رازهای نگهداری زیتون پرورده: تازگی همیشگی، مثل روز اول!

زیتون پرورده یک چاشنی بسیار خوشمزه است که از ترکیب زیتون، گردو و رب انار تشکیل شده است. این نوع زیتون به دلیل داشتن ترکیبی از مواد،نیازمند نگهداری مناسب و اصولی است تا برای مدت زمان طولانی سالم بماند و قابل مصرف باشد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا رازهای نگهداری زیتون پرورده برای مدت طولانی را معرفی کنیم.

ترفندهای نگهداری زیتون پرورده برای مدت طولانی

برای جلوگیری از تر شدن و کپک زدن زیتون پرورده راهکارهایی وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

۱- نگهداری در دمای پایین

یکی از مهم‌ترین راهکارهای سالم نگه داشتن زیتون پرورده برای مدت زمان طولانی، نگهداری آن در یخچال است. هر چه دمای نگهداری پایین‌تر باشد، طول عمر زیتون بیشتر است زیرااز رشد باکتری و کپک‌‌ها جلوگیری می‌کند. مناسب‌ترین دما برای نگهداری زیتون پرورده دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد است.

بیشتر بخوانید: دلایل کپک زدن زیتون چیست؟

۲- نگهداری در روغن زیتون

نگهداری زیتون پرورده در روغن زیتون باعث می‌شود تا از ترش شدن و کپک زدن آن جلوگیری شود. برای این کار باید ظرفی که زیتون پرورده را در آن نگهداری می‌کنید را تا جایی که کل سطح رویی زیتون‌ها را بپوشاند، از روغن زیتون پر کنید. با این کار از ورود هوا به داخل ظرف جلوگیری می‌کنید و زیتون‌ها برای مدت طولانی‌تری سالم می‌مانند.

۳- اضافه کردن سیر و سبزیجات

سیر و سبزیجات خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند، بنابراین می‌توانید با اضافه کردن چند حبه سیر و مقداری سبزیجات معطر، علاوه بر طولانی کردن عمر زیتون پرورده، آن را خوش عطر و خوش طعم کنید.

۴- اضافه کردن سرکه

سرکه یک نگهدارنده طبیعی محسوب می‌شود و اضافه کردن آن به زیتون پرورده باعث جلوگیری از کپک زدن می‌شود. برای این کار چند قطره سرکه را به ظرف حاوی زیتون پرورده اضافه کنید تا یک محیط اسیدی به وجود بیاید تا در نهایت رشد باکتری‌ها را متوقف کند. دقت داشته باشید که با انجام این ترفند طعم زیتون پرورده کمی ترش می‌شود.

۵- فریز کردن زیتون پرورده

اگر مقدار زیادی زیتون پرورده تهیه کردید، بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت آن، فریز کردن است. برای این کار زیتون‌ها را در ظرف‌های کوچک تقسیم بندی کنید و داخل فریزر قرار دهید و تا چندین ماه آن را نگهداری کنید. دقت داشته باشید وقتی زیتون را از فریزر خارج کردید و یخ‌زدایی شد، بافت و طعم آن ممکن است کمی تغییر کند.

۶- اضافه کردن نمک

یکی دیگر از مواد نگهدارنده طبیعی، نمک است. اگر به زیتون پرورده نمک اضافه کنید شرایط برای رشد باکتری‌ها نامناسب می‌شود و ماندگاری زیتون پرورده بالا می‌رود. دقت داشته باشید که اضافه کردن مقدار زیاد نمک طعم زیتون را تغییر می‌دهد، بنابراین در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.

۷- نگهداری در ظرف مناسب

یکی دیگر از راه‌های نگه داشتن طولانی زیتون پرورده، انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری است. بهترین ظرف برای این کار، ظروف شیشه‌ای است زیرا تحت هیچ شرایطی دچار فعل و انفعالات شیمیایی نمی‌شوند. اگر از ظرف‌های پلاستیکی استفاده می‌کنید از کیفیت استاندارد آن اطمینان حاصل کنید تا مواد مضر نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی ذرت و زیتون

۸- جدا کردن زیتون‌های خراب

اگر زیتون پرورده را برای مدت طولانی به حال خود بگذارید ممکن است زودتر خراب شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است هر هفته تمام زیتون‌ها را بررسی کنید تا اگر کپک یا خرابی در قسمتی از آنها مشاهده کردید، آن را جدا کنید تا به بقیه زیتون‌ها سرایت نکند.

۹- استفاده از ظروف خشک و تمیز

آلودگی و رطوبت یکی از عوامل مهم در خرابی مواد غذایی است. حتما قبل از اینکه زیتون‌ها را به ظرف منتقل کنید، ظرف شیشه‌ای را به خوبی بشویید و خشک کنید تا آلودگی‌های میکروبی از بین بروند.

۱۰- نگهداری در سایه

دمای بالا و تابش مستقیم نور خورشید یکی از دلایل خراب شدن زیتون پرورده است. بنابراین حتما زیتون‌ها را در محیطی خشک و سایه و در دمای پایین نگهداری کنید تا برای مدت زمان طولانی‌تری قابل مصرف باشند.

 

در این مقاله از مجله اکالا، ۱۰ ترفند برای نگهداری زیتون پرورده برای مدت زمان طولانی آموزش دادیم. شما می‌توانید با رعایت کردن تمام نکات گفته شده، عمر این چاشنی خوشمزه را بیشتر کنید.

 

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

مطالب مفید