شیرینترین چای جهان کدام است؟
اگر اهل نوشیدن چای هستید، می دانید که هیچ چیز بهتر از یک فنجان چای گرم و آرامبخش نیست.
انواع مختلفی از چای در سراسر جهان مصرف می شود. در زیر به برخی از محبوب ترین چای ها و منشا آنها نگاه می کنیم.
1. چای خوژیچا
هوجیچا یک چای سبز بوداده ژاپنی است. از چای سبز بانچا یا سنچا تهیه می شود که روی حرارت زیاد برشته می شود. این چای معمولاً به جای طعم چای سبز معمولی، رایحه قهوه بو داده، کاکائو و کارامل دارد.
2. چای سبز
چای سبز، چای غیر اکسید شده است که با رنگ سبز روشن و رایحه های تازه گیاهی مشخص می شود. این چای از برگ های درخت چای همیشه سبز Camellia Sinensis تولید می شود. امروزه انواع مختلفی از چای سبز موجود است. این چای معمولاً طعم دار می شود یا در ترکیب با سایر مواد استفاده می شود.
3. چای رویبوس
چای رویبوس که منحصراً در آفریقای جنوبی رشد می کند، قرن هاست که در منطقه کوهستانی Cederberg مصرف می شود. این دمنوش که به «چای قرمز بوته ای» نیز معروف است، سرشار از آنتی اکسیدان است و از برگ های گیاه Aspalatus linearis تهیه می شود.
4. چای سیاه سیلان
چای سیلان نامی است که به چای تولید شده در سریلانکا داده می شود (سیلان نام سابق آن کشور بود). بهترین نمونههای چای سیاه سیلان از مزارع چای در ارتفاعات بالاتر میآیند که طعمی غنی و پیچیده به آنها میدهد.
5. چای پوره
چای Pu-erh، همچنین به عنوان “چای قدیمی” شناخته می شود، به طور انحصاری در استان یوننان چین تولید می شود. دو نوع اصلی وجود دارد، خام و تخمیر نشده و تخمیری. نوع خام آن طعمی بسیار تازه و گیاهی دارد، در حالی که نوع رسیده دارای طعم ملایم و خاکی است که از فرآیند تخمیر ناشی می شود.
6. چای دارجلینگ
چای دارجیلینگ که از شهر هندی دارجیلینگ، مرکز کشت چای بنگالی نامگذاری شده است، به خاطر عطر و بوی منحصر به فرد جوز هندی شناخته شده است.
7. چای اولانگ
چای اولانگ که تلاقی بین چای سیاه و سبز است، یک چای نیمه اکسیده است که بسته به نوع برگ، سطح اکسیداسیون، رنگ و درجه برشته شدن می تواند متفاوت باشد. عطر آن اغلب شامل نت های خربزه، زردآلو، چوب، ارکیده و/یا ادویه جات است.
8. چای سیاه
چای سیاه که منشا آن چین است، تنوع زیادی دارد و چیزی که آن را متمایز می کند اکسیداسیون قوی آن است. در این فرآیند، برگ های چای گیاه کاملیا سیننسیس رنگ تیره متمایز خود را به دست می آورند و طعم های خاکی پیدا می کنند. وقتی چای سیاه دم میشود، معمولاً قهوهای رنگ است و طعم و عطر قوی دارد.
9. چای بابونه
چای بابونه یک داروی گیاهی مورد علاقه چند ساله در سراسر جهان است که به دلیل اثر آرام بخش آن شناخته شده است. گلها و جوانههای این گیاه را میچینند و سپس برای تهیه چای خشک میکنند.
10. چای سنچا
محبوب ترین چای سبز در ژاپن سنچا است که از برگ های در معرض نور مستقیم خورشید برداشت می شود. پس از چیدن، برگ ها را کمی بخارپز می کنند، سپس گرد کرده و خشک می کنند. این چای شیرینی کمی دارد.
11. چای صبحانه انگلیسی
یکی از محبوب ترین انواع چای در بریتانیا، ترکیب چای سیاه است که از چای های آسامی، سیلان و چای سیاه چینی و کنیایی تهیه می شود. این چای به دلیل طعم قوی آن معمولاً شیرین شده و با شیر سرو می شود.
12. چای ماچا
ماچا یک چای سبز است که از روشهای منحصر به فرد برداشت، فرآوری و دم کردن استفاده میکند. سه یا چهار هفته قبل از برداشت، گیاه کاملیا سیننسیس را میپوشانند تا از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری شود و برگها در سایه رشد کنند. پس از برداشت، برگ ها از ساقه و رگبرگ جدا شده و به صورت پودر ریز در می آیند. این روش اولین بار در چین معرفی شد، اما در ژاپن نیز رواج یافته است.
13. چای لوندزین
لونگجین که به “چاه اژدها” نیز معروف است، یکی از محبوب ترین چای های چینی است. نوعی چای سبز که در تابه برشته می شود. پس از پخت، برگ ها به رنگ زمردی، صاف و شکننده می شوند.
14. چای آسام
آسام نوعی چای سیاه هندی است که فقط در ایالت آسام در شمال شرقی هند تولید می شود. این چای به دلیل طعم قوی خاکی و مالت مانند آن قابل توجه است، اما طعم و عطر نهایی به شدت به چرخه برداشت بستگی دارد.
15. چای بادرنجبویه
چای بادرنجبویه که در آسیای جنوب شرقی محبوب است، به عنوان دارویی برای کمک به خواب، تسکین درد و تقویت سیستم ایمنی استفاده می شود. این چای دارای عطر تازه، طعم لیمو و مرکبات است.
16. چای سفید
چای سفید زمانی از گیاه چای کاملیا سیننسیس برداشت می شود که برگ های چای کاملاً باز نشده و جوانه ها با کرک های سفید پوشیده شده باشند. چای سفید معمولاً اکسید نمی شود که به حفظ ویژگی های ظریف آن کمک می کند.
17. چای باروتی
چای پودری نوعی چای سبز است که هر برگ آن به شکل یک گلوله کوچک است. این محصول در استان ژجیانگ چین تولید شده و هم اکنون در چندین منطقه چین، سریلانکا و تایوان تولید می شود. برگ های این چای هنگام دم کشیدن باز می شود.
18. چای شیرین بیان
چای ریشه شیرین بیان یکی از شیرین ترین چای های دنیاست. در فرهنگ های باستانی آشور، مصر، چین و هند از چای شیرین بیان برای درمان معده درد و سرفه استفاده می شد.
19. چای ماسالا
چای ماسالا یک نوشیدنی هندی است که از دم کردن چای سیاه با ادویه های معطر، شکر و شیر تهیه می شود. اگرچه مواد تشکیل دهنده ممکن است از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت باشد، اما معمولاً از زنجبیل، هل، علف لیمو، میخک، فلفل سیاه و دارچین تشکیل شده است.
20. چای ارل گری
یکی دیگر از چای های محبوب در بریتانیا Earl Grey است که نام خود را از نخست وزیر بریتانیا در اواسط قرن نوزدهم گرفته است. چای ارل گری یک چای سیاه با طعم روغن ترنج است که به آن طعم مرکبات و گل می دهد.