چگونه غذای داغ را بهسرعت و با ایمنی در یخچال قرار دهیم؟
شاید بارها شنیده باشید که غذای پخته شده را پس از سرد شدن باید دریخچال گذاشت، اما آیا قرار دادن غذای داغ در یخچال میتواند خطراتی داشته باشد؟
به گزارش همشهری آنلاین، پیش از این عنوان شده بود که گذاشتن غذای گرم در یخچال باعث میشود هوای داخلی آن به مایع تبدیل شود و دمای یخچال افزایش پیدا کند. به همین دلیل موتور باید دمای کاهش یافته را به سرعت به دمای تنظیم شده برگرداند و این اتفاق میتواند عمر دستگاه را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
وبسایت stilltasty در مطلبی درباره این که «آیا قرار دادن غذای داغ در یخچال بیخطر است؟» به این سوالات پاسخ داده و در ابتدا هم تاکید کرده که به طور کلی اشکالی در گذاشتن غذای داغ به شکل مستقیم در یخچال وجود ندارد، اما به شرطی که از چند دستورالعمل ساده پیروی کنید.
این سایت درباره این که غذا قبل از گذاشتن در یخچال چقدر باید خنک شود، توضیح داده که میتوانید بلافاصله غذای داغ را در یخچال بگذارید. نگران داغ شدن بیش از حد یخچال نباشید، چون ترموستات یخچال، برای حفظ دمای ایمن ۴۰ درجه فارنهایت یا کمتر کار میکند.
چیزی که باید در مورد آن نگران باشید این است که آیا غذای داغ پس از قرار گرفتن در یخچال به سرعت خنک میشود تا به دمای ایمن برسد یا خیر؛ بنابراین هرگز ظروف عمیق غذای داغ را در یخچال قرار ندهید بلکه، غذای داغ را در ظروف کم عمق قرار دهید تا به سرعت سرد شود.
به عنوان مثال یک قابلمه بزرگ سوپ یا خورش را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید در ظرفهای کوچکتر قرار دهید. یک قطعه بزرگ از گوشت یا مرغ پخته شده هم باید به قطعات کوچکتر تقسیم و در ظروف جداگانه کوچک و کم عمق در یخچال قرار بگیرد.
البته اگر مایل به گذاشتن غذای داغ در یخچال هم نیستید میتوانید آن را به اصطلاح در یک حوضچه آب سرد قرار دهید، اما مطمئن شوید که ظرف ۲ ساعت پس از پخت، غذا در یخچال قرار بگیرد.