روش تهیه حریره سیر؛ نگهداری هوشمندانه و خوشمزه سیرهای تازه!

تهیه حریره سیر در خانه بسیار آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. با چند ماده ساده و در مدت زمان کوتاهی، می‌توانید این معجون پرخاصیت را تهیه کرده و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. حریره سیر، علاوه بر مصرف خالص، می‌تواند به عنوان پایه بسیاری از سس‌ها و غذاهای دیگر نیز استفاده شود. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این چاشنی بی‌نظیر را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه حریره سیر

برای تهیه حریره سیر به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

 سیر به مقدار لازم روغن مایع به مقدار لازم نمک به مقدار لازم

مراحل تهیه حریره سیر

برای تهیه حریره سیر کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: شستن سیرها

از سیر خشک استفاده کنید. سیر تازه مناسب درست کردن حریره سیر نیست. سیرها، را پوست بگیرید و به خوبی بشویید.

اجازه دهید که آب اضافی سیر خارج شود و بعد حبه‌های سیر را روی دستمال قرار دهید تا آبشان کاملا خشک شود و هیچ قطره آبی وجود نداشته باشد.

وجود آب روی سیرها باعث شل شدن حریره سیر می‌شود و همینطور باعث می‌شود که حریره سیر بعدا کپک بزند.

مرحله دوم: پوره کردن سیر

سیرهای خشک‌ شده را داخل بلندر یا غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید.

می‌توانید سیرها را کمی درشت‌تر و به حالت سیر خرد شده نگه دارید و یا اینکه کاملا پوره‌شان کنید.

مرحله سوم: اضافه کردن نمک و روغن

حال بسته به اندازه سیری که استفاده کردید، به آن نمک اضافه کنید؛ طوری که شور نشود و حالت چاشنی بودن به حریره سیر بدهد.

هر بار از حریره سیر حداکثر به اندازه یک قاشق داخل غذاها استفاده می‌شود و وجود این نمک جای نگرانی ندارد.

سپس شروع به اضافه کردن روغن کنید. سعی کنید از روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنید. روغن را کم کم اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حریره سیر و زنجبیل خانگی

مرحله چهارم: تنظیم غلظت حریره سیر

مقدار روغنی که استفاده می‌شود مشخص نیست. فقط باید به اندازه‌ای باشد که باعث روان‌تر شدن و حرکت مواد در دستگاه و ایجاد حالت حریری در سیر شود. اما نباید یک جا و به مقدار زیاد روغن اضافه کنید.

پس روغن را کم کم اضافه کنید و هر بار دستگاه را روشن کنید تا در نهایت به حالت و بافت دلخواه برسید. غلظت حریره باید مثل پوره باشد. نه خیلی شل و نه خیلی غلیظ. 

به همین راحتی حریره سیر شما آماده‌ است.

نکات طلایی در تهیه حریره سیر

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه حریره سیر اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

روغن و نمک در حریره سیر باعث ماندگاری طولانی‌مدتِ حریره سیر می‌شود و آن را به یک چاشنی عالی تبدیل می‌کند.می‌توانید مقداری فلفل هم به حریره سیر اضافه کنید تا کمی تند و تیز شود؛ اما این کار کاملا اختیاری است.حریره سیر را داخل ظرف شیشه‌ای با یک در محکم بریزید و وقتی ظرف پر شد روی حریره سیر دو قاشق روغن بریزید تا روی سطح آن را بپوشاند. بعد در ظرف را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.ظرفی که حریره سیر را داخلش می‌ریزید باید خشک و تمیز باشد. وجود رطوبت در ظرف باعث کپک زدن حریره سیر می‌شود.حریره سیر تا یک سال ماندگاری دارد و تغییر رنگ جزئی آن بعد از سه ماه طبیعی است.اگر حریره سیر را به مقدار زیاد تهیه می‌کنید، آن را داخل یک ظرف بزرگ نگهداری نکنید. داخل ظرف‌های کوچیک بریزید و یکی یکی استفاده کنید. چون هر بار باز و بسته کردن در ظرف و خارج کردن از یخچال باعث تسریع در تغییر رنگ حریره سیر می‌شود.اگر دستگاه ندارید می‌توانید سیر را با رنده ریز خرد کنید.بهتر است حریره سیر را زمانی که سیر در بازار فراوان است و قیمت مناسبی دارد درست کنید تا به مدت یک سال سیر در اختیارتان باشد.سعی کنید از روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنید؛ اگر در دسترس‌تان نبود می‌توانید از روغن‌های دیگر هم استفاده کنید. ولی از روغنی استفاده کنید که تحمل دمای بالا را داشته باشد.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه حریره سیر را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این چاشنی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار غذاهایتان نهایت لذت را ببرید.

مطالب مفید