برنده نوبل ادبیات باعث هجوم مردم به کتابفروشیهای کره جنوبی شد!
۹ مورد از ۱۰ کتاب پرفروش بزرگترین کتابفروشی زنجیره ای کره، آثاری از هان کانگ، جدیدترین برنده نوبل ادبیات است.
به گزارش ایسنا، با اعلام هان کانگ به عنوان نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۴، کتابدوستان کرهای برای خرید این آثار این نویسنده به کتابفروشیهای کره جنوبی و فروشگاههای آنلاین سرازیر شدند.
مرکز کتاب کیوبو به عنوان بزرگترین فروشگاه زنجیرهای کتاب در کره جنوبی اعلام کرد که فروش کتابهای هان کانگ از روز جمعه با استقبال بیسابقهای همراه شده و همه عناوین تقریبا به فروش رفته است.
سیاستمداران، نویسندگان و خوانندگان کره جنوبی پیروزی بزرگ این نویسنده را جشن گرفتند و یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی در یک پست فیس بوک به هان کانگ تبریک گفت و در پارلمان کره جنوبی نیز با توقف روند اداری، کسب نخستین جایزه نوبل ادبیات برای کره جنوبی را مورد تمجید قرار داد.
هان کانگ پس از کسب مهمترین جایزه دنیای ادبیات گفت: «وقتی برای اولین بار از کسب جایزه با خبر شدم، خیلی شگفت زده شدم. وقتی تماس تلفنی به پایان رسید، به آرامی احساس واقعیت را به دست آوردم و شروع به احساس آن کردم. از اینکه من را به عنوان برنده انتخاب کردید بسیار متشکرم. امواج عظیم تبریکهای گرمی که در طول روز به من داده شد نیز تعجب آور بود. از ته قلبم از شما متشکرم».
مین جین لی نویسنده کره ای – آمریکایی نیز در واکشن به اعطای نوبل ادبیات ۲۰۲۴ گفت: «هان کانگ رماننویس درخشانی است که شرایط مدرن ما را با شجاعت، تخیل و هوش منعکس میکند. او بیش از همه شایسته این شناخت جهانی است».
هان اولین چهره اهل کره جنوبی بود که به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات شناخته شد. سونگ ایل کیم، نویسنده کرهای گفت: اگر یک رماننویس کرهای باید جایزه نوبل ادبیات را دریافت میکرد، آن نویسنده هان کانگ بود».
۹ مورد از ۱۰ اثر پرفروش لیست شده در سایت مرکز کتاب کیوبو به عنوان بزرگترین فروشگاه زنجیرهای کتاب در کره جنوبی از آثار هان کانگ هستند. پرفروشترین کتاب او رمان «گیاهخوار» است که در سال ۲۰۰۷ نوشته شد و در سال ۲۰۱۵ توسط دبورا اسمیت به انگلیسی ترجمه شد و متعاقباً برنده جایزه بین المللی بوکر شد.
برنده نوبل ادبیات، کتابفروشیهای کره جنوبی را به هم ریخت
هجوم کتابدوستان کرهای برای خرید آثار برنده نوبل ادبیات
آثار هان اغلب به آسیبهای تاریخی می پردازد. رمان سال ۲۰۱۴ او با نام «اعمال انسانی» درباره قیام می ۱۹۸۰ گوانگجو است، در حالی که رمان سال ۲۰۲۱ او با نام «از هم جدا نخواهیم شد» که قرار است در فوریه سال آینده به زبان انگلیسی منتشر شود نیز به قیام ججو در سالهای ۱۹۴۸-۱۹۴۹ میپردازد.
جئون هیجین دیگر نویسنده کره جنوبی درباره اعطای این جایزه گفت: «به محض شنیدن خبر برنده شدن جایزه نوبل هان کانگ، به فداکاری او برای نوشتن رمانهایی فکر کردم که به گروههای به حاشیه رانده شده و تبعیض شده میپردازد. هان کانگ مانند کیم دائه جونگ اهل منطقه هونام است. کیم بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ رئیس جمهور کره جنوبی بود و در سال ۲۰۰۰ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد».
او افزود: «منطقه هونام و گوانگجو هر دو از تبعیض و تعصب رنج بردهاند، جنایات دیکتاتوری را تحمل کردهاند و نقش تاریخی مهمی در حفظ دموکراسی در کره در دوران سخت ایفا کرده اند. من معتقدم که هان کانگ مانند کیم دائه جونگ، درد و تبعیض تاریخ مدرن کره را با کار خود نشان میدهد و در عین حال شجاعت همه ما برای حرکت به سوی آیندهای بهتر را نشان میدهد».
به گزارش رویترز، پدر هان کانگ گفت که برنده جدید جایزه نوبل ادبیات ممکن است تصمیم بگیرد از کانون توجهات دور شود و با توجه به جنگهای شدید روسیه و اوکراین و سرزرمینهای فلسطین و مردمی که هر روز جان خود را از دست میدهند، چگونه میتوان جشن و کنفرانس مطبوعاتی شاد برگزار کرد!
پدر نویسنده برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۴ گفت که هان کانگ خبر برنده شدنش را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از اینکه بقیه دنیا بفهمند دریافت کرد. او آنقدر از این موضوع شگفت زده شد که در یک لحظه فکر کرد ممکن است کلاهبرداری باشد.
