آیا قلبی مهربان داریم یا به دنبال تایید دیگرانیم؟ تفاوت این دو را کشف کنید!
اشتباه گرفتن اعمال محبتآمیز و سخاوتمندانه با رفتارهایی که میخواهیم خوشایند دیگران باشد، آسان است. مهربانی نشان دهنده ارزش خود است، در حالی که رفتارِ خوشایند مردم نشان دهنده ارزش پایین قائل شدن برای خود است. برای اصلاح رفتارهای خوشایند مردم، لازم است بر ایجاد یا تقویت احساس ارزشمندی خود تمرکز کنید. اما چطور میتوانیم بین مهربانی یا مهرطلبی تمایز قائل شویم؟ در این مقاله از مجله اُکالا، به این این تفاوت میپردازیم.
مهرطلبی چیست؟
مهرطلبی اصطلاحی است که به یک ویژگی اطلاق میشود: تلاش زیاد برای خشنود کردن همگان از خود. به عبارت دیگر، یک فرد مهرطلب، به جای مهربانی، رفتارهای “خوشایند مردم” را انجام میدهد. تفاوتهای مهمی بین اعمال محبت آمیز و اعمال خوشایند مردم وجود دارد.
با این حال، تشخیص آنها میتواند دشوار باشد زیرا ممکن است اغلب شبیه یکدیگر به نظر برسند و احساس شوند. این دو نکته را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند بفهمید که آیا درگیر اعمال محبت آمیز واقعی هستید یا رفتارهای خوشایند مردم.
چگونه بفهمیم مهرطلب هستیم؟
فرد مهرطلب، نیازهای دیگران را به نیازهای خود اولویت میدهد، در حالی که مهربانی مستلزم توجه یکسان به نیازهای دیگران و نیازهای خود است.
در هواپیما، دستورالعملهای ایمنی به شما دستور میدهد که قبل از کمک به دیگران، ماسک اکسیژن خود را بپوشید.
دلیل آن این است که اگر ابتدا به فرد دیگری کمک کنید، احتمال زیادی وجود دارد که شما و شخصی که به او کمک میکنید، هر دو هوشیاری خود را از دست بدهید. اگر ابتدا ماسک خود را قرار دهید، میتوانید شخص دیگری را که برای مدت کوتاهی بدون اکسیژن است، احیا کنید. مهربانی زمانی است که ابتدا ماسک خود را روی صورتتان میگذارید تا سپس به دیگران کمک کنید.
مهربانی واقعی مستلزم متعادل کردن نیازهای خود با نیازهای دیگران است. نه اینکه نیازهای خود را فدای نیازهای دیگران کنید. زمانی که نیازهای خود را برآورده نمیکنید، ابراز محبت واقعی دشوار است، زیرا این اجتناب میتواند باعث خشم، رنجش و کم ارزشی برای خود شود.
در واقع، زمانی که نیازهای خود را برآورده میکنید، احساس بهتری برای ابراز محبت دارید. این بدان معنی است، که اگر نیازهای شما برآورده نشود، بعید است که بتوانید واقعاً نیازهای دیگران را برآورده کنید.
بیشتر بخوانید: نکات کلیدی برای جذب انرژی مثبت و رسیدن به آرامش
ویژگیهای یک فرد مهرطلب
در اینجا فهرستی خلاصه از ویژگیهای فرد مهرطلب را برای شما آماده کردهایم تا بفهمید آیا واقعاً مهربان هستید یا فقط از چیزی ناراحتکننده اجتناب میکنید. چند نمونه از رفتارهای خوشایند مردم که از ویژگیهای مهرطلبی است در زیر آورده شده است. آیا هیچ کدام از آنها شبیه شما هستند؟
اگر به طور معمول عذرخواهی کنید، بدون اینکه حتی به آن فکر کنید، زیرا نمیخواهید مردم از شما ناراحت شوند، مهرطلب هستید.ناتوانی از نه گفتن، وقتی مردم از شما میخواهند کارهایی را انجام دهید که نمیخواهید انجام دهید، زیرا نمیخواهید کسی از جمله خودتان ناراحت باشد.بخشیدن مکرر افرادی که از به نیازهای شما توجه نمیکنند و در واقع به شما آسیب میزنند.وقتی ناراحت هستید احساسات، نیازها یا باورهای واقعی خود را بیان نکنید.هنگامی که شخص دیگری نامهربان یا بیاحترامی میکند، از خود دفاع نکنید یا آنچه به نظرتان درست است را بیان نکنید.بله گفتن به مردم زمانی که بیش از حد خسته شدهاید و ظرفیت بیشتری ندارید، زیرا نمیخواهید دیگران را ناامید کنید.مثل یک سیستم پشتیبانی برای دیگران به جز خودتان باشید.
عناصر متفاوت در مهرطلبی
بسیار خوب، بنابراین تمایز گذاشتن بین مهربانی از روی مهرطلبی و مهربانی واقعی از روی خیرخواهی میتواند چالش برانگیز باشد، اما در اینجا چند تمایز کلیدی وجود دارد:
انگیزه
رفتارهای خوشایند مردم از روی مهرطلبی، ناشی از ترس است، در حالی که مهربانی با سخاوت و تدبیر است. وقتی در حالت مهرطلبی هستیم، تماماً به دنبال تأیید و اجتناب از طرد شدن میباشیم.
ما میخواهیم همه را خوشحال کنیم، حتی اگر این به معنای نادیده گرفتن نیازهای خودمان باشد. با این حال، مهربانی واقعی ناشی از مراقبت واقعی و عمیق برای رفاه دیگران بدون انتظار چیزی است. پس انگیزه ما از مهربانی در مهرطلبی متفاوت است.
مرزها
در حالت مهرطلبی، ما برای نه گفتن به دیگران و تعیین مرزهایی که از حال خوب خودمان محافظت میکند، مشکل داریم. متوجه میشویم که هر کاری که لازم است انجام میدهیم تا دیگران را راضی نگه داریم، حتی اگر این به معنای قربانی کردن خوشبختی خودمان باشد.
اما مهربانی واقعی در مرزهای سالم خودمان معنا پذیر است. ما به دیگران اهمیت میدهیم، اما همچنین مراقب خودمان هستیم و به محدودیتهای خودمان احترام میگذاریم. ما راههایی پیدا میکنیم که دلسوزانه و سخاوتمندانه رفتار کنیم، بدون اینکه رفاه و حال خوب خودمان را به خطر بیندازیم.
بیشتر بخوانید: کسانی که دوستتان دارند را با این ۸ نشانه شناسایی کنید
اصالت و واقعی بودن
در حالت مهرطلب، ما اغلب در جبهه دیگران قرار میگیریم و وانمود میکنیم که با همه موافقیم. ما میترسیم که بیان نظر ما ممکن است کسی را ناراحت کند. از سوی دیگر، مهربانی واقعی در شجاعت ما برای واقعی بودن ریشه دارد. ما میتوانیم مهربان باشیم و همچنان افکار و احساسات واقعی خود را بیان کنیم و در عین حال به احساسات و نیازهای دیگران توجه کنیم.
خودمراقبتی
در حالت مهرطلبی، تمایل داریم خودمان را فراموش کنیم، زیرا بسیار مشغول تلاش برای خوشحال کردن دیگران و اجتناب از درگیری یا ناراحتی هستیم. ما زمان کافی برای شارژ کردن و مراقبت از حال خودمان نمیگذاریم.
اما فرد مهربان واقعی تشخیص میدهد که مراقبت از خود اساساً مهم است: قبل از اینکه بتوانیم مهربانی واقعی را به دیگران نشان دهیم، ابتدا باید از خودم مراقبت کنیم.
بهزیستی عاطفی
اگر مهرطلب باشیم، مدام دچار احساس استرس و اضطراب میکنیم زیرا به تأیید یا رضایت دیگران وابسته هستیم. این میتواند یک چرخه سخت برای شکستن باشد.
با این حال، یک فرد با مهربانی واقعی احساس رضایت، امنیت و شادی میکند. این احساس وابسته به این نیست که دیگران چه فکر میکنند؛ این در مورد ارتباط و شفقت واقعی ما در درون خودمان است.
بیشتر بخوانید: چگونه یک فرد مثبت اندیش باشیم؟
صحبت کردن
در حالت مهرطلب، ما به جای داشتن قاطعیت در حرفهایمان، با قاطعیت مبارزه میکنیم. میتوانیم از بیان نیازها یا مرزهایمان بترسیم، زیرا ممکن است کسی را ناراحت کند.
مهربانی واقعی مستلزم قاطع بودن و صحبت کردن با عشق و وضوح است. ما میتوانیم افکار، احساسات و مرزهای خود را با احترام بیان کنیم، در حالی که به احساسات و نیازهای دیگران اهمیت میدهیم.
به یاد داشته باشید که گاهی اوقات همه ما به حالت مهرطلب میافتیم. کلید رشد در اینجا این است که تلاش کنید تا بیشتر از نیات، انگیزهها و تأثیر اعمال خود آگاه شوید. برای مهربانی واقعی تلاش کنید، جایی که به دیگران اهمیت میدهید بدون اینکه حال خوب خود را قربانی کنید.
همانطور که در این مقاله از مجله سبک زندگی اُکالا هم گفتیم، همه چیز در مورد یافتن تعادل مهم بین خود و دیگری است که بر اساس مهربانی واقعی، ریشه در همدلی و نگرانی واقعی برای دیگران دارد و میتواند روابط سالمتر و خوشحالی فرد را افزایش دهد.
منبع: www.amandaanngregory.com