«تهران در خاموشی: تغییری بی‌صدا در روز پایتخت»

مدت‌هاست که 14 مهرماه را روز تهران نام‌گذاری کرده‌اند. هرچند که در تقویم این روز ثبت نشده اما شورای چهارم شهر تهران در12 مرداد سال 95 تصویب کردند که 14 مهرماه به نام «روز تهران» نام‌گذاری شود .

به گزارش تجارت نیوز،

درجریان بررسی این طرح  احمد مسجدجامعی درخصوص تعیین این روز به عنوان روز تهران توضیح داد که زمان آغاز پایتختی تهران مصادف با آغاز سال نو است که به دلیل اهمیت ایام نوروز نباید این ایام تحت الشعاع مناسبت دیگری قرار بگیرند لذا آغاز به کار دارالفنون برای روز تهران پیشنهاد شد که به دلیل مصادف بودن این روز با قتل امیرکبیر این روز نیز پذیرفته نشد.

به گفته او برای تعیین روز پایتخت مصادف بودن تهیه اولین نقشه تهران که توسط نجم الملک تهیه شده بود توسط کمیسیون پیشنهاد شد. تهیه این نقشه از اهمیت‌های بسیاری برخوردار است چرا که اولین آمارگیری و تعیین قبله در نقشه از مقدمات تهیه نخستین نقشه تهران بود لذا از اهمیت بسیاری برخوردار است.

 اعضای شورای ششم شهر تهران هم در مهر سال گذشته طرحی را مصوب کردند که براساس آن «روز تهران» به عنوان «روز پایتخت ایران اسلامی» پس از موافقت شورای فرهنگ عمومی کشور در تقویم ملی کشور قرار می‌گیرد.

اما ۲۹ خرداد ماه امسال شورای فرهنگ عمومی استان تهران این روز را به ۱۲ بهمن تغییر داد.  رئیس شورای فرهنگ عمومی از انتخاب ۱۲ بهمن به عنوان روز «تهران» خبر داد و گفت: تأثیر ۱۲بهمن بر پیروزی انقلاب اسلامی و بر کسی پوشیده نیست و این روز در ایران و جهان شناخته شده و مهم است.

علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران هم در گفت و گو با اکوایران این انتخاب را بدسلیقگی دانست و گفت : ۱۲ بهمن روز همه ایران است و باآغاز دهه فجر همه چیز تحت اتفاقات این دهه قرار می‌گیرد و تهران در آن دیده نمی‌شود .

منبع :

اکوایران

به اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

مطالب مفید