شش نشانه هشداردهنده برای سلامت روان فرزندتان که نباید نادیده بگیرید
فرارو- بر اساس یک گزارش جدید، تعداد جوانانی که در انگلیس به دلیل مشکلات سلامت روانی در بیمارستان بستری میشوند، افزایش یافته است.
به گزارش فرارو به نقل از ایندیپندنت، گزارشات سازمان خدمات ملی انگلستان نشان میدهد تعداد جوانان ۱۱ تا ۲۵ ساله که به دلایل سلامت روان در بیمارستان بستری شدهاند بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ پنج برابر شده است و به حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر رسیده است. پژوهشها نشان میدهد جغرافیا و محل زندگی بر مشکلات سلامت روانی کودکان و نوجوانان تأثیر زیادی دارد. بنانابراین، چه نشانههایی به والدین کمک میکند تا پیش از وخیم شدن شرایط از وضعیت سلامت روان فرزندان خود باخبر شوند.
تغییر خلق و خو
دکتر سب تامپسون، روانشناس بالینی، هشدار داد: «اگر فرزند شما احساس ناراحتی میکند یا بیشتر از حالت عادی غمگین و تحریک پذیر است، بهتر است بیش از قبل به او توجه کنید. اگر این حالات برای مدتی طولانی ادامه پیدا کنند، میتوانند نشانههای افسردگی باشند.» در این شرایط والدین باید با خونسردی و بدون عصبانیت با فرزندان خود صحبت کنند و حمایت عاطفی مورد نیاز در این شرایط را تأمین کنند.
دوری از دوستان و اعضای خانواده
تامپسون توضیح داد: «کودکان افسرده ممکن است احساس بی ارزشی یا ناامیدی کنند. در این شرایط آنها احساس میکنند هیچکس نمیتواند درک یا کمکشان کنند. به همین دلیل از دوستان و اعضای خانواده خود دور میشوند و تلاشی برای کمک گرفتن از اطرافیان خود نخواهند کرد.» مجبور کردن آنها برای گفتگو نیز تصمیم خوبی نیست. در این شرایط والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا درک درستی از شرایط خود پیدا کنند و به آنها اطمینان دهند تنها نیستند.
تغییر اشتها
کاهش یا افزایش اشتها یک نشانه مهم از سلامت روان کودکان و نوجوانان است. برای برخی از کودکان، پرخوری ممکن است راهی برای مقابله با استرس یا اضطراب باشد، در حالی که از دست دادن اشتها میتواند نشانه افسردگی باشد. اگر تغییرات اشتها بیشتر از چند هفته ادامه پیدا کند، نیاز به پادرمیانی والدین است. والدین برای کمک به فرزندانشان باید وعدههای غذایی منظمی برای آنها آماده کنند، اما فرزندانشان را برای غذا خوردن تحت فشار قرار ندهند. اگر فرزندان دچار پرخوری و اضافه وزن هستند، آماده کردن غذاهای سالم و مراجعه به یک متخصص تغذیه راهکردهای مناسبی هستند.
تغییر الگو خواب
والدین باید نسبت به هر گونه تغییر در الگوهای خواب فرزندان خود هوشیار باشند؛ خواه زیاد خوابیدن باشد یا اصلاً نخوابیدن. تامپسون توضیح داد: «اگر به اندازه کافی نخوابیم، سلامت جسمی و روانی ما آسیب میبیند.» تغییرات در الگو خواب برای بسیاری از مردم، با خستگی، افسردگی وتحریک پذیری همراه است و توانایی آنها برای انجام کارهای روزانه را تحت تأثیر قرار میدهد.
اضطراب غیر قابل توضیح
اضطراب بدون دلیل و غیر عادی فرزندان نیز میتواند نشانهای از اختلالات سلامت روان باشد. نگرانی مداوم، بی قراری یا علائم فیزیکی مانند معده درد یا سردرد میتواند نشانههایی از اضطراب باشد. والدین برای کمک به کاهش اضطراب فرزندان خود لازم است بدون قضاوت کردن به احساسات آنها گوش بدهند، آنها را تشویق کنید تا در مورد آنچه باعث نگرانیشان میشود صحبت کنند و به آنها کمک کنید تا با فعالیتهایی مانند تمرینات تنفس عمیق یا مدیتیشن کردن، اضطراب خود را مدیریت کنند. اگر اضطراب به وضوح بر زندگی روزمره آنها تأثیر میگذارد بهتر است از یک متخصص بهداشت روان کمک گرفت.
بیعلاقگی و بیانگیزگی
تامپسون میگوید: «کودکان و نوجوانانی که از مشکلات سلامت روان رنج میبرند دیگر از فعالیتهای مورد علاقه خود لذت نخواهند برد و از انجام آ «ها اجتناب خواهند کرد.» در این زمینه نیز اصرار و اجبار کمکی نمیکند و بهتر است والدین با صحبت کردن و کمک گرفتن از یک مشاور فرزندان خود را به سوی انجام این فعالیتها سوق دهند و از عذاب وجدان دادن به آنها خودداری کنند.