با اسم غذا آشنا شو، راز ادویه‌های آن را کشف کن!

هر فرهنگ و منطقه‌ای، ادویه‌های خاص خود را دارد که به غذاهایشان طعم و عطر بی‌نظیری می‌بخشد. استفاده از ادویه‌های مختلف یا ترکیب چندین ادویه با هم می‌تواند طعم و مزه غذای شما را به شکل شگفت انگیزی تغییر دهد. در این مقاله از مجله اکالا، به بررسی دقیق ترکیبات مختلف ادویه برای ۹ غذای مختلف خواهیم پرداخت.

ترکیبات ادویه برای ۹ غذایی که هر خانم خانه داری باید بداند

ادویه‌ها نه تنها طعم غذا را تغییر می‌دهند، بلکه می‌توانند بر رنگ، بو و حتی بافت غذا نیز تاثیر بگذارند. شما با کمی خلاقیت و تجربه، می‌توانید ترکیبات بی‌نظیری از ادویه‌ها را برای غذاهای خود ایجاد کنید و لذت آشپزی را دو چندان کنید.

دقت داشته باشید که همیشه از ادویه‌های تازه و باکیفیت استفاده کنید. برخی از ادویه‌ها را قبل از استفاده کمی تفت دهید تا عطر و طعم آن‌ها آزاد شود.

۱- ماکارونی

زیره، آویشن، ریحان، رزماری،دارچین، فلفل سیاه، پودر سیر

ماکارونی یکی از محبوب‌ترین غذاهایی است که اگر آن را با ترکیبات ادویه بالا تهیه کنید عطر و بوی آن دو چندان می‌شود.

فلفل سیاه یکی از پرمصرف‌ترین ادویه‌ها است که طعم متفاوت و عطر بی نظیری به این غذا می‌بخشد.

استفاده از رزماری، پودر آویشن و پودر سیر نیز عطر مایه ماکارونی شما را زیاد می‌کند.

۲- مرغ کاری

هل، تخم گشنیز، دارچین، فلفل سیاه، زنجبیل، زیره، رازیانه، پاپریکا، زردچوبه

مرغ کاری یکی از غذاهای محبوب و پرطرف‌دار هندی است.

ترکیب عطر و طعم دارچین، زنجبیل و تخم گشنیز در کنار هم عطر و مزه بی نظیری به غذای شما می‌دهند.

۳- فلافل

پودر انبه، زردچوبه، تخم گشنیز، فلفل سیاه، جعفری، سیر، پیاز

پودر انبه طعمی ملس و دلپذیر به فلافل‌های شما می‌دهد. ترکیب طعم جعفری و پدر سیر نیز در این غذا جادو می‌کند.

بیشتر بخوانید: ادویه پلویی چیست؟ ترکیبات و طرز تهیه

۴- قرمه سبزی

لیمو عمانی، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله، جعفری، رازیانه، زیره، اسفناج

قرمه‌سبزی نیز یکی از پرطرف‌دارترین و خوشمزه‌ترین غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است. رعایت تناسب ادویه‌ها در این خورش تاثیر زیادی در طعم و عطر آن دارد.

ترکیب عطر و بوی شنبلیله و لیمو عمانی در این خورش بسیار منحصر به فرد است. زردچوبه مهم‌ترین ادویه استفاده شده در این خورش است که به خورش شما رنگ زرد طلایی می‌دهد با طعم گرم و کمی تلخ دارد.

۵- آبگوشت

زردچوبه، فلفل سیاه، برگ بو، مرزه، لیمو، دارچین، تخم گشنیز، زنجبیل

زنجبیل و دارچین در آبگوشت طعم تند و کمی شیرین دارد. فلفل سیاه در گرفتن بوی خامی گوشت به شما کمک می‌کند.

۶- ادویه کاجون

سیر، پاپریکا، فلفل سیاه، پیاز، فلفل قرمز، پونه، آویشن

ادویه کاجون مناسب برای انواع غذای دریایی است. این ادویه از جمله ادویه جات مناطق اروپایی و آمریکایی است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ادویه مخصوص کباب تابه‌ای

۷- تاکو

فلفل سیاه، سیر، پیاز، فلفل قرمز، پونه، زیره، زنجبیل، پاپریکا

پاپریکا، طعم شیرین و کمی تند دارد و در غذاهای اسپانیایی و مجارستانی استفاده می‌شود. پاپریکا در این غذا رنگ قرمز، طعم شیرین و دودی به آن می‌دهد.

۸- خورش

فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، جوز هندی، زنجبیل، دارچین، هل

جوز هندی طعم گرم و کمی تلخ دارد و در غذاهای هندی و خاورمیانه‌ای بسیار استفاده می‌شود. ترکیب عطر و بوی هل و زنجبیل در برخی خورش‌ها بسیار جذاب است.

۹- قیمه

دارچین، هل، زنجبیل، گل محمدی، فلفل سیاه، لیمو عمانی

هل و گل محمدی جز ادویه‌های اصلی قیمه هستند که موجب معطر شدن این خورش می‌شود. دارچین طعم تند و کمی شیرین دارد و در غذاهای آسیایی و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در این مقاله از مجله آشپزی اکالا برایتان مفید واقع شده باشد. به خاطر داشته باشید که دنیای ادویه‌ها بسیار گسترده و متنوع است و هر ادویه می‌تواند طعم و عطر خاصی به غذا ببخشد.

اگر شما برای تهیه غذاهای فوق از ترکیبات دیگری در ادویه‌هایتان استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن غذا می‌شود خوشحال می‌شویم که در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند این اطلاعات را به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید