آموزش تهیه شور بچه بلال؛ تجربه‌ای تازه و دلپذیر برای سفره‌های شما

شور بچه بلال محبوبیت زیادی در سفره‌های ایرانی دارد. از این شور بچه بلال در تهیه انواع سالاد، ساندویچ یا پیتزا می‌توان استفاده کرد. شور بچه بلال یک روش ساده اما فوق‌العاده خوشمزه برای نگهداری از بلال‌های کوچک برای ذخیره‌سازی در طول سال است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه شور بچه بلال را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه شور بچه بلال

مواد لازم جهت تهیه شور بچه بلال به شرح زیر است:

بچه بلال تازه۵۰۰ گرمآب۴ لیوانسرکه سفید۱ لیواننمک۲ قاشق غذاخوریسیر۴ حبهبرگ بو۲ عدددانه فلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوریتخم گشنیز۱ قاشق چای‌خوریفلفل قرمز به مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه شور بچه بلال

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۰-۳۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ۱-۲ هفته است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۵۰۰-۶۰۰ گرم شور بچه بلال به شما می‌دهد که به راحتی با جمع و تفریق ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش یا کاهش دهید و در حجم های کمتر یا بیشتری این شور را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این شور در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی بلال ها

ابتدا بچه بلال‌ها را پوست بگیرید و به خوبی بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شوند.

برای این کار باید بچه بلال‌ها را زیر آب جاری بشویید.

پس از شستن درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌شان کمی گرفته شود.

بهترین نتیجه زمانی حاصل می‌شود که از بچه بلال‌های تازه و ترد استفاده کنید. بلال‌هایی که کمی نرم یا آسیب‌دیده باشند، کیفیت نهایی شور را کاهش می‌دهند.

مرحله دوم: جوشاندن بچه بلال

قابلمه مناسبی را آب کنید و بچه بلال‌ها را در قابلمه‌ بریزید.

قابلمه حاوی بلال‌ها را روی حرارت گذارید و بلال‌ها را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.

پس از گذشت زمان اعلام شده حرارت را خاموش کنید و بلال‌ها را درون آبکش بریزید تا کمی خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه زیتون شور در ۶ مرحله

مرحله سوم: آماده‌سازی محلول شور

در یک قابلمه دیگر، آب، سرکه، نمک، سیر، برگ بو، دانه‌های فلفل سیاه و تخم گشنیز را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. این محلول پایه شور خواهد بود.

۵-۱۰ دقیقه ای زمان دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.

اگر شور و ترشی شدید را نمی‌پسندید، می‌توانید میزان نمک و سرکه را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.

بسته به ذائقه، می‌توانید ادویه‌های مختلف مثل زیره، تخم خردل یا حتی برگ‌های تازه نعنا به شور خود اضافه کنید تا طعمی خاص‌تر داشته باشید.

مرحله چهارم: چیدن بچه بلال‌ها در شیشه‌ها

بلال‌های نیمه‌پخته را داخل شیشه‌ها بچینید. سعی کنید آن‌ها را مرتب و به طور عمودی در شیشه قرار دهید.

قبل از پر کردن شیشه‌ها، حتماً آن‌ها را به خوبی استریل کنید. این کار باعث افزایش ماندگاری شور می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور با سرکه سیب

مرحله پنجم: اضافه کردن محلول شور

بعد از جوشیدن محلول، آن را روی بچه بلال‌ها بریزید به طوری که کاملاً سطح آن‌ها را بپوشاند.

پس از پر کردن شیشه‌ها با محلول، درب آن‌ها را محکم ببندید و مطمئن شوید که هوا به داخل شیشه نفوذ نمی‌کند.

شیشه‌ها را در دمای محیط یا یخچال برای حداقل ۲ هفته نگه دارید تا شور بچه بلال آماده مصرف شود.

اگرچه شور بعد از ۲ هفته آماده مصرف است، اما اگر بیشتر در شیشه بماند، طعم بهتری خواهد داشت.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این شور را تهیه کنید. شور بچه بلال یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌هاست که می‌تواند هر غذایی را خوش‌طعم‌تر کند.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید