نزول تورم خوراکیها در اولین ماه دولت پزشکیان؛ افت ۴ درصدی تورم میوه و خشکبار در شهریور ۱۴۰۳
در نخستین ماه فعالیت دولت پزشکیان، سرعت تورم خوراکیها کاهش یافت. همچنین، تورم میوه و خشکبار در شهریورماه ۱۴۰۳ با کاهش ۴ درصدی مواجه شد. این تغییرات نویدبخش آرامشی برای بازار خوراکیها و معیشت مردم است.
به گزارش تجارت نیوز،
مرکز آمار ایران امروز دوم مهر 1403 دادههای مربوط به شاخص قیمت مصرفکننده یا همان تورم مربوط به شهریور سال جاری را منتشر کرد. بر اساس دادههای اعلامی، سرعت تورم خوراکیها در ماه مورد بررسی نسبت به مرداد ماه روند نزولی به خود گرفته است تا در اولین ماه تشکیل کابینه مسعود پزشکیان و فعالیت رسمی آن، میانگین قیمت مواد غذایی با سرعت کمتری به رشد خود ادامه دهد.
بر این اساس نرخ تورم ماهانه خوراکیها با افت 0.2 واحد درصدی نسبت به مرداد شاخص 0.9 واحد درصد را به نمایش گذاشت.
سرعت تورم نقطه به نقطه مواد غذایی کاهش 0.6 واحد درصدی را به ثبت رساند تا روی شاخص 23.8 درصد بایستد.
در شاخص سالانه نیز این افت محسوس است و از 30.1 درصد مرداد ماه، در شهریور به 29 واحد درصد کاهش یافته است.
تورم ماهانه میوه و خشکبار کاهش یافت
در بررسی شاخص تورم ماهانه گروه میوه و خشکبار با افت مواجه شده است. این گروه که افت قیمت خود را از ماههای پیش آغاز کرده بود، در شهریور هم بهطور میانگین چهار درصد ارزان شد تا تنها ردیفی باشد که در جدول تورم علامت منفی را مقابل خود ثبت میکند.
در محاسبه تورم خوراکیها در 31 روز شهریور، غیر از کالاهای طبقهنشده که تورم 2.4 درصدی را به خود دیدهاند، دو گروه «نان و غلات» و «چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه» با تورم 2.1 درصدی، بیش از هر گروه دیگری رشد قیمت داشتهاند.
گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» نیز در بازه یک ماهه روی شاخص 2 واحد درصد ایستادهاند تا در رده بعدی تورم خوراکیها قرار بگیرند.
گروههای مربوط به گوشت قرمز و مواد قندی نیز با تورم 1.7 واحد درصدی همچنان از پرچمداران گرانی در بازارهای مختلف به حساب میآیند.
تورم ماهانه سایر گروههای خوراکی هم بین 0.8 تا 1.1 درصد قرار گرفته که در جدول انتهای گزارش به تفکیک مشخص است.
سبزیجات رکورددار تورم خوراکی ها در محاسبات نقطهای
گروه میوه و خشکبار گرچه در بخش ماهانه افت قابل توجهی را تجربه کرده، اما در محاسبات نقطه به نقطه شاخص 34.1 درصدی را به ثبت رسانده تا پس از گروه سبزیجات بیشترین تورم را از آن خود کند. در پایان شهریور امسال در مقایسه با شهریور 1402 تورم سبزیجات 39.2 درصد بوده است.
قند، شکر و شیرینیها دیگر گروهی است که تورم نقطهای آن بالای 30 درصد بوده است.
روغن که در سال 1401 با جهشهای چند باره قیمتی مواجه شد، همچنان در رکود به سر میبرد و در بازه نقطهای تنها 0.2 واحد درصد گران شده تا کمترین رشد تورم خوراکیها را به ثبت برساند.
گوشت قرمز همچنان میتازد
در محاسبات سالانه، گوشت قرمز پیشتاز تورم خوراکیها شده است. چنانکه در دو گروه مختلف تورم سالانه آن در محدوده 53 درصد قرار دارد.
گروه ماهیها و صدفداران نیز تورم سالانه 49.2 درصدی را به ثبت رسانده تا از پیشتازان گرانی در طول 12 ماه منتهی به پایان شهریور باشد.
روغن در این بخش هم کمترین میزان تورم را به خود اختصاص داده است. در جدول زیر جزئیات تورم خوراکیها به تفکیک قابل مشاهده است.
در همین باره تورم مسکن ۴۲ درصد شد را بخوانید.
به اشتراک گذاری