نشست مهم وزیر راه و رئیس کل بانک مرکزی: فرزین بانک‌ها را به تسهیل پرداخت وام‌های مسکن فراخواند

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین؛ عدم توجه بانک ها به بخش مسکن را نباید منوط به این دولت و یا دولت های گذشته دانست و باید گفت که این بی توجهی به یک اپیدمی تبدیل شده و سیستم بانکی نیز ظاهرا بی توجه به هر گونه اقدامی مثل جرایم مالیاتی نیز نتوانسته کارساز شود. 

اگر چه بر اساس قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها باید 20 درصد از تسهیلات پرداختی خود را به ساخت مسکن اختصاص دهند و اگر این بند از قانون اجرائی نشود، بانک‌ها مشمول پرداخت جریمه به دولت می‌شوند. اما طبق آمار رسمی بانک مرکزی درحالی ۱۷ بانک یک ریال هم به نهضت ملی مسکن پرداخت نکردند و عملکرد سایر بانک‌ها هم چندان رضایت‌بخش نیست که طبق قانون این بانک‌ها رسماً باید جرایم مالیاتی به دولت بپردازند، ولی خبری از پرداخت این جرایم هم نیست.

براساس این قانون، اگر بانک‌ها به این وظیفه تمکین نکنند، باید معادل یک‌پنجم عدد تعهد شده، جریمه به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

مبالغ این جرائم نیز به صندوق ملی مسکن واریز خواهد شد تا در عرصه‌های ساخت‌وساز مسکن به‌کار گرفته شود. هرچند طبق گفته «محمدرضا مهدیار اسماعیلی» مدیرعامل صندوق ملی مسکن تاکنون هیچ مبلغی از کم‌کاری بانک‌ها به این صندوق واریز نشده است.

تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که بانک‌ها همچون گذشته مایل به اجرای این بند از قانون نیستند و عملکردشان درخصوص قانون جهش مسکن تأیید می‌کند که پرداخت تسهیلات در این بخش مخصوصاً در نهضت ملی مسکن باب‌ میل‌شان نیست.

 

17 بانک تا پایان تیرماه سال جاری حتی یک ریال هم به نهضت ملی مسکن وام ندادند

 

به‌گواه آمار رسمی بانک مرکزی از بین 26 بانک، 17 بانک تا پایان تیرماه سال جاری حتی یک ریال هم به نهضت ملی مسکن وام ندادند و این درحالی است که عملاً این بانک‌ها مشمول جریمه می‌شوند و جرایم را باید به دولت (صندوق ملی مسکن) بپردازند.

برآوردها نشان می‌دهد میزان این جرایم به بیش از 300 هزار میلیارد تومان رسیده است.

حال با وجود این قوانین اخیرا جلسه ای میان فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و محمد رضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی پیرامون این موضوع برگزار شده است تا منابع مالی به بانک ها به خصوص بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات مسکن تزریق شود. 

 

در وهله نخست تزریق منابع مالی به بانک مسکن صورت بگیرد

 

اگر چه در این جلسه مقرر شد تا هر چه سریعتر و فعلا در وهله نخست تزریق منابع مالی به بانک مسکن صورت بگیرد اما تا لحظه تنظیم این گزارش خبری از تزریق این منابع نیست.

اخیر فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که نمی توانیم با بودجه قطره چکانی سالانه به تعهدات خود در تولید مسکن پاسخگو باشیم و لازم است منابع مالی دیگر برای این منظور بیابیم.

آنطور که به نظر می رسد و سید عباس حسینی مدیر عامل بانک مسکن هم اخیرا در گفتگو با اقتصاد آنلاین آن را مطرح کرده بود قرار است سرمایه بانک مسکن بر اساس بودجه سال جاری 100 همت افزایش یابد.

او پیشتر گفته بود که افزایش سرمایه بانک مسکن کمک می کند که فرایند پرداخت تسهیلات مسکن به طیف گسترده ای از افراد و متقاضیان اتفاق بیافتد. تمام پرداخت تسهیلات بر اساس چارچوب سیاستهای بانک مرکزی است.

مطالب مفید