«هان کانگ»؛ هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات
«هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی نام خود را به عنوان هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات ثبت کرد.
آکادمی سوئدی نوبل در روز پنجشنبه «هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی را برای «نثر شاعرانهاش که آسیبهای تاریخی را شامل میشود و شکنندگی زندگی انسان را آشکار میکند» به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۴ معرفی کرد و به این ترتیب این نویسنده ۵۳ ساله علاوه بر اینکه در کشورش به نخستین نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات تبدیل شد، عنوان هجدهمین زن برنده این جایزه را نیز کسب کرد.
«هان» بیشتر برای رمان «گیاهخوار» که در سال ۲۰۰۷ در کره جنوبی منتشر شد و در سال ۲۰۱۶ جایزه بوکر بینالملل را برای او به ارمغان آورد شناخته میشود.
با این حال بر اساس گزارش «نیویورک تایمز»، انتخاب «هان کانگ» به عنوان برنده نوبل ادبیات غافلگیرکننده بود؛ چراکه پیش از اعلام برنده امسال بر اساس پیشبینیهای مردم «کان ژو»، نویسنده آوانگارد چینی از شانس بالایی برای دریافت این جایزه برخوردار بود.
پیش از «هان کانگ»، «آنی ارنو» نویسنده نامدار فرانسوی، زنی بود که در سال ۲۰۲۲ میلادی به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شده بود
«آلیس مونرو» در سال ۲۰۱۳، «سوتلانا الکسییویچ» در سال ۲۰۱۵ و «اولگا توکارچوک» در سال ۲۰۱۸ و «لوییز گلوک» شاعر آمریکایی که در سال ۲۰۲۳ درگذشت در سال ۲۰۲۰ به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شدند.
دیگر چهرههای ادبی زن برنده نوبل ادبیات از سال ۲۰۰۰ به بعد «الفریده یلینک» (۲۰۰۴)، «دوریس لسینگ» (۲۰۰۷) و «هرتا مولر» در سال ۲۰۰۹ هستند.
با نگاهی به فهرست برندگان جایزه نوبل ادبیات متوجه میشویم در سالهای اخیر توجه این جایزه به زنان نویسنده بیشتر شده؛ به طوری که در سالهای قبلتر فاصله انتخاب زنان در این جایزه طولانیتر بود. دیگر نویسندگان زن برنده نوبل ادبیات که از سال ۱۹۰۱ اهدا میشود و تا کنون بیشتر برگزیدگانش مردان بودهاند به این شرحاند: «ویسواوا شیمبورسکا» (۱۹۹۶)، «تونی موریسون» (۱۹۹۳)، «نادین گوردیمر» ۱۹۹۱)، «نلی زاکس» (۱۹۶۶) ، «گابریلا میسترال» (۱۹۴۵)، «پرل باک» (۱۹۳۸)، «زیگرید اوندست» (۱۹۲۸)، «گراتزیا دلدا» (۱۹۲۶) و «سلما لاگرلوف» (۱۹۰۹).
سلما لاگرلوف سوئدی نخستین زنی بود که در سال ۱۹۰۹ یعنی هشت سال پس از اعطای اولین نوبل ادبیات موفق شد این افتخار را برای جامعه زنان کسب کند. نویسندگان زن برای دریافت دومین جایزه نوبل ادبیات ۱۷ سال انتظار کشیدند. «گراتزیا دلدا» نویسنده ایتالیایی بود که در سال ۱۹۲۶ نوبل ادبیات را از آن خود کرد. «زیگرید اوندست» از نروژ سومین زن برنده نوبل سه سال بعد این جایزه را گرفت و «پرل باک» نویسنده آمریکایی بود که ۱۰ سال بعد از آن در سال ۱۹۳۹ برای شرح روشن زندگی در چین برنده نوبل ادبیات شد.
پنجمین جایزه نوبل ادبیات برای زنان در سال ۱۹۴۵ به شاعری شیلیایی به نام «گابریلا میسترال» رسید. در سال ۱۹۶۶ «نلی زاکس» شاعر و نمایشنامهنویس سوئدی برگزیده نوبل شد و در سال ۱۹۹۱ نام «نادین گوردیمر» به عنوان هفتمین برنده زن نوبل ادبیات اعلام شد. پس از او «تونی موریسون» به عنوان اولین زن آفریقایی آمریکایی در سال ۱۹۹۳ جایزه نوبل را به دست آورد. به فاصله سه سال از خالق رمان «معشوق»، شاعری مطرح از کشور لهستان به نام «ویسواوا شیمبورسکا» که در فوریه ۲۰۱۲ از دنیا رفت، جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد.
نویسنده زن بعدی که موفق به دریافت مهمترین جایزه ادبی جهان شد، «الفریده یلینک» بود. سه سال پس از او «دوریس لسینگ»، نویسنده انگلیسی جایزه نوبل ۲۰۰۷ را به خانه برد. «هرتا مولر» آلمانی عنوان برنده سال ۲۰۰۹ این جایزه عرصه ادبیات را یدک میکشد. «آلیس مونرو» نویسنده ۸۹ساله کانادایی نیز در سال ۲۰۱۳ موفق به کسب این جایزه شد.
سال گذشته «یون فوسه» نمایشنامهنویس و رماننویس نروژی را برای «نمایشنامهها و نثرهای بدیع او که صدای ناگفتنیهاست» به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۳ معرفی کرد.