نیاز به تأسیس نهاد نوآورانهای برای پشتیبانی از تحولات مالی
تحولات مالی امروزه نیازمند پشتوانههای ویژهای هستند تا بتوانند اثرگذارتر و پایدارتر باشند. تأسیس نهاد جدیدی که بهطور اختصاصی وظیفه حمایت از نوآوریهای مالی را به عهده بگیرد، میتواند الزامی باشد تا به توسعه و گسترش ایدههای نوین مالی کمک کند و مسیر رشد اقتصادی را هموار سازد.
به گزارش روابط عمومی انجمن فینتک، مهدی فاطمیان، رئیس هیئتمدیره انجمن فینتک، در این نشست بهضرورت ایجاد یک نهاد جدید برای تنظیمگری فناوریهای مالی اشاره کرد. وی اظهار داشت که قوانین ومقررات فعلی پاسخگوی نیازهای پیچیده و روبهرشد این حوزه نیستند و برای حمایت از نوآوری و توسعه کسب و کار نوپا، ایجاد یک رگولاتوری تخصصی ضروری است.
مصطفی امیری، دبیر انجمن فینتک، فضای کنونی فینتک را به “دوچرخهسواری بدون رکاب زدن” تشبیهکرد و گفت حرکت روبهجلو در این حوزه متوقف شده است. او تأکید کرد که قوانین و رگولاتورهای فعلی مانع نوآوری و پیشرفت هستند و برای حل این مشکل، رگولاتوری جدید باید ایجاد شود تا بتواند موانع موجود را برطرف کند و فضای مساعدتری برای رشد فراهم سازد.
نوید رجاییپور، نایبرئیس هیئتمدیره انجمن فینتک، از رسانهها خواست تا با توجه به فعالیت دولت جدید. به حوزه اقتصاد دیجیتال توجه بیشتری داشته باشند و از دولت در این زمینه مطالبهگری کنند تا وعدههای دادهشده به اجرا نزدیکتر شود. او همچنین بر لزوم وفاق ملی در حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوریهای مالی تأکید کرد و گفت که با همراهی تمامی بخشها میتوان به رشد و توسعه این حوزه کمک کرد.
وحید شامخی، عضو هیئتمدیره انجمن فینتک، نگرانی فعالان این حوزه از نسبت به رگولاتور فعلی را بیان کرد و سه چالش اصلی را مطرح کرد: چندوجهی بودن فینتک، دشواری درک موضوعات نوظهور توسط رگولاتور، و اینکه رگولاتور نباید ذینفع در حوزه پرداخت باشد، چرا که این امر مانع از تصمیمگیری عادلانه و بیطرفانه در این زمینه میشود.
امیرحسین راد، رئیس کمیسیون رمزارز انجمن فینتک، به نبود تعریف قانونی برای فینتک و رمزداراییهادر قوانین کشور اشاره کرد و گفت که استفاده از واژه “رمزپول” مشکلاتی را در تنظیمگری بانک مرکزی ایجادکرده است. او تأکید کرد که رگولاتوری نباید تحت کنترل یکی از بازیگران اصلی صنعت، مانند بانک مرکزی باشد و یک نهاد بیطرف و مستقل باید مسئولیت تنظیمگری را برعهده بگیرد.
علیرضا هوشمند، رئیس کمیسیون لندتک انجمن فینتک، به چالشهای کسبوکارهای جدید اشاره کرد و گفت که بانک مرکزی کسبوکارهای نوظهور را به رسمیت نمیشناسد و از چارچوبهای آماده برای تنظیمگری آنها استفاده میکند، که این امر مانع از نوآوری است. وی به نرخ بهره دستوری به عنوان یکی از بزرگترین چالشهای لندتکها اشاره کرد و افزود که این دستورالعملها برخی از کسبوکارها را مختل کرده است.
احمدرضا منصوری، رئیس کمیسیون پرداختیاری انجمن فینتک، از مشکلات رقابتناپذیری در بازار پرداختها سخن گفت و بیان داشت که الزامات بانک مرکزی با ماهیت استارتاپها و پرداختیارها همخوانی ندارد. او اظهار کرد که این عدم تطابق باعث کاهش توان رقابتی و ضعیفتر شدن پرداختیارها شده است.
رفیعزاده، رئیس کمیسیون ولثتک انجمن فینتک، نیز به چالشهای استارتاپهای این حوزه اشاره کرد و
گفت که قوانین و هزینههای سنگین مجوزها فشار زیادی به کسبوکارهای نوپای ولثتک وارد کرده است.
در این نشست نگرانیهای جدی فعالان حوزه فینتک از وضعیت موجود اعلام شد و صحبت اصلی حاضران نیاز مبرم به اصلاحات در قوانین و مقررات برای حمایت از نوآوری و پیشرفت در این صنعت بود.