کشف شگفت‌انگیز محققان: سالم‌ترین میوه جهان معرفی شد!

خوردن هر نوع میوه در طول روز به بهبود سلامتی کمک می‌کند و تمام میوه‌ها فواید خاص خود را دارند، اما سالم‌ترین میوه دنیا کدام است؟

 مصرف یک رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های جدی از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و دیابت نوع ۲ مفید است. با این حال شاید به دنبال سالم‌ترین میوه دنیا با بهترین خواص باشید. در حالی که تمام میوه‌ها برای سلامتی مفید هستند یکی از آنها به عنوان بهترین شناخته می‌شود. با این حال چرا این میوه به عنوان بهترین و سالم‌ترین میوه شناخته شده است؟

طبق گفته متخصصان تغذیه سالم‌ترین میوه دنیا گوجه فرنگی است! شاید تعجب کنید، اما گوجه فرنگی یک میوه محسوب می‌شود. (و بله، گوجه فرنگی یک میوه محسوب می‌شود!). متخصصان از بررسی تراکم مواد مغذی ۴۱ میوه و سبزی مختلف به این نتیجه رسیدند که گوجه فرنگی در میان میوه‌ها سالم‌ترین گزینه است. گوجه فرنگی دارای مواد مغذی متراکم است و حاوی منابع عالی آنتی اکسیدان، به ویژه لیکوپن است که با کاهش خطرات بیماری‌های قلبی و سرطان مرتبط است.

گوجه فرنگی همچنین سرشار از ویتامین سی، پتاسیم، فولات و ویتامین کا است. میزان لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی پس از پخته شدن بیشتر می‌شود در نتیجه سس‌ها، رب‌ها و سوپ‌های گوجه‌فرنگی گزینه‌های خوبی برای دریافت مواد مغذی هستند. تعادل فیبر و آب موجود در گوجه فرنگی همچنین از سلامت روده و هضم غذا حمایت می‌کنند. 

ترکیب کردن گوجه فرنگی با یک چربی سالم مانند روغن زیتون به جذب مواد مغذی کمک می‌کند. به گزارش فرارو، افزودن گوجه‌فرنگی خام به سالاد یا خوردن آن به‌عنوان میان‌وعده نیز همچنان ویتامین‌ها و آب زیادی به همراه دارد. دیگر میوه‌ها از جمله لیمو، توت فرنگی، پرتقال و گریپ فروت نیز برای سلامتی بسیار مفید هستند. به‌ویژه زغال‌اخته و توت‌فرنگی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر، ویتامین سی و مواد مغذی همانند فواید سلامتی گوجه‌فرنگی هستند.

وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه می‌کند اکثر زنان بالغ روزانه ۱.۵ تا ۲ فنجان میوه مصرف کنند و بیشتر مردان بالغ ۲ تا ۲.۵ فنجان میوه مصرف کنند. گنجاندن یک گوجه‌فرنگی متوسط یا یک فنجان گوجه‌فرنگی گیلاسی در رژیم غذایی روزانه شروعی عالی برای بهره بردن از فواید سالم‌ترین میوه دنیا است. با این حال، گوجه‌فرنگی اسیدی است و مصرف بیش از حد غذا‌های اسیدی می‌تواند دهان را تحریک کند یا زخم‌ها را تشدید کند. 

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در رژیم غذایی خود تنوع به خرج بدهید. در حالی که گوجه‌فرنگی عالی است، متعادل کردن آن با سایر میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به کاهش تحریکات احتمالی ناشی از اسیدی بودن آن کمک کند و در عین حال طیف گسترده‌ای از مواد مغذی لازم برای بدن را فراهم می‌کند.

مطالب مفید