طرز تهیه پلوی شوشتری با گوشت: رازهای سنتی یک غذای خوشمزه و اصیل ایرانی
مواد لازم برای تهیه پلو شوشتری:
مواد لازم
مقدار
برنج
۳ پیمانه
گوشت گوسفندی یا گوساله
۳۰۰ گرم
پیاز
۲ عدد بزرگ
لپه
۱ پیمانه
زعفران دمکرده
۳ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی
۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
به مقدار لازم
زردچوبه
۱ قاشق چایخوری
زیره سیاه
۱ قاشق چایخوری
روغن یا کره
به مقدار لازم
آب
به مقدار لازم
مراحل تهیه پلو شوشتری:
۱. پخت گوشت:
به گزارش اقتصادآنلاین، ابتدا گوشت گوسفندی یا گوساله را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید. پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمهای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. سپس گوشت را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود. زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.
۲. اضافه کردن لپه:
لپه را جداگانه بپزید تا نیمپز شود و سپس به گوشت اضافه کنید. لپه به دلیل داشتن پروتئین بالا، به طعم و ارزش غذایی این پلو اضافه میکند. سپس رب گوجهفرنگی را به مواد اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ خوبی به خورش بدهد.
۳. دم کردن برنج:
برنج را بشویید و در آب و نمک به مدت ۲ ساعت خیس کنید. سپس برنج را به روش معمول در آب جوش بپزید و آبکش کنید. بعد از آن برنج را در قابلمه به همراه مواد گوشت و لپه به صورت لایهلایه قرار دهید. در هر لایه میتوانید کمی زعفران دمکرده و زیره اضافه کنید تا عطر و طعم دلپذیری به پلو بدهد.
۴. دم کردن پلو:
بعد از اضافه کردن لایههای برنج و گوشت، روی قابلمه را با دمکنی بپوشانید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا پلو به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد و عطر و طعم مواد با برنج مخلوط شود.
۵. سرو پلو شوشتری:
بعد از دم کشیدن پلو، آن را به آرامی در دیس بکشید و با زعفران، خلال پسته و بادام یا حتی زرشک تزیین کنید. این پلو را میتوانید با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید.
نکات مهم:
زعفران: استفاده از زعفران دمکرده در این غذا به طعم و عطر پلو اضافه میکند و ظاهر آن را زیباتر میسازد.
پخت لپه: لپه را نباید بیش از حد بپزید تا له نشود، بلکه باید نیمپز باشد تا در حین دم کشیدن برنج، کاملاً پخته شود.
ادویهها: زیره سیاه یکی از ادویههای خاصی است که به پلو شوشتری طعم ویژهای میبخشد. حتماً از آن استفاده کنید.