر سه لایه ژلهای کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه ژله
برای تهیه لایه اول دسر ابتدا باید ژله را آماده کنید. پس آب را جوش بیاورید. داخل ظرف مناسبی یک و نیم تا دو پیمانه آب داغ بریزید.
سپس پودر ژله آلوئه ورا را به آب اضافه کنید و هم بزنید تا تمام ذرات پودر ژله کاملا در آب حل شود.
ژله را میتوانید طبق دستور روی بستهبندی پودر ژله تهیه کنید.
ولی بهتر این است که برای تسریع و سرعت بخشیدن به بستن ژله، از یک و نیم پیمانه آب داغ استفاده کنید.
اجازه دهید مخلوط ژله کمی از حرارت بیفتد و سرد شود.
مرحله دوم: انتقال مخلوط ژله به قالب
دراین فاصله قالب را آماده کنید. برای این دسر از هر قالبی میتوانید استفاده کنید.
توجه داشته باشید که در نهایت برای خارج کردن دسر باید قالب را برگردانید. برای همین منظور تمام بدنه داخلی قالب را با سلفون بپوشانید؛ با اینکار به راحتی دسر قابل برگرداندن و خارج کردن از قالب است.
سپس میوهها را به صورت اسلایسی و حلقهای یا هر شکلی که مدنظر شماست برش دهید.
حالا میوهها را طبق سلیقهی خود کف قالب که با سلفون پوشاندهاید، با دقت و ظرافت بچینید.
بعد از چیدمان میوهها نوبت به ریختن ژله میرسد. کمی از پودر ژله مخلوط با آب یا ژله آماده مصرف را به آرامی روی میوهها بریزید؛ طوری که یک تا دو سانت از میوهها و برشها را پوشش دهد.
مرحله سوم: انتقال قالب به یخچال
بعد قالب را با احتیاط داخل یخچال قرار دهید. نیم ساعت اجازه دهید تا ژله ببندد و میوهها کف قالب فیکس شوند و به واسطه بستن ژله دیگر تکان نخوردند و حرکت نکنند.
بعد از این مدت زمان و بستن ژله، قالب را از یخچال خارج کنید و مابقی ژله آماده را روی میوهها و داخل قالب بریزید.
مجددا قالب را داخل یخچال قرار دهید تا لایهی ژلهای کاملا ببندد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ژله ویترینی
مرحله چهارم: تهیه پودینگ
در حین بستن لایه اول دسر میتوانید پودینگ یا لایه میانی دسر را آماده کنید.
برای تهیه پودینگ و کرم این دسر، ابتدا شکر را داخل کاسهای بریزید.
نشاسته ذرت را به شکر اضافه کنید. آرد سفید را نیز به شکر اضافه کنید.
حالا مواد را با همزن دستی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سپس به همین ترتیب زردههای تخم مرغ را به شکر، آرد و نشاسته اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله میتوانید از هم زدن برقی هم استفاده کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن شیر
سپس به آرامی و کم کم شیر را به مخلوط زرده، شکر، آرد و نشاسته اضافه کنید.
اول مقداری شیر بریزید و مرتب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند و گلولهای در مخلوط ایجاد نشود.
سپس مابقی شیر را اضافه نمایید و مجدد هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود.
حالا این مخلوط را به قابلمه مناسبی منتقل کنید.
مرحله ششم: حرارت دادن پودینگ
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و از همان ابتدا مرتب هم بزنید.
نکته مهم در تهیه این پودینگ در هم زدن مداوم و شعله ملایم است. اگر مرتب هم نزنید ممکن است کرم مواد ته بگیرد و همینطور گلوله گلوله شود که کیفیت مطلوب نهایی را نخواهد داشت.
بعد از حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هم زدن مداوم کم کم مخلوط قوام پیدا میکند و حبابهایی روی مواد ایجاد میشود و در نهایت مخلوط کرمی غلیظ و میشود.
ما دراین مرحله غلظتی بیشتر از فرنی را نیاز داریم. اجازه دهید به غلظتی شبیه به ماست غلیظ و خامهای برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ژله رولی (ژله به شکل گل)
مرحله هفتم: افزودن کره و وانیل
حالا کره را به مواد اضافه کنید و مجدد مرتب هم بزنید. وانیل را نیز در این مرحله اضافه کنید.
از روی حرارت بردارید و صد گرم خامه صبحانه را به مخلوط بیفزایید. حالا کرم یا پودینگ را کنار بگذارید تا سرد شود.
