۹ دلیل شگفتانگیز برای مصرف روزانه هویج
هویج یکی از سبزیجات مهم و مفید برای بدن است که دارای مواد مغذی و ویتامین های فراوانی است که متخصصان مصرف روزانه آن را توصیه می کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، هویج علاوه بر خوش طعم بودن و دلچسب بودن همیشه در سالادها، آب میوه ها و سوپ ها استفاده می شود، برای سلامت کلی بدن، پوست، چشم، دستگاه گوارش و دندان ها استفاده می شود.
هویج با طعم کمی شیرین سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ها، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم، کلسیم و آهن است. کارشناسان توصیه می کنند که مردم آن را به عنوان سالاد میل کنند یا در دسرهایی مانند حلوا و کیک به دلیل خواص بی شماری که دارد از آن استفاده کنند.
1. سلامت چشم
خوردن هویج به سلامت چشم کمک می کند. این به دلیل وجود بتاکاروتن، ترکیب فعال ویتامین A است. علاوه بر این، کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین نیز به ارتقای سلامت چشم و جلوگیری از بیماریهای دژنراتیو مانند آب مروارید و کاهش بینایی کمک میکنند.
2. کاهش وزن
هویج کالری کمی دارد و حاوی مقادیر زیادی فیبر غذایی است که به سیر نگه داشتن شما کمک می کند. بنابراین وقتی هویج می خورید، در مقایسه با سایر غذاهای کم فیبر، در واقع سریعتر احساس سیری می کنید. همچنین می توان آن را به عنوان یک میان وعده عالی برای گرسنگی اواخر شب در نظر گرفت.
3. سلامت روده
محتوای بالای فیبر موجود در هویج به هضم غذا و سلامت روده کمک می کند. هویج حاوی فیبر محلول و نامحلول است که میکرو فلور مفید روده را فراهم می کند و در نتیجه از شرایطی مانند یبوست جلوگیری می کند.
4. مصونیت
محتوای بالای ویتامین A سیستم ایمنی سالم را تضمین می کند. هویج همچنین حاوی مقداری ویتامین C است که به دلیل خواص پیشگیری از بیماری شناخته شده است. آنتی اکسیدان های موجود نه تنها کنترل رادیکال های آزاد را تضمین می کنند، بلکه به تقویت ایمنی بدن شما نیز کمک می کنند.
5. کنترل قند خون
هویج، علیرغم اینکه به عنوان یک غذای با شاخص گلیسمی متوسط تا بالا (GI) طبقه بندی می شود، دارای بار گلیسمی به طور شگفت انگیزی پایین است، یعنی مقدار کربوهیدرات در هر گرم غذا. بنابراین، این آنها را به یک انتخاب غذایی عالی برای بیماران دیابتی و کسانی که مراقب مصرف کربوهیدرات آنها هستند تبدیل می کند.
6. خواص آنتی اکسیدانی
هویج سرشار از دو آنتی اکسیدان اصلی، کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها است. این خواص آنتی اکسیدانی هویج نه تنها از بیماری های جدی مانند سرطان محافظت می کند، بلکه برای قلب ما نیز مفید است.
7. خواص کاهش دهنده کلسترول
فیبر محلول موجود در هویج علاوه بر تامین سلامت بهتر روده، به کاهش سطح کلسترول، به ویژه کلسترول LDL در خون نیز کمک می کند. از آنجایی که سطح کلسترول بالا و بیماری های قلبی دست به دست هم می دهند، مصرف منظم هویج به افراد مبتلا به مشکلات قلبی عروقی توصیه می شود.
8. پوست و موی سالم
به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این غذای شگفت انگیز، خوردن هویج می تواند پوستی سالم، درخشان و موهایی زیبا به شما بدهد. هویج همچنین حاوی ویتامین E است که به دلیل خواص ضد پیری آن شناخته شده است که هم برای مو و هم برای پوست مفید است.
9. افزایش متابولیسم
آب هویج حاوی فسفر است که باعث افزایش سرعت متابولیسم در بدن، کاهش درد پس از ورزش و استفاده بهینه از انرژی در بدن می شود. علاوه بر این، آب هویج سرشار از ویتامین های B کمپلکس است که به تجزیه پروتئین ها، گلوکز و چربی ها کمک می کند، متابولیسم را افزایش می دهد و در عضله سازی نقش دارد و در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند.