پنجاه هزار میلیارد تومان سود؛ این رقم نجومی که از جیب ایرانیها به جیب فروشندگان فیلترشکن سرازیر میشود!
ارسال شده توسط: علیرضا قادرمیهنی 10 مهر 1403 ساعت 09:34
فیلترینگ نه تنها نتوانست مانع استفاده مردم از اینترنت شود، بلکه سود فیلترشکن فروشان در ایران را افزایش و اوضاع را به نفع آنها تغییر داد.
تجربه فیلترینگ، ممنوعیت واردات آیفون، خودرو و همچنین لوازم خانگی به وضوح نشان داد که اگر محدودیتی در هر سطحی اعمال شود، مردم راه چارهای برای آن میاندیشند. همزمان با فیلتر شدن شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، تلگرام و واتساپ، شغلی به نام فیلترشکن فروشی ایجاد شد و سودهای میلیارد تومانی به جیب سازندگان آنها ریخت.
سود فیلترشکن فروشان در ایران چقدر است؟
متاسفانه فیلترینگ پیامدهای ناگواری برای مردم و به ویژه کسب و کارها داشت و کاربران را مجبور به استفاده از وی پی ان کرد. هر کجا که تقاضا شکل بگیرد، عرضه به همان اندازه افزایش مییابد و این اصل مهم اقتصاد را در خصوص فیلترشکنها به وضوح دیدیم. یکی از موضوعات مهمی که پیرامون فیلترینگ مطرح میشود، سودی است که از قِبَل آن به جیب فیلترشکن فروشان سرازیر میشود.
به گفته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گزارشهایی از وزارت ارتباطات ارائه شده که نشان میدهد شورای عالی فضای مجازی، جلسات متعددی برای تجدیدنظر در فیلترینگ برگزار کرده و امیدواریم که به زودی شاهد برداشته شدن فیلترینگ باشیم. این صحبت در حالی مطرح شده که پیشتر رئیس جمهور دولت چهاردهم، به وضوح موضع خود را برای رفع فیلتر شبکههای اجتماعی مشخص کرده بود. رضا سپهوند، نماینده مردم خرم آباد در بهارستان گفت:
موضوع فیلترینگ از ابتدا اقدام اشتباهی بود؛ همانطور که برخورد ما با ماهواره و ویدیو هم اشتباه بود و به نتیجه نرسید، چرا که بستر اینترنت و پلتفرمهای مختلف، فرصتهایی است که برای بشر ایجاد شده و باید برای حوزه اشتغال و اطلاعرسانی استفاده کنیم.
سپهوند با تأکید بر ضرورت فرهنگ سازی در خصوص استفاده از فضای مجازی خاطرنشان کرده، کشورهایی که مبدع شبکههای اجتماعی هستند، در این خصوص فرهنگ سازی میکنند، اما با فناوری و علم نمیتوان مبارزه کرد؛ لذا فیلترینگ، روش غلطی است که عدهای در داخل کشور در پیش گرفتند.
آیا دولت به هدف خود از فیلترینگ رسیده؟
نماینده مردم خرم آباد همچنین به اهداف فیلترینگ اشاره کرده و معتقد است که فیلترکنندگان در طی سالهای اخیر به مقاصد خود دست نیافتهاند و پلتفرمهای داخلی هم نتوانسته نیاز حجم عظیمی از کاربران را برآورده کنند. ایشان بر این باور است که تا قبل از مطرح شدن بحث فیلترینگ، فرزندان ما با بسیاری از فضاها آشنا نبودند، اما امروز میبینیم که یک کودک و نوجوان بیشتر از والدین خود درباره حوزه مجازی اطلاعات دارند. وی همچنین ادامه میدهد:
عدهای با اعمال فیلترینگ، به منافع ملی و کشور ضربه میزنند؛ بنابراین به نظر من زمان آن فرارسیده که فیلترینگ رفع شود. چرا که به اهداف خود نرسید و در عین حال مردم با استفاده از فیلترشکن، از این پلتفرمها استفاده میکنند و در این میان فقط عدهای از فروش فیلترشکن سودهای کلان در حد 50 همت می برند که از جیب ملت خارج میشود.
سپهوند در پایان به جلسه شورای عالی فضای مجازی اشاره و خاطرنشان کرد، آقای هاشمی گزارشهایی ارائه داده و شورای عالی فضای مجازی هم جلسات متعددی برای رفع فیلترینگ برگزار کرده است. این جلسات ادامهدار خواهد بود و به نظر میرسد که اغلب نمایندگان با رفع فیلترینگ موافق هستند.
در گجت نیوز بخوانید: این گزارش، شکست فیلترینگ در ایران را اثبات میکند رفع فیلترینگ به رئیس جمهور و نمایندگان مجلس ربطی ندارد! رئیس جمهور و وزیر ارتباطات: بهطور جدی در حال پیگیری رفع فیلترینگ هستیم مومن نسب: استارلینک لولویی است که میخواهد پیشرفت ما در فضای مجازی را به چالش بکشد!