روی کرم را با سلفون بپوشانید تا هوا نخورد؛ در غیر این صورت رویه کرم بسته خواهد شد و زمان هم زدن گلوله میشود.
مرحله هشتم: تهیه لایه سوم
حال مواد لازم برای لایه آخر را آماده کنید. برای این منظور بیسکویت مورد نظر را خرد کنید و در غذاساز بریزید.
دستگاه غذاساز را روشن کنید و چند پالس بزنید تا بیسکویتها کاملا پودر شوند.
کره را کمی حرارت دهید تا ذوب شود. سپس کره ذوب شده را به بیسکویتهای پودر شده اضافه کنید.
کره ذوب شده و بیسکویت را مخلوط کنید تا حالتی چسبنده و منسجم پیدا کند.
حالا که دولایه دیگر دسر را آماده کردید نوبت به اضافه کردن آنها به ژله و داخل قالب است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ژله در پوست هندوانه
مرحله نهم: انتقال پودینگ و کراست به قالب
قالب را از یخچال خارج کنید. حالا دیگر لایه ژلهای کاملا بسته و سفت شده است.
نوبت به ریختن پودینگ لطیف و خوشمزه روی ژلهها است. به آرامی پودینگ را روی ژله بریزید.
در تمام قسمتهای قالب یا عنوان لایه دوم، پودینگ را پخش کنید. کرم وانیلی یا پودینگ بعد از سرد شدن کمی سفتتر و غلیظتر میشود.
روی کرم را کاملا با قاشق صاف و یکدست کنید. سپس مخلوط بیسکویت و کره را روی پودینگ به آرامی به عنوان لایه سوم پخش کنید.
با قاشق کمی مخلوط بیسکویت و کره را فشار دهید تا کاملا در قالب فیکس شود.
مرحله دهم: انتقال قالب به یخچال
حالا روی دسر را با سلفون بپوشانید و قالب را در یخچال قرار دهید.
اجازه دهید دسر حداقل چهار تا پنج ساعت در یخچال استراحت کند تا کاملا خودش را بگیرد و لایهها سفت و یکدست شوند.
قالب را کمی زیر آب بگیرید و با کمی فشار و یک چاقوی تیز با وسیلهی تیز و نازک قالب را از مرکز و دیواره جدا کنید.
سلفون را کمی بکشید تا دسر از قالب آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ژله بستنی با طرح گل
مرحله آخر: سرو کردن
حال یک بشقاب مناسب سرو روی قالب قرار دهید و قالب را با گرفتن بشقاب برگردانید تا بشقاب به زیر قالب برود.
سپس قالب را به آرامی بردارید تا دسر خارج شود.
دسر میوهای سه لایه کاملا آماده است. یک دسر فوقالعاده خوشمزه و جذاب که برای زیبا کردن میز مهمانی و مراسم جشن و تولد هم بسیار مناسب است. نوش جان!
نکات طلایی در تهیه دسر سه لایه ژلهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این دسر خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
این دسر نیاز به ژلاتین ندارد. پس برای لایه میانی دسر باید حتما دقت کنید که مطابق با طرز تهیه پیش بروید و پودینگ نباید شل باشد، چون در زمان سرد شدن به طور کامل سفت نشده و فرم نخواهد گرفت.این پودینگ باید کاملا لطیف و یکدست باشد. پس هنگام آماده سازی آن، عجله نکنید و با همزدن مداوم و حرارت کم به نتیجه مطلوب و لطافت مورد نظر برسید.از هر نوع میوهای در تهیه این دسر میتوانید استفاده کنید. اما هر چقدر رنگ میوههای به کار رفته در دسر بیشتر باشد، دسر زیباتر و چشمنوازتری خواهید داشت. اگر از کیوی در تهیه دسر استفاده میکنید دقت کنید که کیوی مانع از بستن ژله میشود. برای اینکه بتوانید از کیوی در ژله استفاده کنید، باید چند دقیقه برشهای کیوی را در آب بجوشانید تا آنزیمهایی که مانع بستن ژله میشوند خارج شود. بعد به راحتی میتوانید در ژله از آن استفاده کنید.نکته دیگر در تهیه این دسر، استفاده از نوع قالب است. اگر از قالبهای سیلیکونی استفاده کنید کار برای شما بسیار راحت خواهد شد، چون به سادگی میتوانید دسر را از قالب خارج کنید.ظاهر این دسر شبیه به چیزکیک است و طعم فوقالعاده خوشمزهای دارد. با این تفاوت که نیاز به مواد گران قیمت و دور از دسترسی ندارد و مواد آن به راحتی در منزل پیدا میشود.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه دسر سه لایه ژلهای را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!